Лунна торта

  • 26 645
  • 128
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 541
Биби, рецептата ти е божествена и искам да ти кажа, че "не мога да ти простя" за 3-те излишни килограма, които ще ми се лепнат на дупето  Twisted Evil  #Silly

# 106
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: Anda
Аз я правих за свети Валентин с натурални шоколади на Милка. Стана върхът и много лесно се оформи. Ефектна беше и хубаво разнообразие спрямо досегашите ми торти.
При това наистина страшно лесна. Мерси!

Къде ги намираш тия натурални на Милка? Сори, че съм малко off topiс

# 107
  • Мнения: 3 927
bibi, съжалявам и се извинявам, ако съм засегнала теб. Най-малко съм искала да се заяждам. Коментара ми беше eдинствено за тортата. С Raya съм забелязаля имаме еднакъв вкус за няоки неща, затова едва ли не се зарадвах, че и на нея не й е допаднала.....

Абсолютно верно, че всичко е въпрос на вкус: аз умирам за чийзкейк, но не понасям Гараш например, обичам желета, а сметаната ми идва в повечко.....
Но има и нещо друго: колкото и да съм се ровила из готварския, не съм прочела и един отрицателен отзив, все хвалби и поздравления. Не е ли малко съмнително?! Не може всички рецепти да са се харесали на всички?!?!

Пак пример: огретена на Hоnda във варианта с кисело мляко стана ужасно блудкав и безвкусен, но виж огретена с картофи и праз на Roschalche винаги ми се получава супер!
Пак се извинявам, че с откровените си приказки съм те засегнала.

# 108
  • София
  • Мнения: 3 934
bibi,

Аз също съжалявам. Не съм искала да те засегна. Просто при мен не се получи. Позволих си да размишлявам "на глас" защо и малко да си помечтая, как би могло да бъде.

Моля те, не се сърди и продължавай да пускаш рецепти.

Извинявам се на всички, че ви занимавам с финансовите си проблеми. Няма да се повтори.

# 109
  • Мнения: 5 877
Цитат на: anomalia
Къде ги намираш тия натурални на Милка? Сори, че съм малко off topiс

Ъъъ, в магазин "Европа". Или да е било на "Нестле"? Сори, ако съм ви заблудила.

# 110
  • Мнения: 1 364
Хонда, кажи как направи пингвинчето и сладките с фъстъчено масло?
От два дена гледам с възхищение снимките на твоите кулинарни постижения и не мога да се сдържа да не те поздравя Simple Smile))

# 111
ProBily, рецептата за сладките с фъстъчено масло я имам само на английски (проблем ли е?!)
Ingredients

3 cups all-purpose flour
1 cup granulated sugar
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 1/2 cups Peter Pan® Creamy Peanut Butter, (about 14 ounces)
1/2 cup Fleischmann's® Original Margarine - stick, (1 stick)
1/2 cup honey
2 tablespoons milk
1/2 cup Knott's® Grape Jelly, stirred

# 112
Directions

1.Preheat oven to 375°F.
2. Blend the flour, sugar, baking soda, and salt together in a large bowl. Add the peanut butter and margarine. Mix on medium-low with an electric mixer until crumbly, about 3 minutes. Add honey and milk; blend well.
3. Form dough into 1-inch balls. Place on ungreased baking sheet 2 inches apart. Press thumb into center of each. Place 1/2 teaspoon jelly into each indentation.
4. Bake 8-10 minutes or until golden brown. Cool 1 minute; transfer to cooling rack. Store in airtight container

# 113
А за тоя пингвин основният ми продукт е Маршмелолси
-едни такива "гумени" дето като лапнеш нещо, гълташ нищо Embarassed  Laughing ПРодават ги в различни форму. Та купих такива чудеса - едни такива тумбести и полукръглички. ....

# 114
..От там на едното му рязнах връхчето дето стърче отгоре на пингвинчето и слепих двете части със смес от кр.масло и пудра захар. Преди обаче да ги слепя потопих часта за главата в разстопен шоколад, а долната част първо в глазура направена от белтък и захар и половината в шоколад. Слепям и украсявам с готови тубички бои. Една бисквита за основа, а за крачета желирани бонбонки

# 115
За сладките от фъстъчено масло да поясня, че като ги извадиш може да ти се струват сурови, защото тестото продължава да стои меко. Втвърдява се като изстине, а после с всеки изминал ден като меденките омекват. Тоест колкото по-стоят, по-вкусни стават (ако можеш да ги опазиш) Laughing  Laughing

# 116
  • Мнения: 1 364
Honda, благодаря много за рецептите! На диета съм още, но предвиждам, че тези сладки ще бъдат главна причина за традиционното ми великденско понапълняване тази година:-))))))
Има ги и тук тези бонбонки "лапаш нещо - гълташ нищо", май пак се наричаха нещо си с М, ама не си спомням точно. Хич даже не ми е и хрумвало, че такива чудеса могат да се правят с тях Simple Smile)))))))) Моята щерка ще бъде очарована с такава вкуснотийка Simple Smile)))))

# 117
  • Мнения: 1 116
Цитат на: Honda
За сладките от фъстъчено масло да поясня, че като ги извадиш може да ти се струват сурови, защото тестото продължава да стои меко. Втвърдява се като изстине, а после с всеки изминал ден като меденките омекват. Тоест колкото по-стоят, по-вкусни стават (ако можеш да ги опазиш) Laughing  Laughing

А Хондичка, вчера бяхме на един рожден ден и опитах едни сладки с фъстъчено масло, макар че то не се усещаше толкова, повече на шоколадови приличаха. Като получа рецепата ще я постна и нея, че много интересни бяха.

# 118
Цитат на: Di5
....Като получа рецепата ще я постна и нея, че много интересни бяха.
Еййй....да не ме забравиш. Ще чакам с нетърпение. Не, че тия не си ми харесват. Вече знам как да го "харча" това пусто фъстъчено масло.Иначе така си висеше в хладилника Heart Eyes  Grinning

# 119

Общи условия

Активация на акаунт