Разнообразие

  • 21 124
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 180
Цитат на: DolceVita
Цитат на: tedi_b
За йенската тенджера:
- кюфтета/кебапчета с кисело мляко;
- пилешко месо с кисело мляко;
- риба с картофи и майонеза;
- риба с марината от кисели краставички;
- пилешки пържоли с майонеза (по аржентински);
- пилешки дробчета с гъби и червено вино;
- пиле със сметана и топено сирене;

Други:
- картофи с наденица на фурна;
- мусака;
- бърза баница;
- пилешки дробчета с лук;
- гъбена каша;
- кюфтета бял сос;
- сърми;
- кашкавалени кюфтенца;
Теди_б, сподели моля те рецептите за :
-пилешки дробчета с лук
- риба с картофи и майонеза;
- риба с марината от кисели краставички
- пилешко месо с кисело мляко;
Много вкусно звучат Heart Eyes  Praynig




И пилешки дробчета с гъби и червено вино  Simple Smile

# 31
Цитат на: tedi_b

Пиле с топено сирене и сметана:
- 6 пилешки бутчета
- 1 кофичка сметана
- 1 кутия топено сирене
- 3 глави лук
- сол и черен пипер

Лукът се нарязва на кръгчета и половината от него се нарежда в гювеч или друг съд с капак. Отгоре се редят три бутчета, поръсват се с подправките и се намазват със сметаната и топеното сирене. Реди се още един ред по същия начин, залива се с 3 чаши вода, захлупва се и се пече в силна фурна.



Любимоооооооооооо.
Сосчето е много вкусно, но от сметаната ставо "тежичко". Понякога го правя с прясно мляко  Sunglasses

# 32
  • Мнения: 4 358
Давам три линка, защото съм писала повечето от рецептите:
Пилешко с кисело мляко
Двете рецепти с риба
Пилешки дробчета с лук

Пилешки дробчета с гъби и червено вино:
1 кг пилешки дробчета
400 гр гъби
2 глави лук
1 чч червено вино
брашно за овалване (около 1чч)
сол, черен пипер, чесън на прах, индийско орехче

Дробчетата се измиват (да падне кръвта) и отцеждат. Разбъркват се с подправките (малко сол, черен пипер, малко индийско орехче и чесън на прах). Овалват се в брашно и се запържват леко.
Отделно се запържва лук, прибавят се гъбите и се запържват добре. Слагат се сол и черен пипер.
Всичко се поставя в йенска тенджера (да не е много горещо!), сипва се виното и се задушава във фурната за около 15 минути.
Ето и снимка, но не е за бременни!

# 33
  • Мнения: 180
Пилешки дробчета с гъби и червено вино:
1 кг пилешки дробчета
400 гр гъби
2 глави лук
1 чч червено вино
брашно за овалване (около 1чч)
сол, черен пипер, чесън на прах, индийско орехче

Дробчетата се измиват (да падне кръвта) и отцеждат. Разбъркват се с подправките (малко сол, черен пипер, малко индийско орехче и чесън на прах). Овалват се в брашно и се запържват леко.
Отделно се запържва лук, прибавят се гъбите и се запържват добре. Слагат се сол и черен пипер.
Всичко се поставя в йенска тенджера (да не е много горещо!), сипва се виното и се задушава във фурната за около 15 минути.
Ето и снимка, но не е за бременни![/quote]


мммммммммм благодаря ти много звучи божествено

# 34
  • Мнения: 6 390
tedi_b  bouquet
страхотни рецепти  Grinning
и аз вече имам списък с седмичното меню  Wink Grinning

Общи условия

Активация на акаунт