мишмаш???

  • 15 624
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 222
Ние много го обичаме и затова есента го правяв големи количества и го затварям  в буркани/казвам му лятна манджа/
запържвам лук, добавям нарязани чушки,настъргани домати и магданоз, когато водата извти го затварям в буркани. Преди ядене слагам в него сирене и яйца

А стерелизира ли се?

да  15мин.

# 16
  • Мнения: 4 668
Аз не обичам лук , затова го правя така :
запържвам в сгорещено олио нарязани печени чушки
прибавям към тях домат от консерва (не доматено пюре  )
разбивам си яйцата в отделна купа и натрошавам сиренето вътре
прибавям в тигана и бъркам
поръсвам с нарязан на ситно магданоз

# 17
  • София
  • Мнения: 2 530
И аз не обичам лук. Затова запържвам зелени чушки сурови, прибавям ситно нарязани домати пресни и задушавам докато останат почти без течност. След това прибавям сирене и яйца и когато започне да ври с балончета е готово.
Кога ще паднат цените на зелените чушки? smile3514

# 18
Kakvo mi govorite. V Germania sym i chushkite sa 7E. Ama pak shte si napravia.

Da vi e sladko i na vas Simple Smile

# 19
  • Мнения: 335
Аз не обичам лук , затова го правя така :
запържвам в сгорещено олио нарязани печени чушки
прибавям към тях домат от консерва (не доматено пюре  )
разбивам си яйцата в отделна купа и натрошавам сиренето вътре
прибавям в тигана и бъркам
поръсвам с нарязан на ситно магданоз
ето това е истински миш-маш

# 20
  • Мнения: 154
Понеже много от близките ми не понасят домати (киселини!), по традиция го правия така (рецептата на баба и на мама):
Нарязвам печените червени чушки на парчета ( 1 буркан ) и ги овалвам в брашно (1 - 2 с. л.), запържвам ги леко в олио, добавям и буркан белени домати (консервирани, нарязани, мама им слага магданоз) + 1 ч.л. захар, за да неутрализира киселината! Оставям да покъкри. Накрая добавям сирене и яйца и оставям още мъничко на котлона, колкото да се сварят яйцата.

# 21
  • София
  • Мнения: 2 381
Запържвам в следната последователност:лук,чушки(зелени),домати,яйце.Махам от котлона и добавям сирене.
Обожавам го!
По същия начин, но без домати го правя.

# 22
  • Мнения: 481
Обожавам го но както в мишмаш така и в никое устие не понасям люспи, семки и т.н.
Запържвам печени, обелени, почистени от семето и нарязани на хапки чушки и белени нарязани на кубчета домати(приблизителни равни количества - 1 супена чиния чушки и толкова домати) + сол, после прибавям яйца(5-6) и 1 минута преди да го махна от огъня натрошено сирене.(може да се сложе и малко кашкавал). Когато се сложат яйцата трябва почти непрекъснато да се бърка!
Добър апетит!
И мерси за идеята тъкмо се чудя какво да ям  Grinning

хехее и ние така у дома, нооо лук задължително, и то доста:)

# 23
  • Мнения: 398
Запържвам в следната последователност:лук,чушки(зелени),домати,яйце.Махам от котлона и добавям сирене.
Обожавам го!
и една -две скилидки чесън му слагам Peace

# 24
Извинете за тъпия въпрос , но може ли да сложа ... салам , шунка , създарма ?  Mr. Green

# 25
  • Мнения: 22 867
Извинете за тъпия въпрос , но може ли да сложа ... салам , шунка , създарма ?  Mr. Green

Можеш, но вкусът вече няма да е същия. По-добре си ги хапвайте отделно. Пак с миш-маша, но не смесени.

# 26
  • Мнения: 483
Аз го правя с чушки, мнооого лук и домати, като са готови зеленчуците слагам яйце и най-накрая сирене!!!
правя го или от сурови зеленчуци (без да беля нищо само семките на чушките махам).
Или пък пека чушките и доматите, беля и така ги използвам с мнооого лук отново Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 27
  • София
  • Мнения: 971
Точно както са ти го описали по-горе. Опитай, много е лесно, а е страшно вкусно!  Peace

# 28
  • Мнения: 3 622
Понеже много от близките ми не понасят домати (киселини!), по традиция го правия така (рецептата на баба и на мама):
Нарязвам печените червени чушки на парчета ( 1 буркан ) и ги овалвам в брашно (1 - 2 с. л.), запържвам ги леко в олио, добавям и буркан белени домати (консервирани, нарязани, мама им слага магданоз) + 1 ч.л. захар, за да неутрализира киселината! Оставям да покъкри. Накрая добавям сирене и яйца и оставям още мъничко на котлона, колкото да се сварят яйцата.

Така го прави майка ми, така го правя и аз  Peace

# 29
  • Мнения: 6 713
Аз го правя така:

първо слагам да се запържат чушките (пресни или печени, няма значение)
после яйцата
след това доматите
най-накрая сиренето
сол, ако сиренето е обезсолено
  chef  chef

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт