Ядете ли свински уши?- Тема 2

  • 6 363
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
# 1
  • Мнения: 4 303
В момента готвя пача от свински уши. Crazy Като се сварят ги нарязвам, сгъстявам бульона, слагам чесън, лют пипер, оцет.Мммммм, няма такава вкусотия!Планирам ги от няколко дни за петък,заради чесъна. Wink
Понякога ги слагам в малки купички и те си се втвърдяват там/желират се/. После си ги режем на хапки.

# 2
  • Мнения: 761
Благодаря за темата! Срещу нас има кръчма и там предлагат агнешки чревца в масло, мммм вкуснотия. в къщи не се наемам да правя.

# 3
  • Мнения: 4 585
 Имам един приятел, някъде от Добруджанските села пришълец, та той захвалва пържените чревца, които правела баба му, от ... гъска. Ето такова нещо не съм ял.
 А пушена свинска буза си купих от Меком, вече има.

# 4
  • Мнения: 2 760
В петък открих тази тема и писах. Няколко часа след това на връщане от работа влязох в един магазин за хляб. Продавачката така и не разбра защо взех да се хиля на една тава със свински уши. Май ме взе за откачена  Laughing

Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet

# 5
  • Мнения: 1 706
В петък открих тази тема и писах. Няколко часа след това на връщане от работа влязох в един магазин за хляб. Продавачката така и не разбра защо взех да се хиля на една тава със свински уши. Май ме взе за откачена  Laughing

Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet

Мен ми се яде "вип пача" Laughing Джолан с уши. Мисля, че ще се получи добре. Иначе най-разпространените по заведенията са леко подварени, после изпечени на скарата. Подправят се със соев сос и лук.

# 6
  • Мнения: X
Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet
Ето няколко рецепти от гуруто на мръвките- Пеп4о.
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_5334.html

# 7
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 3 367
Благодаря за темата! Срещу нас има кръчма и там предлагат агнешки чревца в масло, мммм вкуснотия. в къщи не се наемам да правя.

Е такова нещо искам да ям на заведение,но в Пловдив все още не съм попаднала да се предлага #Cussing out

# 8
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 3 367
В момента готвя пача от свински уши. Crazy Като се сварят ги нарязвам, сгъстявам бульона, слагам чесън, лют пипер, оцет.Мммммм, няма такава вкусотия!Планирам ги от няколко дни за петък,заради чесъна. Wink
Понякога ги слагам в малки купички и те си се втвърдяват там/желират се/. После си ги режем на хапки.

Ще направя и аз този уикенд,моля да кажете само как се сгъстява булъона?

# 9
  • Мнения: 22 036
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

После прецеждам бульона и насипвам в купички, намокрени с вода и с подредени на дъното моркови и кисели краставици. Желира се и може да се реже, а ако се стопли, може да се яде като супа, с чесън и оцет.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
Морковите варени,от туршия или сурови?

# 11
  • Мнения: 11 571
С моркови от туршия е най- вкусно. Peace

# 12
  • Мнения: 253
Преди години имахме село и там баба отглеждаше прасе. Съответно като се заколи Гошко си спомням, че след като се опърли прасето още навън в барбекюто мятаха ушаците и ги хапваха , придружени с кана червено вино. Simple Smile
Мъжът ми също ги хапва, купува си вакуумирани  пакетчета, вътре мисля са сварени. Тях не ги ям, но от месарския магазин купувам крачета, ушета и правя желирана пача с повечко чесън и топла пача. Не е нищо особено, но ми навява топли спомени и въпреки чесъна си хапвам.

# 13
  • Мнения: 12 672
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

Този номер с беленето на езици ми е най-труден. Та топли ги пробвах, та студени - мъка.

# 14
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

Този номер с беленето на езици ми е най-труден. Та топли ги пробвах, та студени - мъка.

Пробвай този номер и ще видиш как с едно движение пада цялата ципа: след изключването на котлона вадиш веднага езика и го слагаш под течаща студена вода за 10 секунди. Това е.

# 15
  • Мнения: 22 036
Доли, от туршия слагам, но не е проблем и с варени. Те са по-скоро за декорация Simple Smile.

Трещи, и аз ги заливам със студена вода, но аз ползвам агнешки, а те се белят, като че ли по-лесно.

# 16
  • Мнения: 1 788
Тук продават един снакс - пържени свински кожички, осолени, имат и малко от сланината.
Хрупкави много.
Идеални са за бира. Не бива да се прекалява, но пък от време на време може.

# 17
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 3 367
Тук продават един снакс - пържени свински кожички, осолени, имат и малко от сланината.
Хрупкави много.
Идеални са за бира. Не бива да се прекалява, но пък от време на време може.

Ехеее,това ще е голям деликатес Mr. Green

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
Може лесно да се направи,като се изпържи свинска кожа. Гледала съм го в кулинарни предавания.

# 19
  • Мнения: 1 788
Не съм пробвала да го правя, възможно е и да стане.
Макар че не знам каква им е технологията - хрупкаво е, но не е твърдо, че да ти счупи зъбите.
Тежко е, щото има малко от сланината, но не е мазно като пържено.

# 20
  • Мнения: 4 186
Свинските уши ги сварявам с лук, чесън и зърна черен пипер, след това ги изпичам на скарата.

# 21
  • Мнения: 4 303
Свинските уши ги сварявам с лук, чесън и зърна черен пипер, след това ги изпичам на скарата.
Защо е нужно после печене на скара и не стават ли твърди?

# 22
  • Мнения: 22 036
Ами стават хрупкави, а и ароматът на скарата е супер Simple Smile.

# 23
  • Мнения: 4 186
Свинските уши ги сварявам с лук, чесън и зърна черен пипер, след това ги изпичам на скарата.
Защо е нужно после печене на скара и не стават ли твърди?

Не, не стават твърди. По тази рецепта най ми харесват. Купувала съм си готови, които са варени и с червен пипер, но не ми харесват.

Общи условия

Активация на акаунт