Пухкав кекс

  • 47 598
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Момичета, на голко градуса печете кекса?Нещо последните пъти все ми се получават като плочки ThinkingДа попитам дали като започне да хваща коричка трябва да се покрие с фолио, или се оставя да се пече така?И на коя степен на скарта се пече Confused
Предполагам, че и други мами ще се отзоват, но споделям своя опит. Има жестоки фурни - уж нагласяш на 160 градуса, колкото за умерена фурна, а в действителност загряват много повече. И тъй като печенето си е майстория, трябва да си опознаеш печката, преди да правиш фини печива, като пандишпан например.

# 46
  • Мнения: 4 668
Зависи си от фурната , аз го пека на 180 градуса и с вентилатор . Изпече се перфектно , не ми е изгорял , накрая го намалих на 150 градуса .
Ако почне да ти изгаря може да сложиш фолио ...
Аз донесох в офиса от кекса и го ометоха  Joy

# 47
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
И аз го направих и по чудо се получи.Но е толкова сладък, че ми се сгади.Но не е заради рецептата, явно захарта тук е много сладка и трябва да се слага по малко.
 Благодаря на авторката за рецептата  bouquet

# 48
  • в сбъднатите мечти
  • Мнения: 278
Тъкмо рецепта за пухкав кекс си търсех. Благодаря arina!
И аз ще го пробвам.

# 49
  • Варна
  • Мнения: 10 790
И аз го направих и по чудо се получи.Но е толкова сладък, че ми се сгади.Но не е заради рецептата, явно захарта тук е много сладка и трябва да се слага по малко.
 Благодаря на авторката за рецептата  bouquet

Аз затова слагам захар не по рецепта, а по мой вкус, за кексове не повече от 3 супени лъжици.  Naughty

На мен кексът също ми се стори малко обикновен на вкус  - може би защото няма мляко?  newsm78

# 50
  • Мнения: 4 668
Аз със мляко го правих  Rolling Eyes
Захарта я сложих точно и не ми е съвсем нормално сладък .

# 51
  • Мнения: 1 366
Биляна, аз пък отдадох прекалената сладост на изкривеният ми от диети вкус, защото мъжете ми са във възторг от кекса.
За печенето - и аз го пека на 170-180 градуса с вентилатора, но го слагам когато фурната не е съвсем загряла. Просто е перфектен. Само не мога да разбера защо arina се спотайва, ами не дава още подобни "удари в десятката"  Crazy

# 52
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Само не мога да разбера защо arina се спотайва, ами не дава още подобни "удари в десятката"  Crazy
Embarassed  :newsm20   bouquet
Предстои ми отпуск sohappy
Като се върна, обещавам newsm78

# 53
  • Мнения: 1 366
Записах си!!!  Flutter

И само да не си удържиш на думата!!! Тежко ти  Crazy Ще те линчуваме виртуално  Hug

Лека и възможно най-приятна почивка!!! (завиждам ти, ама благородно)

# 54
  • Мнения: 408
Аааа, така не си ми полезна, само със съвети не става работата. Пък и за да мина поправителния пак трябва да сготвя, пък мен хич ме няма по тази част.
 С този кекс така обирам точките, че мъжа ми не дава да се издума да го променям. Предложих му да добавя стафиди или орехи, а той ми казва, че печеливши неща не се променяли  Flutter

Всички овации са за теб!!!  Hug
Към рецептата на майка ми може да добавиш следното: аз карамелизирам захар/1 ч.ч/ и я изсипвам в тавата, в която се пече кекса. Отгоре нарязвам сурови ябълки, а с круши става още по-ММММ и изливам кексовото тесто отгоре. След като изстине, го обръщам внимателно и ако се наложи му помагам с шпатулка, че някой път позалепва тук- таме, където захарта е била по-малко. Гарантирам ти, че мъжът ти няма да има нищо против промяната smile3501

# 55
  • Мнения: 1 366
Снощи пак го направих и е преполвен - обещавам да опитам при следващото забъркване. Само да ви споделя, че вчера, когато го правих ми се спука един от жълтъците в белтъците и те, рабира се, не се рабиха добре. Съответно кекса не се надигна така добре както друг път. Да имате предвид.

# 56
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Когато правя кекса с карамелизирана захар и плодове на дъното на тавичката и не мога сполучливо да го отлепя Rolling Eyes маскирам резила с 1 топка сладолед Stuck Out Tongue

Последна редакция: сб, 29 юли 2006, 16:41 от arina

Общи условия

Активация на акаунт