Какво да направим с останалите яйца?

  • 71 414
  • 224
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 447
аз правя салата от яйца с олио и червен пипер
И аз така,но мъжът ми каза,че и така вече му омръзнали

# 121
  • Мнения: 1 447
На лютика - 2-3 сварени картофа, според размера, намачкани или настъргани; за това време от годината замразени или консервирани печени червени чушки, през лятото - прясно опечени, ситно накълцани или още по-добре счукани в хаване, към 500-750 гр, според колкото ги обичате; 3-4 намачкани или настъргани сварени яйца; 200-300 гр ситно натрошено сирене, за тези на диета - извара и една голяма кофичка заквасена сметана, въпреки че отива по-малко, може и с цедено мляко; сол,чесън, магданоз, оцет, зехтин на вкус, аз му ръсвам и малко черен пипер. Цялата галимация може да се метне и в блендер и се получава едно чудооо- мезе за ракийка , върху препечена филийка , пълнеж за нещо си, изобщо - както ви се иска. Може да си променяте пропорциите по вкус, както и да го правите по-гъсто или по-рядичко.По врачонско си знаят да си хапват с табайет  Wink
Това е страхотна идея задължително мисля да я пробвам

# 122
  • Мнения: 308
Незнам дали няма да повторя някого, но ние ядем яйцата на салата със сухи чушки. В купа се намачкват варените яйца е сирене. Добавя се нарязан пресен лук и начупени на ситно печени сухи чушки. Няма особено привлекателен вид но печените чушки й придават страхотен вкус.

# 123
  • Мнения: 1 195
Ето и творението ми
Simple Smile



Много вкусно се получи  Mr. Green

# 124
  • Мнения: 679
Mpulle, и аз съм правила нещо подобно, само че с форма на таралежковци. Слагам спагети за бодли и издължавам муцунката, черни пиперчета за очички и морковче за уста. /Идеята за таралежите е от Блонди. Преди това бях пуснала нейна снимка, /доскоро се чудех чия беше/, защото нямах цифров апарат тогава, а и нямах още навика да си записвам авторите на рецептите  newsm78./

Редакция (26.04.2009): Това е моя снимка - бодлите са от макарони /по идея от Гелева./



Смятам утре да правя руло Стефани с яйцата, което е същата рецепта за каймата като на таралежите: кайма + лук + ким + черен пипер + сол + галета + сурово яйце. Плънка: варено яйце, кисела карставичка, варен морков.

Снощи правих пиленца от яйцата, които са останали - като част от ордьовър. Сместа ми е същата като за пълнените яйца от предишната ми рецепта: жълтъци + майонеза + горчица + извара + черен пипер + сол /ако е необходимо/. Пиленцата се получават като се изреже горната част на яйцето зигзагообразно като капаче - получават се две части от яйцето като счупени яйчени черупки. Не знам добре ли обясних. По-голямата ще е тялото. Жълтъкът се издълбава колкото може и с него се прави горепосочената смес. Пълни се тялото на пиленцето, но повече - сместа да излиза доста, след което се захлупва с капачето. Показалата се от пилето смес оформя косичката. На тялото се забождат очички от черен пипер и клюн от червена чушка и пилето е готово. Може да се направят няколко пиленца и да се пуснат в тревичка от къдрава салата с розички от репички и др. вид украса по желание. Снощи малката им се зарадва. Simple Smile Ето снимка:


Снимката е от "Кулинарен журнал", но рецептата там за плънката е по-различна.

Редакция от 11.10.2008 г: Ето снимка, която аз съм правила - това са Мишлета от кайма със същите продукти като за руло "Стефани" и за таралежите, само че вътре в мишлето има само яйце, без краставичка и морков:



Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 16:07 от dixi

# 125
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз сега направих пълнения великденски хляб по рецептата на Марабу от първите страници на темата - плънката при мен е от сварени яйца, праз и кашкавал - много вкусно стана Grinning

# 126
  • Мнения: 679
Редактирах си поста, вече имаме и снимки  Simple Smile Ако някой си познае снимката за таралежите, нека не се сърди. Посочила съм, че не съм я правила аз. Просто нямам навика да си записвам авторите на снимките и рецептите.  Peace

# 127
  • Мнения: 6 243


Баница с варени яйца

5 варени яйца
около 300 г. краве сирене
1/2 пакетче (100 г.) майонеза
1 кофичка (400 г.) кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 пакет (300 г.) фини точени кори за баница

Фурната се пуска да загрее на 180*С.

Яйцата се обелват и настъргват на ренде. Към тях се добавят натрошеното сирене, майонезата и киселото мляко, в което е "угасена" содата. Разбърква се добре.

С тази плънка се намазват корите за баница - аз ги нареждам по три и ги навивам на руло, което поставям в намаслена правоъгълна тавичка.

След изпичането, баницата се напръсква с вода и се покрива с кърпа.

# 128
  • Мнения: 3 621
Ето и една салата с яйца
Яйца нарязани на малки кубчета
Краставица също нарязана на малки кубчета
3-5 с.л. горчица /зависи от количеството на яйцата и краставиците/
1 -2 кофички заквасена сметана /пак зависи от количеството на другите продукти/
черен пипер, магданоз и копър

# 129
  • у дома
  • Мнения: 1 581
вчера спретнах това мезенце:

няколкото сварени яйца, почти пълна кофичка с кисело мляко, 1 майонеза, няколко кисели краставички, няколко скилидки чесън и парче кашкавал


в подходяща купа изсипах киселото мляко и майонезата, сложих сол, смлях с пресичката малко чесън, добавих обелените и нарязани сварени яйца. накрая прибавих нарязаните на ситно кисели краставички и нарязания на кубчета кашкавал. разбърках добре и готово Simple Smile


# 130
  • София
  • Мнения: 1 946
А някой знае ли колко дни издържат сварените яйца в хладилник?

# 131
  • Мнения: 5 001
А някой знае ли колко дни издържат сварените яйца в хладилник?
Ами като го обелиш то си показва само...Ако няма променен аромат си го ползвам,ако обаче усетя и най-малка промяна-хвърлям!

# 132
  • Мнения: 195
                      Яйца-гъбки 


В средата на подходяща чиния сложете и оформете добре руска или картофена салата с майонеза. Украсете я с маслини и ивички от кисели краставички. Наоколо наредете 6-7 твърдо сварени яйца, отрязани малко отдолу, за да стоят изправени. Похлупете върху тях малки издълбани червени домати. Върху доматите нанесете с кибритена клечица точки от гъста майонеза или прясно масло. Между яйцата наредете колбаси.

# 133
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
                      Яйца-гъбки 


В средата на подходяща чиния сложете и оформете добре руска или картофена салата с майонеза. Украсете я с маслини и ивички от кисели краставички. Наоколо наредете 6-7 твърдо сварени яйца, отрязани малко отдолу, за да стоят изправени. Похлупете върху тях малки издълбани червени домати. Върху доматите нанесете с кибритена клечица точки от гъста майонеза или прясно масло. Между яйцата наредете колбаси.

То това е цяло изкуство   bouquet

# 134
  • София
  • Мнения: 1 946
                      Яйца-гъбки 
В средата на подходяща чиния ....

То това е цяло изкуство   bouquet

Искам го на снимка! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт