Пускам я , за да си обменим информация за това какво се промени в начина на хранене откакто сте в чужбина и как преодолявате вредностите ( ако ги срещате).
Моето хранене се промени, да.
От една страна Италия си е страна със специфики в кухнята,
но от друга това ... потребление, с тия кошници и колички пълни с храна взе да ме дразни ужасно.
( в началото умирах да сърфирам между рафтовете).
Сега пазарувам само неща, от които имам нужда, т.е не ходя веднъж седмично да складирам, като катеричка, а ходя ( имам и време, и наблизо магазини) когато имам нужда от конкретно нещо. Взимам кошница, а не количка и карам по списъчето.
Другото, което се промени са супите ( няма вече супичка, като в БГ) и
'манджите" (тоест, нищо със сос, яхнийка , демек ).
Рядко готвя ядене, предимно ядем на вечеря ( на обяд само паста се яде тук )
месо с нещо. Това нещо 90% излиза от пликче : пюре, ризото, картофи.
"сухо' ядене.
Мързи ме да готвя манджи, признавам си.
" Запържвате една глава лук...." и нататък по родните рецепти... нямам нерви.
Намирам яденето на месо всеки ден също за извънредно досадно.
Преди в БГ си правехме сметка за месото.
Тук няма такава, всеки ден се яде месо на вечеря.
И са все едни такива инженирани меса.... червенички... или пилешко, което е толкова
крехко! Къде има такова пиле в природаата?
Мисля, че е доста вредно това с тия меса всеки ден.
Ако продължаваме с тия меса нон стоп Алцхаймера ще ни застигне преди 50.
( а в нашата мила провинция Болония всяка година откриват 3000 нови случая!!!)
Няма да казвам и накъде отива стрелката на кантара след гореизложеното