"Неостаряващо" универсално тесто

  • 28 939
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 2 018
Това тесто не се пържи , а по-скоро запича в тефлонов тиган. Вижте закуската Хачапури - това са нещо като мекици и там е обяснено как се приготвят ... тестото е същото  Peace

# 121
  • Мнения: 3 478
Пробвах Хачапурито на тиган, не беше лошо. Пица обаче с това тесто аз лично не одобрих, но по принцип съм си претенция, така че е предполагам от мен. Всички други похвалихте пицата и за това я пробвах и аз, ама не се задоволих. Тестото наистина е много приятно за работа. Иска ми се да пробвам нещо от рода на кифлички като че ли. Нещо във фурната този път, ще гледам за предложения сега.

# 122
  • Мнения: 154
А при мен май нещо не се получи с тестото. Първо го замесих с маргарин (ама мек, от кутия). Пое повече брашно и трудно се замеси. Втаса нормално, но така или иначе не успях да го ползвам, защото хладилникът се скапа и тестото също. Втория път го направих с краве масло и месенето беше ок. Да ама пък не втаса хубаво. И двата пъти ползвах суха мая, една и съща. Пробвах го на Хачапури - стана, ама малко не се изпече отвътре. За пица обаче, според мен, е супер - стана много вкусна, тънка и хрупкава пица от него!  Peace Тия дни пак ще пробвам.  Crazy

# 123
  • Мнения: 154
Това тесто дали не може да се замразява? Thinking

А! И аз това се чудих! Относно трайността - държах го повече от 48 часа в хладилника и инщо му нямаше (втория път де, когато хладилникът си беше добре).

# 124
  • Мнения: X
elfpath,


Това тесто не трябва да втасва като другите теста. Naughty
Чудно ми е защо не ти е станао с маргарин?! ThinkingАз в повечето случаи го правя с маргарин и се получава перфектно.
Относно замразяването -може да се замразява.Аз първият път го замразих.Като реших, че ще го ползам, го извадих от фризера и го преместих в хладилника за една вечер и на другия ден си беше ОК.Готово за употреба.

# 125
  • Мнения: 154
elfpath,


Това тесто не трябва да втасва като другите теста. Naughty
Чудно ми е защо не ти е станао с маргарин?! ThinkingАз в повечето случаи го правя с маргарин и се получава перфектно.
Относно замразяването -може да се замразява.Аз първият път го замразих.Като реших, че ще го ползам, го извадих от фризера и го преместих в хладилника за една вечер и на другия ден си беше ОК.Готово за употреба.


Кампари, благодаря за уточнението. Сериозно се притесних, че нещо не се е получило с ,моето етсто.   bouquet

# 126
  • Мнения: X
Ето какво направих от  една част от тестото.Бях го замесила преди около седмица и един път  правих пици.А днес с остатъка направих Хачапури.

   

# 127
  • Мнения: 3 420
какви бяха тия хачапури,имаше някъде линк,ама къде newsm78

# 128
# 129
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Имам от това тесто в хладилника. Направих го неделя, т.е. минали са 6 дни от тогава. Преди малко го погледнах и мирише малко странно, някак кисело. Нормално ли е да мирише така (заради маята) или се е скапало  newsm78?

# 130
  • Мнения: X
Тедулина, смятам, че нищо му няма.
Добре, че  изтупа темата от праха.  bouquet

# 131
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Благодаря ти!   bouquet
Тогава ще ядем Хачапури на закуска Simple Smile.

# 132
  • Atlanta
  • Мнения: 206
В безкрайните теми в руските форуми за това тесто се препоръчва да се слага лъжичка хлебна сода освен маята - това предпазва тестото от киселеене при продължителен период. Пробвах го - при престой една седмица в хладилник /не в камера/ си беше ок. Съжелявам, че не мога да посоча линк, но не вярвам втори път да се прежаля да изчета 5 теми по 40-50 стр.  Simple Smile

# 133
  • Мнения: 1 811
И без сода си издържа. Друг е въпросът дали се задържа  Wink

# 134
  • Мнения: 2 018
В безкрайните теми в руските форуми за това тесто се препоръчва да се слага лъжичка хлебна сода освен маята - това предпазва тестото от киселеене при продължителен период. Пробвах го - при престой една седмица в хладилник /не в камера/ си беше ок. Съжелявам, че не мога да посоча линк, но не вярвам втори път да се прежаля да изчета 5 теми по 40-50 стр.  Simple Smile

Има логика да се слага сода - прясното мляко не би могло да издържи много дълго. Благодаря Purple   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт