Какво с карфиол?

  • 9 859
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 27 524
Момичета,мъжът ми видял пресен карфиол много изгодно и сега у нас има три ОГРОМНИ буци с карфиол.Ядохме един път салата,един път пекох във фурната със сос и кашкавал,но все така имам 2 глави и 2/3.Просто не знам какво друго да го правя,а за туршия май вече е късно.Идеи?  Rolling Eyes

# 1
  • Мнения: 9 903
накъсан на розички и леко сварен - и после паниран в брашно, яйце и галета Simple Smile
на яхния с картофи, върви с телешко месо също Simple Smile
в гювечета Simple Smile
сварен, пасиран и подправен на пюре като гарнитура Simple Smile

# 2
  • Мнения: 695
паниран карфиол много е вкусен приготвя се както тити е писала cook

# 3
  • Мнения: 27 524
Тити,  newsm51

# 4
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327
накъсан на розички и леко сварен - и после паниран в брашно, яйце и галета Simple Smile


 newsm10 smile3521
Да знаеш колко водка изпива това мезе... Mr. Green

# 5
  • Мнения: 3 537
паниран карфиол много е вкусен приготвя се както тити е писала cook
newsm10 Паниран

# 6
  • Мнения: 27 524
Паниран,ама аз хич не искам да ям пържено... Sad

# 7
  • София
  • Мнения: 2 530
Можеш да го задушиш, и отгоре да го полееш със сос от кисело мляко, майонеза,чесън, черен пипер и сол. Супер е!

# 8
  • Мнения: 27 524
Можеш да го задушиш, и отгоре да го полееш със сос от кисело мляко, майонеза,чесън, черен пипер и сол. Супер е!

Имам уред за пара и после с този сос,мерси.
Ще опитам от всичко,толкова много има  Crazy

# 9
  • Мнения: 1 883
Бланширан в подсолена вода , за около 5 мин.След това панираш с паста патафри( брашно, яйце, чесън, чер. пипер, копър, 1 ч.л. горчица )  и заливаш с чеснов сос. А количеството което ти остане можеш да го замразиш по следния начин:
1. бланшираш
2. замразямаш по -отделно всяка розичка в тава ,след като замръзне ги събираш в един плик
 така после можеш да панираш без да размразяваш.
Да ви е вкусно!

# 10
  • София
  • Мнения: 1 320
Аз също го панирам и става страхотно!
Правиме си и салата с карфиол, моркови и праз лук - също е много вкусно! МЪжото си слага и царевица.

# 11
постна мусака с карфиол

накъсваш на розички и сваряваш в подсолена вода или на пара, ама внимаваш да не се развари. после в една намазана с олио или масло тавичка размесваш карфиола с натрошено сирене и нарязани скилидки чесън, черен пипер, копър, ако трябва и още малко сол. отгоре заливаш като мусака и запичаш във фурната. чудесно мезе за бира и вино, а през лятото е супер и студена от хладилника.

# 12
  • София
  • Мнения: 39 765
Ох, колко обичам паниран карфиол... стига да не прекалявам с него.
Останалото количество накъсай го на по-малки китки и бутни във фризера.

# 13
  • Мнения: 5 183
Ядохме един път салата,

Блонди, каква салата правиш от карфиол?
малко офф - страхотни снимки!   bouquet

# 14
  • Мнения: 22 867
Уфф, и аз малко off - Blondi, страхотно мила страничка на бебчо сте направили! Grinning

А по темата - когато имам карфиол вкъщи, така и не дочаква да бъде сготвен. Омахвам го суров, както си шетам из кухнята или вися на компютъра. Предпочитам го натюр. Е, понякога го слагам в салатата от домати и краставици, ако остане, разбира се! Grinning

# 15
  • София
  • Мнения: 39 765
Мама си правеше салата по този начин: 1во задушава леко карфиол в микрото. След това слага подправки и майонеза.

# 16
  • Мнения: 27 524
Бубе,добре дошла и тук   bouquet,мерси за мусаката.Ще я пробвам

Ан Мари,така и направих,  Grinningабсурд да ям десет дни карфиол,пък по колкото и различни начини да е сготвен  Crazy

Майка,мерси за снимките  Heart Eyes , а салатата е проста - накъсвам на малки розички,зехтин,сол,оцет и копър и това е.

Лабрекс,мерси за сайта,радвам се много,че ти е харесал.Суров и аз ям,ама след две розички не мога повече,тежък ми е.

# 17
  • Мнения: 5 873
крем-супа от карфиол
много вкусен карфиол
Сигурно ти е писнало от карфиол, Crazyама да си имаш рецепти под ръка. Laughing

# 18
  • Мнения: 5 183
а салатата е проста - накъсвам на малки розички,зехтин,сол,оцет и копър и това е.


т.е. не го подлагаш на някаква терми4на обработка /задушаване/, така ли?

Любимата гарнитура на цялото ни семейство: Карфиол и броколи, накъсани на рози4ки, слагам в закрит съд в микровълновата да се задушат. Вадя и още горещи ги подправям с малко масло, 4есън, каперси, сол, 4ерен пипер.
Става адски вкусно, витаминозно и бързо.

# 19
  • Мнения: 27 524
Да дам отчет какво сътворих от незамразеното.Малко от вас,малко измислици и стана супер.

Сварих ситно нарязания карфиол с един зеленчуков бульон и подправки няколко,после го раделих на две - едното го пасирах на пастет с горчица,чесън,кисело мляко и два вида люти сосове,на основата на майонеза и в хладилника - и като салата става,и за мазане на филийки.
Другото го разбърках с едно яйце,настърган кашкавал,чесън,половин пакетче готова смес за картофено пюре и малко зехтин и го метнах във фурната,сега се пече.Днес ще е карфиолен ден.  Mr. Green

Благодаря пак на всички  smile3525

Последна редакция: нд, 09 апр 2006, 16:01 от Blondi

# 20
  • Мнения: 27 524
а салатата е проста - накъсвам на малки розички,зехтин,сол,оцет и копър и това е.


т.е. не го подлагаш на някаква терми4на обработка /задушаване/, така ли?

Не,така,сурово.Нали си е зеле,все едно зелева салата от сурово зеле,ама по-твърдо  Mr. Green

# 21
  • Мнения: 5 183

Не,така,сурово.Нали си е зеле,все едно зелева салата от сурово зеле,ама по-твърдо  Mr. Green

Мерси за идеята, ще се възползвам!

# 22
  • Мнения: 27 524
Всичкият карфиол във фризера днес беше мухлясал  newsm78

# 23
  • Мнения: 3 861
Всичкият карфиол във фризера днес беше мухлясал  newsm78
Е как ще мухляса ако е замръзнал?????

# 24
  • Мнения: 27 524
Всичкият карфиол във фризера днес беше мухлясал  newsm78
Е как ще мухляса ако е замръзнал?????

И аз това се чудя?  newsm78 Беше син,зелен,с много,ама много мухъл  Sick

# 25
  • Мнения: 9 903
Блонди, кой знае какво са ви продали вместо карфиол Simple Smile

# 26
  • Мнения: 27 524
Блонди, кой знае какво са ви продали вместо карфиол Simple Smile

Стига,бе,Тити,какво може да объркаш с карфиол  Joy Освен да са тръгнали спорите преди да го пъхна във фризера,де да знам и аз.

# 27
  • София
  • Мнения: 1 654
И аз съм за крем супата!

# 28
  • Мнения: 4 202
Преди малко писах в една друга тема как приготвям кафиола - с Маги фикс за картофен огретен. Приготвя се по начинът, по който е дадена рецептата на фикса за картофи, само че вместо картофи слагаш с кафиол, който е сварен в подсолена вода. Като разбира се с повече сиренце и кашкавал става по-вкусно  Crazy
Просто става муцка  Heart Eyes

# 29
  • Мнения: 6 390
един голям карфиол
100 гр сланина
100гр шунка
100гр синьо сирене
3. яйца
1.равна лъжица брашно
заквасена сметана
2 скилидки чесън
настърган кашкавал за поръсване на финала  Wink

сварявам карфиола, разделям на малки розички, запържвам сланината и шунката, и добавям към тях синьото сирене да се разтече, сместа слагам при карфиола, забърквам всички продукти, към сметаната прибавих 3х яйца и равна лъжица брашно, заливам всичко със сметаната, запича се до златисто и на финала поръсвате обилно с кашкавал и връщате в горещата изключена фурна да се разтече Wink

# 30
  • София
  • Мнения: 565
Супа с карфиол и кашкавал- лесно, бързо и вкусно!
 600гр карфиол
 3/4 ч.ч. прясно мляко( може и повече)
 50 гр масло
 1 с.л брашно
 50 гр кашкавал
 лимонов сок
 сол, магданоз
 
 Разделеният на малки китки карфиол се сварява в около 2 литра подсолена вода. В маслото се запържва брашното. Запръжката се прибавя към супата. Налива се и млякото и се оставя да поври още няколко минути. Тенджерата се премества от котлона, супата се поръсва с настъргания кашкавал, черния пипер и ситно нарязания магданоз и се подправя с лимоновия сок на вкус. Hug

Общи условия

Активация на акаунт