Включете се във великденската кулинарна книга на „Белла“!

  • 6 103
  • 161
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 8
Пататник със спанак и завит в кори Белла

# 106
  • Мнения: 2 670
Бутерки с шунка и кашкавал
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бутер тесто - 1 бр., шунка - 3 - 4 бр. слайсове, кашкавал - 3 - 4 бр. слайсове
ЗА НАМАЗВАНЕ
жълтъци - 1 бр., олио - 1 с.л., прясно мляко - 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Отворете и разстелете бутер тестото. Нарежете го на правоъгълници. Разрежете шунката и кашкавала през средата.Поставете по едно парче от всяко върху половината правоъгълник, а с другата част затворете. Притеснете краищата с вилица. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
В купичка разбъркайте жълтъка, олиото и прясното мляко. Намажете домашните бутерки отгоре. По желание може да ги поръсите със сусам или друга поръска. Печете бутерките с шунка в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

# 107
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 10 843
БАНИЦА С КОРИ "БЕЛЛА", ПЕЧЕНА В ЕЪР ФРАЙЪР

Продукти:
Кори за баница "Белла" - 8 листа
яйца - 4 бр.
сирене 250 г
1 пакетче бакпулвер
олио - 2 с. л.
масло - 2 с. л.

Приготвяне:
Разбиваме яйцата и при тях натрошаваме сиренето. Разбъркваме и добавяме бакпулвера. Смесваме олиото с разтопеното масло. Отделяме си малко за намазване. Поставяме една кора на плота, намазваме с мазнината. Отгоре поставяме втора кора, намазваме с мазнина и в единия широк край поставяме една ивица от плънката. Навиваме на руло, после на охлювче и поставяме в намазаната с малко мазнина кошница на уреда. По този начин приготвяме и другите листи и ги увиваме в кръг. Намазваме отгоре витата баница с мазнина. Печем на 190 градуса 15 минути (времето е според силата на уреда), след това обръщаме баницата обратно, за да се изпече и от другата страна.

И тук резултатът:

# 108
  • Мнения: 182
Бутерки със сирене и кашкавал

Продукти:
яйца - 2 бр.
сирене - 200 г
кашкавал - 100 г
бутертесто Бела  - 800 гр.

Начин на приготвяне:

Бутертестото на Бела се разрязва на две.
Сиренето се натрошава на дребно и се разбърква с яйцата, после се настъргва кашкавалът, добавя се и пак се разбърква. Така получената плънка се намазва върху едната част на бутертестото, покрива се с другата част и се пече. 
Може да се добави и колбас, но ние не обичаме.

# 109
  • Мнения: 1 002
Вкъщи много обичаме бутерки с топено сирене и маслини на шайби. Задължително ги оформям като триъгълници. Отгоре ги намазвам с жълтък и малко олио, поръсвам сусам. Пека ги върху хартия за печене.

# 110
  • Мнения: 110
Бутерки със спанак и чесън

Продукти:
Бутер тесто Бела- 800гр
Спанак- 400гр.
Котидж сирене- една кутийка
Яйца- 2бр.
Масло- 20гр +1супена лъжица олио
Чесън- една връзка пресен

Начин на приготвяне:
В маслото+ олиото задушавам спанака+ чесъна, които съм си нарязала на ситно. След като изстине към тях прибавям яйцата и сиренето. Разстилам бутертестото и намазвам от плънката, навивам на руло и режа на шайби. Слагам да се пече в предварително загрята фурна на 180гр с вентилатор. За 15мин са готови. Стават много вкусни 😋

# 111
  • Пловдив
  • Мнения: 813
"Свинско "Уелингтън" с бутертесто "Белла по рецепта на Люси Ефтимова. Много вкусен резултат и се приготвя често за гости. Малко съм прекалила с декоративните нарези този път и тестото ми се разпука, но нямам други снимки под ръка. Препоръчвам да се опита и с млечно телешко.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/10/pork-wellington-recipe.html

# 112
  • Мнения: 112
Баница със спанак и сирене
кори BELLA - 1 пакет
сирене - 500 гр
олио - 100 мл
спанак - 500 г
яйца - 2 бр.
В купа натрошаваме сиренето с яйцата и отцедения спанак.
Две кори напръскваме с олио и разпределяме плънка, навиваме на руло.
Отгоре се полива с малко олио и печем в загрята фурна 180 гр.

# 113
  • Мнения: 4
Мини пайове с агнешко



Съставки:

1 опаковка бутер тесто Белла
3 стръка розмарин
2 с.л. зехтин
500 г агнешка кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък селъри
1 морков
1 стрък розмарин
2 с.л. брашно
1 ч.л. доматено пюре
100 мл червено вино
Кора от ½ лимон
¼ ч.л. канела
½ ч.л. кимион
1 яйце за намазване

За сервиране:
Картофено пюре
Ситно нарязан пресен лук

>>> Вижте цялата рецепта и начина на приготвяне ТУК

# 114
  • Пловдив
  • Мнения: 813
Арменска гата с бутер тесто

бутертесто Белла - 400 г
бяло пшенично брашно - 100 г
захар - 100 г
краве масло - 100 г
млени орехи (или бадеми) - 50 г
яйца - 1 бр.

Разточва се бутер тестото на  тънка правоъгълна кора.
Брашното и захарта се смесват в дълбок съд. Към тях се добавя маслото на стайна температура и се претрива с ръце до получаването на трохи.
Към микса се добавят орехите (с бадеми вкусът е още по-деликатен) и се размесва.
Разточеното бутер тесто се намазва с белтъка, отгоре се разпределя маслената смес и се завива на  руло от по-дългата страна.
Рулото се реже с къдрав нож по диагонал на парчета с широчина  от 3-4 см или на триъгълници.
Получените форми се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Гатата се маже с разбития жълтък, а с вилицата се правят надлъжни линии.
Пече се в предварително загрята на 180°C фурна за около 25-30 минути, докато добие хубав загар.
Няма нужда от есенции. Ароматът на масло и ядки е достатъчен.

# 115
  • There I was on a July morning
  • Мнения: 4 608
Баница със сирене
Продукти:
400  гр кори за баница Белла
4 яйца
300 - 350 гр сирене
1 чаена чаша / 250 мл / кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода
120 мл олио /или смес от олио и разтопено масло/
Приготовление:
Смесват се разбитите яйца с натрошеното сирене. Добавя се киселото мляко с угасената в него сода. В намаслена тавичка се редят корите, като всяка една се намазва с олиото с помощта на четка. На всеки 2 кори се поръсва от плънката. Накрая се нарязва на парчета с остър нож.
Пече се около 30 мин до златист загар, след което се покрива с кърпа да омекне от парите.
Сервира се с айран.

# 116
  • София
  • Мнения: 4 590
Кашкавал в кори за баница на фурна

фини кори
кашкавал  
жълтък
масло
подправки по желание

Кашкавалът се нарязва на плочки с еднаква големина.
Две кори за баница се намазняват и се сгъват на половина.
В средата се слага кашкавалът и се завива от всички страни.
Получените пакетчета се редят в тава и се мажат с жълтък. По желание се поръсват с любима подправка.
Пекат се на 180 градуса до апетитен загар.

# 117
  • Мнения: 8
Рулца с бутер тесто с песто и сирена
Разточете тестото на правоъгълник, приблизително 40 х 30 см. Разпределете пестото върху тестото, след това и доматите, двата вида сирене и босилека. Навийте тестото от едната по-дълга страна на дълъг фитил.
Използвайте остър нож, за да нарежете тестото на 12 равни части.
Поставете върху тавата за печене, с разреза нагоре, като се уверите, че отвореният край на всяко руло е прибран към центъра на охлювчето - това ще ги предпази от отвиване по време на готвене.
Оставете малко разстояние между всяко, тъй като ще удвоят обема си.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете до зачервяване

# 118
  • Варна
  • Мнения: 558
Канелени рулца
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто (1 кг),  3-4 с.л. разтопено масло,  1 с.л. канела смесена с 1 с.л. кафява захар, шепа стафиди, шепа смлени орехи
Начин на приготвяне:
Разстелете всеки лист бутер тесто и намажете с масло. Поръсете със сместа от канела и захар. След това разпръснете стафидите и смлените орехи. Навийте всеки лист на руло, след което разрежете на парчета с дебелина около 2 пръста. Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за около 25 минути.

# 119
  • Мнения: 156
Днес приготвих любимите бутер банички.
Продукти:
Бутер тесто 800 гр
Сирене
Кашкавал
Жълтък за намазване
Разрязвам тестото , правя банички само със сирене, само с кашкавал, и смесени със сирене и кашкавал. Намазвам със жълтък и пека.
Бързо, лесно и невероятно вкусно.
Днес ще изкараме дъждовния ден мързелувайки, с филми и банички.









Общи условия

Активация на акаунт