Какво с карфиол?

  • 9 858
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 39 765
Мама си правеше салата по този начин: 1во задушава леко карфиол в микрото. След това слага подправки и майонеза.

# 16
  • Мнения: 27 524
Бубе,добре дошла и тук   bouquet,мерси за мусаката.Ще я пробвам

Ан Мари,така и направих,  Grinningабсурд да ям десет дни карфиол,пък по колкото и различни начини да е сготвен  Crazy

Майка,мерси за снимките  Heart Eyes , а салатата е проста - накъсвам на малки розички,зехтин,сол,оцет и копър и това е.

Лабрекс,мерси за сайта,радвам се много,че ти е харесал.Суров и аз ям,ама след две розички не мога повече,тежък ми е.

# 17
  • Мнения: 5 873
крем-супа от карфиол
много вкусен карфиол
Сигурно ти е писнало от карфиол, Crazyама да си имаш рецепти под ръка. Laughing

# 18
  • Мнения: 5 183
а салатата е проста - накъсвам на малки розички,зехтин,сол,оцет и копър и това е.


т.е. не го подлагаш на някаква терми4на обработка /задушаване/, така ли?

Любимата гарнитура на цялото ни семейство: Карфиол и броколи, накъсани на рози4ки, слагам в закрит съд в микровълновата да се задушат. Вадя и още горещи ги подправям с малко масло, 4есън, каперси, сол, 4ерен пипер.
Става адски вкусно, витаминозно и бързо.

# 19
  • Мнения: 27 524
Да дам отчет какво сътворих от незамразеното.Малко от вас,малко измислици и стана супер.

Сварих ситно нарязания карфиол с един зеленчуков бульон и подправки няколко,после го раделих на две - едното го пасирах на пастет с горчица,чесън,кисело мляко и два вида люти сосове,на основата на майонеза и в хладилника - и като салата става,и за мазане на филийки.
Другото го разбърках с едно яйце,настърган кашкавал,чесън,половин пакетче готова смес за картофено пюре и малко зехтин и го метнах във фурната,сега се пече.Днес ще е карфиолен ден.  Mr. Green

Благодаря пак на всички  smile3525

Последна редакция: нд, 09 апр 2006, 16:01 от Blondi

# 20
  • Мнения: 27 524
а салатата е проста - накъсвам на малки розички,зехтин,сол,оцет и копър и това е.


т.е. не го подлагаш на някаква терми4на обработка /задушаване/, така ли?

Не,така,сурово.Нали си е зеле,все едно зелева салата от сурово зеле,ама по-твърдо  Mr. Green

# 21
  • Мнения: 5 183

Не,така,сурово.Нали си е зеле,все едно зелева салата от сурово зеле,ама по-твърдо  Mr. Green

Мерси за идеята, ще се възползвам!

# 22
  • Мнения: 27 524
Всичкият карфиол във фризера днес беше мухлясал  newsm78

# 23
  • Мнения: 3 861
Всичкият карфиол във фризера днес беше мухлясал  newsm78
Е как ще мухляса ако е замръзнал?????

# 24
  • Мнения: 27 524
Всичкият карфиол във фризера днес беше мухлясал  newsm78
Е как ще мухляса ако е замръзнал?????

И аз това се чудя?  newsm78 Беше син,зелен,с много,ама много мухъл  Sick

# 25
  • Мнения: 9 903
Блонди, кой знае какво са ви продали вместо карфиол Simple Smile

# 26
  • Мнения: 27 524
Блонди, кой знае какво са ви продали вместо карфиол Simple Smile

Стига,бе,Тити,какво може да объркаш с карфиол  Joy Освен да са тръгнали спорите преди да го пъхна във фризера,де да знам и аз.

# 27
  • София
  • Мнения: 1 654
И аз съм за крем супата!

# 28
  • Мнения: 4 202
Преди малко писах в една друга тема как приготвям кафиола - с Маги фикс за картофен огретен. Приготвя се по начинът, по който е дадена рецептата на фикса за картофи, само че вместо картофи слагаш с кафиол, който е сварен в подсолена вода. Като разбира се с повече сиренце и кашкавал става по-вкусно  Crazy
Просто става муцка  Heart Eyes

# 29
  • Мнения: 6 390
един голям карфиол
100 гр сланина
100гр шунка
100гр синьо сирене
3. яйца
1.равна лъжица брашно
заквасена сметана
2 скилидки чесън
настърган кашкавал за поръсване на финала  Wink

сварявам карфиола, разделям на малки розички, запържвам сланината и шунката, и добавям към тях синьото сирене да се разтече, сместа слагам при карфиола, забърквам всички продукти, към сметаната прибавих 3х яйца и равна лъжица брашно, заливам всичко със сметаната, запича се до златисто и на финала поръсвате обилно с кашкавал и връщате в горещата изключена фурна да се разтече Wink

Общи условия

Активация на акаунт