Готвени ястия, които могат да се замразяват

  • 18 046
  • 31
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 464
Здравейте отново,

Случая е че работя до късно и готвенето всеки ден става наистина много тежка задача.
 А имам малки деца не искам да ядат пица и сандвичи за вечеря...

 Исках да питам дали имате опит с готвени ястия, които да могат да се замразяват и размразени да не се разкашкват или променят вкуса си.
От моя опит картофи, дори на пюре не стават за ядене след като са били замразени, ориз, зависи от начина на приготвяне, става като каша... може би не ги приготвям правилно...

Благодаря!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 15:09 от Eli..........

# 1
  • София
  • Мнения: 38 704
Имам много слаб опит в тази насока. Предпочитам наденица и таратор, но направени на момента.
Все пак помня, че една приятелка замразяваше зеленчукови крем-супи и бяха вкусни.

# 2
  • У дома
  • Мнения: 4 203
Замразявала съм страшно много храна, ето и кое според мен е ок на вкус, след размразяване:
Спагети/паста, лазаня, кексове всякакви(сиропирани не съм), баница всякаква, кюфтета, леща, гювеч(нямаше мн картофи, беше основно зеленчуци и месо),кюфте яхния, пилешка супа/топчета.
Най-гадното чудо е да замразиш картофи под някаква форма и ориз Sick

# 3
  • MI
  • Мнения: 11 868
Доматени сосове, месо, печена паста (например лазаня), баница са напълно ОК за замразяване. Мисля и всякакви супи. Само не слагай в микровълновата после нищо, разваля вкуса. Изчакай да се размрази и после в печката или на котлона.

# 4
  • У дома
  • Мнения: 4 203
Дамм, подкрепям, не ползвай микровълновата Peace

# 5
  • Мнения: 3 819
Замразявам сварен боб.
След като се размрази го запържвам или го слагам в гювеч с наденица или ребърца.
Свинско със зеле също съм замразявала.
Като се размрази само го запичам малко във фурната.

# 6
  • Мнения: 46 565
Оризът при нас е 1:1 с току що направен. Странно че при вас така се получава.
Печено месо - също.
Месо със зеле.
Супа топчета.
Кюфтета със сос.
Сос за спагети.
Тестени - хляб на филии, направо в тостера стават супер.

Картофи - не стават, както вече сте отбелязали.

# 7
  • Мнения: 3 464
Благодаря ви.

 От моя опит ако ориза е в нещо течно, например супа или има някакъв сос, се разкашква. Ако е просто сварен ориз нищо my няма.

 Супи съм замразявала, особено крем супи, но забелязах че тези с брокули после нагърчат, и може би е защото съм ги размразявала в микровълновата.

Хляб и хлебни, няма проблем, но не стават за вечеря според мен Simple Smile

Взимам бележка за супа топчета, да направя и да замразя.

# 8
  • Мнения: 46 565
Ясно Simple Smile ние сме пробвали само с месо на фурна или котлон, но не течно  Peace

Хлябът имах предвид към супа например. Един резервен в камерата никога не е излишен Simple Smile

# 9
  • Мнения: 4 859
Леща и боб редовно замразявам в буркани.Деня преди да се хапват,слагам в хладилника,до вечерта са размразени и ги стоплям. Кюфтета ,кебапчета, всякакви печени и варени меса .Пържени филийки,палачинки,кекс,баници всякакви-сладки и солени.Замразявала съм дори сарми и мусака-после с кисело-млечно сосче се хапват.Това за нас.
Отделно детето яде като коте и почти винаги замразявам в бурканчета сготвеното за нея-главно супи(повечето са тип крем супи )и яхнии.

Забравих да пиша-за нас ползвам микровълнова ,за детето,просто оставям да се размразят супите и манджите в хладилника и тогава топля на котлон.Не са ми били горчиви тези с броколи .

# 10
  • Мнения: 12 360
Най-често слагаме в камера боб и зеле. Не харесвам след размразяване ориз, моркови и картофи, затова не замразявам ястия и супи, в които има от посочените продукти (освен ако не могат да се отстранят). Грах, леща, миш-маш също стават за замразяване. Спагети, макарони, баница, принцеси, приготвям в момента, ако остане нещо пъхам в найлонов плик, чантичка (баница, принцеси) и дояждаме на сутринта, спагети и макарони слагам в кутия и в хладилник (1-2 дни).
Ако искаш в момента на приготвяне можеш да отсипеш горещо ястие или супа в буркан (компотен, конфитюрен, от грах) и да стегнеш капачка (заваряваш или обръщаш на капачка, да хлътне). Издържа с месеци, след отваряне топлиш и да ви е сладко.

# 11
  • София
  • Мнения: 634
Във връзка с размразяването на тези храни : ориз и картофи винаги се затоплят с допълнително сипана водичка. Така се възстановяват и не са твърди и хрупащи.

# 12
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Във фризера винаги имам нарязано на кубчета блатче, разпределено в 3-4 торбички. При нужда вадя, на дъното на купички нарежда кубчетата, парчета плод, крем оле без варене за 3 минути и украса по желание.

# 13
  • Мнения: 892
А защо трябва да се замразяват? Не може ли просто да се приберат в хладилника? Ще издържат 3-4 дни, а и зеленчуковите супи може да не се притоплят. При възможност аз винаги избягвам повторно топлене на храната.

Също направено на момента и много вкусно - миш-маш, пържени яйца, аз мога да ги ям всеки ден. Спагетите стават за 20 минути максимум.

# 14
  • София, Младост
  • Мнения: 2 415
Аз не замразявам, но слагам в буркани-супи, боб, леща.. изобщо готвено със сос в момента, в който изключа котлона докато е много горещо наспивам в буркани с винтови капачки, затварям и обръщам с капачката надолу докато изстине-след това в хладилник. Издържат 2-3 седмици. Така винаги имам нещо готвено за децата, а и не се напъваме да изядем някоя супа спешно за да не се развали.

Общи условия

Активация на акаунт