Пухкав кекс

  • 47 592
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • Вече на село
  • Мнения: 569
arina откакто си пуснала рецептата го правя за трети път, моя свекър много го хареса
мерси   bouquet
А свекърът е много важен човек, нали? Поне за мен беше така smile3521

# 31
  • Мнения: 1 366
Искам да ти призная, че този кекс ми даде самочувствието да посрещам непредвидени гости. Аз умирам от ужас, че някой може да влезе у дома без да ме предупреди, защото съм ужасна домакиня и ако не съм подготвена, направо се излагам. Но ....  Naughty не повече ... сега съм въоръжена с лесния и безотказен пухкав кекс. Вече 3 пъти го правя и все не им стига на мойте домочадия, все някой бил пренебрегнат  newsm78

# 32
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Искам да ти призная, че този кекс ми даде самочувствието да посрещам непредвидени гости. Аз умирам от ужас, че някой може да влезе у дома без да ме предупреди, защото съм ужасна домакиня и ако не съм подготвена, направо се излагам. Но ....  Naughty не повече ... сега съм въоръжена с лесния и безотказен пухкав кекс. Вече 3 пъти го правя и все не им стига на мойте домочадия, все някой бил пренебрегнат  newsm78
Това ме прави много щастлива newsm47
Но мисля, че мога да съм ти полезна и с още нещо. Аз не бих изпитала ужас от неканени гости. В такива моменти си прощавам бързо - на всекиго се случва, пък има и "поправителни" smile3506

# 33
  • Мнения: 1 366
Аааа, така не си ми полезна, само със съвети не става работата. Пък и за да мина поправителния пак трябва да сготвя, пък мен хич ме няма по тази част. В добавка към трагедията съм на дългосрочна диета, от което както се сещаш, всички страдат  Wink
Ако искаш да си наистина добро другарче, въоръжи ме с още подобни успешни рецепти. С този кекс така обирам точките, че мъжа ми не дава да се издума да го променям. Предложих му да добавя стафиди или орехи, а той ми казва, че печеливши неща не се променяли  Flutter

Всички овации са за теб!!!  Hug

# 34
  • Вече на село
  • Мнения: 569
В добавка към трагедията съм на дългосрочна диета, от което както се сещаш, всички страдат  Wink
Mr. Green Ей това си е вече инквизиция #2gunfire Ако знаеш колко добре те разбирам, защото аз цял живот си ходя почти гладна smile3511 А съм хапнала нещо по-съществено, а съм си го залепила и после newsm39

# 35
  • Варна
  • Мнения: 10 790
Снощи го опекох.

Вкусен е, НО: не ми се надигна, както трябва. Може би защото забравих да разбия отделно жълтъците и белтъците... newsm78 Или фурната ми нещо е откачила - пробвах до сега поне 3 различни рецепти кексове и не ще та не ще!  Close

# 36
  • Мнения: 4 668
А вместо 0.5 ч.ч. вода , ако се сложи топло мляко ( прясно разбира се ) дали ще се получи ...и задължително ли е белтъците да се разбиват отделно от жълтъците , че малко ме мързи днес  bowuu

# 37
  • Вече на село
  • Мнения: 569
А вместо 0.5 ч.ч. вода , ако се сложи топло мляко ( прясно разбира се ) дали ще се получи ...и задължително ли е белтъците да се разбиват отделно от жълтъците , че малко ме мързи днес  bowuu

Горещо мляко не съм пробвала, но ще опитам.
Колкото до разделянето на белтъци от жълтъци, именно това е по-мързеливата   smile3507 според мен технология. Може би дори по-сигурна, защото съм си позволявала да не слагам набухвател и пак се получава   newsm10

# 38
  • Мнения: 4 668
Отивам да го направя - с мляко , после ще докладвам   chef

# 39
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Отивам да го направя - с мляко , после ще докладвам   chef
ОК newsm10  Чакаме:cook3:

# 40
  • Мнения: 53
Отивам да го направя - с мляко , после ще докладвам   chef
и аз ще чакам с интерес - бях намислила да експериментирам с млякото, но сега като го направиш поне ще знам какво да очаквам chef

# 41
  • Мнения: 4 668
Направих го !   chef С мляко вместо вода и с бакпулвер на Д-р Йоткер . Наистина е лесен и стана доста пухкав - почти излезе от формата за кекс .
Получи се отвсякъде , но честно казано ( arina , не ми се сърди  Rolling Eyes ) не ми хареса ... някак обикновен ми стои , като че ли му липсва нещо ... това разбира се е въпрос на вкус - баба ми прави такъв и също не го ям много - много .

# 42
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Направих го !   chef С мляко вместо вода и с бакпулвер на Д-р Йоткер . Наистина е лесен и стана доста пухкав - почти излезе от формата за кекс .
Получи се отвсякъде , но честно казано ( arina , не ми се сърди  Rolling Eyes ) не ми хареса ... някак обикновен ми стои , като че ли му липсва нещо ... това разбира се е въпрос на вкус - баба ми прави такъв и също не го ям много - много .
Pipinka, не ти се сърдя Laughing Аз само съм предложила основните продукти. Но като имам орехи, го посипвам обилно отгоре с нарязани орехи или стопявам 1/2 пак. масло на дъното на формата за кекс и ги посипвам на дъното, след което кексът естествено се обръща в чиния. Вътре съм слагала и плодчета от сладко. А бе каквото се сетиш  chef

# 43
  • Мнения: 4 668
Аз го поръсих с пудра захар , много  ефектен стана bowuu
А и мъжът ми и другите , които го опитаха много го харесаха , явно аз нещо съм сбъркана  Crazy

# 44
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Момичета, на голко градуса печете кекса?Нещо последните пъти все ми се получават като плочки ThinkingДа попитам дали като започне да хваща коричка трябва да се покрие с фолио, или се оставя да се пече така?И на коя степен на скарта се пече Confused

Общи условия

Активация на акаунт