Ядете ли свински уши?- Тема 2

  • 6 354
  • 23
  •   1
Отговори
# 1
  • Мнения: 4 303
В момента готвя пача от свински уши. Crazy Като се сварят ги нарязвам, сгъстявам бульона, слагам чесън, лют пипер, оцет.Мммммм, няма такава вкусотия!Планирам ги от няколко дни за петък,заради чесъна. Wink
Понякога ги слагам в малки купички и те си се втвърдяват там/желират се/. После си ги режем на хапки.

# 2
  • Мнения: 761
Благодаря за темата! Срещу нас има кръчма и там предлагат агнешки чревца в масло, мммм вкуснотия. в къщи не се наемам да правя.

# 3
  • Мнения: 4 585
 Имам един приятел, някъде от Добруджанските села пришълец, та той захвалва пържените чревца, които правела баба му, от ... гъска. Ето такова нещо не съм ял.
 А пушена свинска буза си купих от Меком, вече има.

# 4
  • Мнения: 2 760
В петък открих тази тема и писах. Няколко часа след това на връщане от работа влязох в един магазин за хляб. Продавачката така и не разбра защо взех да се хиля на една тава със свински уши. Май ме взе за откачена  Laughing

Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet

# 5
  • Мнения: 1 700
В петък открих тази тема и писах. Няколко часа след това на връщане от работа влязох в един магазин за хляб. Продавачката така и не разбра защо взех да се хиля на една тава със свински уши. Май ме взе за откачена  Laughing

Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet

Мен ми се яде "вип пача" Laughing Джолан с уши. Мисля, че ще се получи добре. Иначе най-разпространените по заведенията са леко подварени, после изпечени на скарата. Подправят се със соев сос и лук.

# 6
  • Мнения: X
Та кажете някоя рецепта, ще се опитам да направя.  bouquet
Ето няколко рецепти от гуруто на мръвките- Пеп4о.
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_5334.html

# 7
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 3 325
Благодаря за темата! Срещу нас има кръчма и там предлагат агнешки чревца в масло, мммм вкуснотия. в къщи не се наемам да правя.

Е такова нещо искам да ям на заведение,но в Пловдив все още не съм попаднала да се предлага #Cussing out

# 8
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 3 325
В момента готвя пача от свински уши. Crazy Като се сварят ги нарязвам, сгъстявам бульона, слагам чесън, лют пипер, оцет.Мммммм, няма такава вкусотия!Планирам ги от няколко дни за петък,заради чесъна. Wink
Понякога ги слагам в малки купички и те си се втвърдяват там/желират се/. После си ги режем на хапки.

Ще направя и аз този уикенд,моля да кажете само как се сгъстява булъона?

# 9
  • Мнения: 22 036
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

После прецеждам бульона и насипвам в купички, намокрени с вода и с подредени на дъното моркови и кисели краставици. Желира се и може да се реже, а ако се стопли, може да се яде като супа, с чесън и оцет.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 26 382
Морковите варени,от туршия или сурови?

# 11
  • Мнения: 11 568
С моркови от туршия е най- вкусно. Peace

# 12
  • Мнения: 253
Преди години имахме село и там баба отглеждаше прасе. Съответно като се заколи Гошко си спомням, че след като се опърли прасето още навън в барбекюто мятаха ушаците и ги хапваха , придружени с кана червено вино. Simple Smile
Мъжът ми също ги хапва, купува си вакуумирани  пакетчета, вътре мисля са сварени. Тях не ги ям, но от месарския магазин купувам крачета, ушета и правя желирана пача с повечко чесън и топла пача. Не е нищо особено, но ми навява топли спомени и въпреки чесъна си хапвам.

# 13
  • Мнения: 12 665
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

Този номер с беленето на езици ми е най-труден. Та топли ги пробвах, та студени - мъка.

# 14
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Моята рецепта за Пача "деЛукс":
две-три крачета, две-три уши, джолан, няколко езика.

Сваряват се, докато месото се отдели от крачетата и джолана. Обезкостява се, а езиците се обелват, докато са топли. Нарязва се всичко на парченца. (Варя ги със зърна черен пипер, дафиноф лист и сол).

Този номер с беленето на езици ми е най-труден. Та топли ги пробвах, та студени - мъка.

Пробвай този номер и ще видиш как с едно движение пада цялата ципа: след изключването на котлона вадиш веднага езика и го слагаш под течаща студена вода за 10 секунди. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт