Включете се във великденската кулинарна книга на „Белла“!

  • 4 053
  • 137
  •   2
Отговори
# 45
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Ябълкови щрудели

За плънката смесвам
2 ябълки, обелени и настъргани
1/2 ч.ч. счукани орехи( обичам да се усещат ядки, затова не ги меля)
канела,
кафява захар
жълтък за намазване( на снимката едната доза не е намазана, нещо се разсеях)

Режа един лист бутер тесто на 8 части, слагам от плънката, прихлупвам и с виличка правя борда. Нищо сложно, за 10 минути ги приготвям, пекат се около половин час на 170 градуса.

# 46
  • Враца
  • Мнения: 2 676
Бърза баница:

1 пакет кори за баница
400 г сирене
6 яйца
1 бр. кисело мляко
50 г масло
40 мл. олио
1/2 лъжичка сода за хляб


Сиренето се натрошава. Яйцата се разбиват и към тях се добавят натрошеното сирене и киселото мляко с разтворена в него сода. Маслото се разтопява и се разбърква добре с олиото.

В намазнена тава се слагат две кори за баница. След това се разпределя от плънката и се слага втора кора. Намазва се с мазнина и отново се слага от плънката.

По този начин се нарежда цялата баница, докато свършат корите. Баницата се пече първите 15 минути в загрята фурна на 240 градуса. След това се пече още около 25 минути на 200 градуса.

# 47
  • София
  • Мнения: 252
Предлагам кайсиев тарт с бутер тесто:

500 г кайсии
150 г захар
500 г бутертесто
2 с. л. мед
100 г пудра захар
4 листа мента
карамелов топинг
филирани бадеми

Захарта се карамелизира в тавата, добавя се и меда. Отгоре се нареждат нарязаните кайсии със заоблената част надолу.
Покрива се с бутер тестото, оформя се, ако се налага се изрязва по съда.
Пече се на 180 градуса 30 минути, след това с помощта на чиния се обръща внимателно.
Украсява се с пудра захар, филирани бадеми, топинг, мента.

# 48
  • Мнения: 108
Баница с тиква
 1 пакет кори BELLA 
тиква - 900гр.
олио 100мл.
орехи - 50гр.
захар - 150 г
канела - 1 ч.л.
масло - 100гр.
Настърганата тиква бъркаме с канелата захарта и натрошените орехи.
Вземаме по 2 кори и ги намазняваме , слагаме по дължина от плънката и навиваме на руло.
Подреждаме корите една до друга в правоъгълна или квадратна тава.
 Печеме до хубав загар.

# 49
  • Мнения: 3 390
Първо се приготвя плънката. В купа се разбиват две яйца и един белтък. Прибавя се натрошеното сирене и киселото мляко, в което е разбъркан бакпулверът.
Всичко се разбърква, за да се смесят добре продуктите. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.
Взема се една кора, намазва се леко с мазнина с помощта на четка и се слага върху нея втора кора. Тя също се намаслява. Корите се прегъват на две по дължина така, че да се получи дълга и тясна лента.
Намазва се отново леко с мазнина. С лъжица се гребва от плънката и се разпределя върху получената лента.
Баничките се оформят, като се хваща единият от долните ъгли и се прегъне кората по диагонал. След това се захваща другият получен ъгъл и се прегъва по дължината на лентата.
Действието се повтаря докато се прегъне цялата кора. Ако остане малка част от кората, тя се подпъхва в образуваният джоб, получен при нагъването. Баничките се подреждат в тава покрита с хартия за печене.

# 50
  • Мнения: 1 137
Баница
1 пакет кори за баница
4 яйца
1 ч. кисело мляко
1 ч. газирана вода
1 пакетче масло
250 грама сирене
Разбиваме яйцата с киселото мляко прибавяме газираната вода и разбъркваме. Намазваме една кора с масло и отгоре поставяме друга кора,  поръсваме от яйчената смес и слагаме натрошено сирене. И така докато свършат корите. Накрая изсипваме останалата яйчена смес и слагаме масло. Печем до златисто.

# 51
  • Мнения: 8 477
Бутерки с шоколад

бутер тесто  
течен шоколад  
пудра захар
1 яйце
сусамово семе за поръсване

От листа бутер тесто се изрязват квадрати, от едната страна на всеки квадрат се слага по една или две лъжички течен шоколад, сгъват се във формата на триъгълник. Бутерките се намазват отгоре с разбитото яйце. Поръсват се със сусамовото семе. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна до придобиване на златист загар. Готовите бутерки се поръсват с пудра захар.

# 52
  • Мнения: 113
Баница с точени кори
Продукти:
1 пак. точени кори
1 кофичка кисело мляко
4 яйца + 1 яйце ( за намазване на корите отгоре)
300 гр. сирене
150 мл.олио
1 ч.л. сода
1/4 ч.л. лимонтузу
В купа разбиваме яйцата, след това добавяме киселото мляко ( предварително слагаме в него содата и лимонтузуто и хубаво разбъркваме). Добавяме олиото и сиренето и разбъркваме.
Намазняваме тавичката и разтиламе 2 листа кори за баница и намазваме със сместа. След това отново слагаме 2 листа кори и повтаряме същите стъпки, докато свърши сместа. Накрая разбиваме едно яйце и намазваме корите отгоре.
Печем на 180° за 35-40 минути./b]

# 53
  • Мнения: 572
Баница с точени кори и тиквички

Необходими продукти:
8 листа от пакет с кори за баница
1 средно голяма тиквичка
3 яйца
ок. 200 грама сирене
4 лъжици олио
половин връзка пресен копър
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Корите за баница се разгъват и оставят на стайна температура.
Тиквичката се настъргва. Добавят се яйцата, натрошеното сирене, олиото, нарязаният копър и солта. Всичко се разбърква добре до получаването на хомогенна смес. Отделят се две кори, върху едната се разстилат 3-4 лъжици от сместа, навиват се на руло и се нареждат в предварително покрита с хартия за печене и/или омазнена тава. По същия начин се процедира и с останалите 3х2 кори. Баничките отгоре се намазняват с олио или масло. Пекат се 20-25 минути на умерена фурна или до готовност.

За по-голяма баница се подготвят двойно повече продукти.

Получава се лека и свежа на вкус баница.

# 54
  • Мнения: 337

Баница с праз! Любима на всички вкъщи. Праза се задушава с малко олио в тиган с капак, докато не омекне, след което се оставя настрана да изстине. След това си правя обикновена плънка за баница- яйчице, кисело мляко с малко сода за хляб и сирене, като накрая добавям и вече изстиналия праз. Използвам по две кори в които слагам плънка и завивам. Накрая остатъка от плънката разбивам с малко разтопено масло и поливам баницата отгоре. Пека около 45 мин на загрята на 150 градуса фурна с вентилатор. Става много много вкусна и сочна!

# 55
  • Пловдив
  • Мнения: 811
Винаги ползвам точените кори и бутер тестото на Белла. Така никога нямам неприятни изненади.
Мисля да приготвя обичаното у нас Галактобуреко
Избрала съм си рецепта от страницата на bonapeti и винаги работя по нея. А ето и снимка на резултата.

# 56
  • София
  • Мнения: 13 167
Хубаво, че е темата, за да си припомня една любима рецепта, която не съм правила от години. Правя плънка със зеленчуци и кайма. Задушавам лук, морков, чушка, гъби, кайма, черен пипер, сол. Разделям 1 пакет бутер тесто на две половинки. Слагам едната в тава, разстилам плънката, покривам с другата половинка и добре залепвам краищата. Намазвам отгоре с яйце. Пека на умерена фурна до златисто.

# 57
  • Елхово
  • Мнения: 1 400
Баница с кори Белла:
Фини кори за баница и баклава Белла, 5 яйца, 1/2 кофичка кисело мляко, на око сирене и кашкавал. Корите мажа с краве масло, поръсвам от плънката и навивам по две кори. След като ги наредя във фраера в кошницата върху хартия за печене заливам с около 150 мл газирана вода, слагам няколко бучки масло. Пека на bake 30 минути.

# 58
  • Бургас
  • Мнения: 257
С бутер тесто "Белла" правя воловани с крема сирене, пушена сьомга и копър по тази рецепта.
https://recepti.gotvach.bg/r-113001-%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0% … D0%BC%D0%B3%D0%B0

# 59
  • Мнения: 1 333
Обожавам за приготвям вкусотии с бутер тестото на Белла, защото винаги се получават и са много вкусни. Ето от вчера едни сълзици от които почти не останаха .
Използвах само захар около 1/2 ч.ч.която наръсих на отпуснатото тесто, притиснах леко с точилката и навих двата края на ролце. Нарязах и пекох на 180 градуса в/у хартия.

Общи условия

Активация на акаунт