Натъпкваш хубаво сместта в една кръгла купа и оставяш да се повтвърди. След това с ръце поиздължаваш малко от едната страна и придаваш форма на яйце. Така тортата няма да е плоска, а ще е като половин яйце, но какво от това?
А иначе не се сещам как можеш да докараш яйцевидна форма, ако нямаш съд с форма на яйце и не искаш да дооформяш с ръце. Във всеки случай съдът не е задължително да е кухненска купа или кексова форма. Тъкмо сега влязох да се фукна с днешната си торта. Тя също е от бисквити, масло, мляко и там каквото се сетиш и за да докарам правоъгълна форма ползвах една кутия от кукла на дъщеря ми. Така или иначе сместта не може да се разтече, а и аз покривам съда с домакинско фолио. Така че ако намериш нещо из къщи (каквото и да е) с подходящата форма, можеш да го ползваш на готово.