Веган кулинария и рецепти

  • 27 675
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
  • Мнения: 1 596
Аз сусамовия тахан много го обичам на закуска с манов мед(също и с класически, но мановият има по-интересен вкус за мен), банан. Много приятна и вкусна комбинация е. Понякога вместо банан слагам накиснати лимец, орехи, боровинки. Много полезно и вкусно.

# 106
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Аз пък не ям тофу. Освен, че не ми харесва на вкус, не мисля, че е здравословно- както и всички преработени соеви продукти. А и е противопоказна при проблеми със щитовидната жлеза.

Преди ядях сусамов тахан с мед. Но откакто не консумирам мед, не съм и тахан.

# 107
  • Мнения: X
Сусамов тахан с мед и много какао е страшно вкусно. Вместо мед може кленов сироп.

# 108
  • Мнения: 9 991
Taхана ми лепне по зъбите неприятно и аз не го ям гол. Слагам с хумус или разбивам с вода и банан.

# 109
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 735
Taхана ми лепне по зъбите неприятно и аз не го ям гол. Слагам с хумус или разбивам с вода и банан.
И аз задължително добавям още нещо към сусамовият тахан.

# 110
  • Мнения: 3 743
Тофуто го мариновам, сусамовият тахан ми е още по-вкусен с рожково брашно и задължително му добавям вода или друга течност и го разбивам на крем

# 111
  • Мнения: 9 991
На мен рожков не ми хареса. Правих на кекс, но какото си е какао. Добро попадение, за внучето на колежка което умира за шоколад, но пък било алергично милото. Може да има тайна в приготвянето която аз не знам, но като заклет люботел на какаото, поне за мен не можа да го измести.

# 112
  • Мнения: 3 743
Когато го използвам самостоятелно аз търся по-скоро карамеления му вкус и лично на мен много ми харесва комбинацията рожков + сусамов тахан, но ако правя фъстъчен тахан например слагам и рожков и какао. Обикновено какаовия вкус не се губи, ако смесиш рожков : какао 1: 2 или поне такива са моите вкусови усещания Wink

# 113
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
какаото е супер вкусно и полезно, защо трябва да се заменя?

# 114
  • Linz
  • Мнения: 11 619
какаото е супер вкусно и полезно, защо трябва да се заменя?
Алерген е.

# 115
  • Мнения: 7 006
Един въпрос за тофу и сусамов тахан. Искам да ги ям, защото са полезни. Но не мога да преодолея отвратителния им вкус. Насилвам се, но повече от 2-3 хапки не мога. Някакви идеи за рецепти, които ги правят с по-приличен вкус?

Предвид това,че соята и белия ориз /наред с царевица и пшеница/ са едни най-генно модифицираните продукти,отдавна съм ги изключила като полезни от менюто си
Ориз най- вече кафяв или черен,много рядко бял жасминов..

# 116
  • Мнения: 9 991
Kekса го бях правила с рожков и какао, но се усещаше. Какаото освен алерген, прави по-активни децата и доста родители, не го дават на малки деца. Също не може да се консумира с така популярната хомеопатия напоследък.

# 117
  • Мнения: 3 743
И за мен какаото е стимулант и съм съгласна, че е въпрос на вкус

# 118
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Благодаря на всички за идеите!  Hug

# 119
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Вчера за пръв път опитах хранителна мая и съм възхитена от вкуса й. Поръсих я върху спагети с доматен сос. Така че приемам всякакви идеи къде другаде може да се използва, че освен пица и спагети май не се сещам друго.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт