Чийзкейк?

  • 18 610
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 62
Здравейте,момичета. Спешно ми трябва лесна и същевременно мноооого вкусна рецепта за чийзкейк, по възможност без печене и желатин. Гледах из нета, но нещо не ме грабнаха, затова изцяло се доверявам на вас. Моля пишете рецептите като за начинаещ,защото определено не съм от опитните готвачки Grinning Благодаря ви предварително Hug

# 1
  • Мнения: 4 413
За блата
200 грама бисквити руен
100 гр масло - разтопено
5-6 супени лъжици мляко

За крема
3 пакетчета крема сирене *125 грама
400 грама заквасена сметана
200 грама захар

За отгоре
Вариант 1 - бурканче с някакво сладко - това е по-бързия вариант

Вариант 2 - 200гр шоколад + 200 грама сладкарска сметана
Слагат се за около 2-3 мин в микровълнова и след като почне да стяга сместта се залива отгоре, но първо чийзкейка трябва малко да е стегнал - поне около час два в хладилника.

# 2
  • Мнения: 10 874
Копирам рецепта на съфорумка (Захир):

Пакетче бисквитки от тези кръглите с дупката с вкус на масло или каквото ви харесва. Пускам ги в блендера с малко печени бадеми, да станат на брашно. После ги поливам с разтопено масло, на око.. миналия път 125 гр (едно малко пакетче). Разстилам като блат.
Крема е: 2 кутии Филаделфия класик се разбиват с една сладкарска сметана, ако искате може и малко пудра захар, на вкус, настъргана лимонова кора и ванилия.
Разтила се върху блата и вече като стегне, отгоре който както иска си го декорира: със сладко, без сладко.

# 3
  • Мнения: 11 737
Ето от мен две предложения без желатин и на порции в чаши. В последно време все в чаши правя.
Чийзкейк с кафе и шоколад
Чийзкейк с орехи и шоколад

# 4
  • Мнения: 1 864
Има вече специални бисквити за чийзкейк на родей край ако не се лъжа. Купи си и вътре в пакета има книжка с рецепти за чийзкейк, всичките съм пробвал, изключително очарован!  Peace Peace

# 5
  • Мнения: 62
Всичките са супер и звучат лесно,благодаря ви. Hug

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 580
Има вече специални бисквити за чийзкейк на родей край ако не се лъжа. Купи си и вътре в пакета има книжка с рецепти за чийзкейк, всичките съм пробвал, изключително очарован!  Peace Peace

Предполагам, че са тези на "Победа": http://progressive.bg/image/cache/data/93/biskviti%20za%20cheesekace-900x900.png

Вече няма книжки с рецепти, в началото бяха.  Sad
Но пък в интернет има толкова много рецепти.

# 7
  • Мнения: 1 034
моя вариант - лесен икономичен и не толкова калоричен  Laughing
за блата:
бисквити за чийзкейк на Победа се натрошават с робот или блендер и добавям 2-3 с.л. кис. мляко/ бискитите са достатъчно ароматизирани с масло и за мен това е по лек вариант т.к. с 1 пак. масло ми идва в повече, а и се получава по хомогенен блата/, разстила се.
Отгоре:
 1 пак. крема сирене + 1 коф. заквасена сметана от 200гр. + 1-2с.л пудра захар/ да си призная и пудрата захар пропускам/
и накрая сладко от ягоди или боровинки
 chef

# 8
  • Мнения: X
Тази рецепта е най-добрият чийзкейк без печене, който съм опитвала. А съм изяла наистина много. Mr. Green Blush След този чийзкейк, всички останали са ми твърде... незадоволителни.

Обърни внимание на хубавото крем-сирене: трябва да е нежно, свежо, фино и вкусно. Понякога използвам Филаделфия, понякога едно семпло натурално на Lidl, май беше Cavabel Natural. Този хубав десерт заслужава нещо по-добро от т.нар. "сирене крема" в пакетчета.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 18:51 от Анонимен

# 9
  • Мнения: 144
Много хубави рецепти момичета. Задължително ще изпробвам някоя, много обичам чийзкейк, мъжът ми също.

# 10
  • Мнения: 10 874
Вече няма книжки с рецепти, в началото бяха.  Sad
Имам книжката, но повечето рецепти са с печене и/или желатин. Ако авторката на темата проявява интерес, мога да снимам тези 2-3 рецепти, които отговарят на критериите ѝ (но са за чаша).

# 11
  • Мнения: X
Сега се сетих, че преди много месеци бях купувала българско крем сирене Родопея, което беше почти безсолно и сякаш много подходящо за десерти. Аз го използвах в солени ястия и ми харесваше на вкус и структура, пък и цената беше добра. Само дето не беше чак толкова маслено като другите крем сирена.

# 12
  • Мнения: 11 737
Аз умишлено започнах да взимам сирене с леко по-солен вкус, за да дава контраст в десерта. За мен лично и за моя вкус, ако има солен привкус сиренето, десертът става още по-вкусен. Това споделям само от личен опит и все пак от личен вкус. Не на всеки би се харесало.
От опитът ми досега, с просто обикновено бг сирене, чийзкейкът е ставал в пъти по-вкусен от този с рикота, филаделфия и маскарпоне, които съм приготвяла неведнъж и имам база за сравнение. Контрастът със сладкото и соленото + бисквити ми допада много.
Последните ми опити са с бонбони на тема Тирамису, които приготвих и с обикновена крема и с крема която се взима за десерти. Е вкусът е от небето до земята и е в полза на по-соленото сирене. И колкото и да е original да ползвам маскарпоне, рикота и филаделфия, ами... не, предпочитам да заложа на това, което ми е допаднало на вкус, отколкото да робувам на предразсъдъци, че ям фалшив десерт  Laughing Бонбони с печени смокини, обикновена леко солена крема и бисквити, плюс потопени в шоколад - станаха убиец! Кръстих ги чийзкейк бонбони.
Съвсем скоро също опитах Тирамису с рикота. Гледах в един филм, че в една част на Италия приготвяли Тирамисуто с Рикота. Типично за него край било и десертът бил по-лек. Издирих италианска рикота специално за десерта. На финал - ядох нещо си неопределено. Бишкотена торта, с никакъв привкус на сирене.
Та според мен е въпрос на вкус.
И между другото, от голямо значение са и останалите продукти. Качеството на бишкоти, какао, на бисквитите за чийзкейк, всичко е от значение и вкусът винаги е различен. Да, виждали сме 20 вида бишкоти, изглеждащи напълно еднакво, но си имат различен вкус в едни и същи десерти, с едни и същи други продукти.
Чийзкейк с обикновени бисквити и чийзкейк с бисквити Диджестив - разлика от небето до земята. Както и със сирената за десерти. Въпрос на вкус. Пробвате и каквото ви хареса. Не робувайте на марки.


# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 580
Сега се сетих, че преди много месеци бях купувала българско крем сирене Родопея, което беше почти безсолно и сякаш много подходящо за десерти. Аз го използвах в солени ястия и ми харесваше на вкус и структура, пък и цената беше добра. Само дето не беше чак толкова маслено като другите крем сирена.
Последните пъти все с Родопея ги правя и аз. То е в кутии. В началото взимах на Бор-Чвор на пакетчета, обаче един път улучих толкова солено сирене, че 3 шоколада не убиха прекалено соления вкус.

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 9 725
Правя чийзкейк по тази рецепта (както съм писала по-долу заменям бисквитите), с печене е, но става вълшебен.
http://www.vkusnoteka.bg/2013/02/blog-post_25.html
За да стане хубав чийзкейк според мен трябва да се спазят някои правила
1. Хубави бисквити - Вместо коментираните бисквити по-горе слагам от шоколадовите на Белвита - става страхотна, шоколадово-бисквитена база, леко хрупкава, в контраст с крема и сладкото. Ето тези:
http://www.rojen-1.com/assets/components/phpthumbof/cache/belvit … dfff3524006f5.jpg
Според мен става още по-вкусно ако добавиш и смлени лешници към бисквитите.
2. Хубаво сирене - от българското взимам на Рупите, винаги става отличен резултат. Само веднъж взех Борчвор и всичко плуваше в някаква мазнина накрая.
3. Печенето придава завършек, трябва да е леко, на слаба фурна и да не го препичаш. Много бързо става. Ето съветът от рецептата - По принцип чийзкейка, за да остане сочен се вади, когато е стегнал по краищата, а в средата леко мърда при разклащане на съда. Когато постои отвън той дръпва и стяга. Допълнително стяга в хладилника. В противен случай става като сирене сух.
4. Не слагам направо сладко отгоре, защото става прекалено сладко и тегаво за мен. Вместо това на лек котлон смесвам сладко с вода, да стане по-течно, бъркам докато леко заври и после разстилам сместта върху изстиналия чийзкейк.

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 08:56 от NBM

Общи условия

Активация на акаунт