Лунна торта

  • 26 647
  • 128
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 517
Дойде и моят ред да изпробвам тази торта с толкова висок рейтинг  Wink - преди малко я направих, а утре може би ще докладвам как е на вкус... Макар че вече пробвах крема и беше супер! Не се съмнявам, че с тези продукти няма как да не е вкусна!  Wink

# 91
  • Мнения: 1 517
Ех, не можах да се сдържа и вече я опитах... По мой вкус е невероятна! И мъжът ми е във възторг. Пък и се прави така бързо! Аз я направих с млечен шоколад на Своге и сложих само 2 шоколада. Бисквитите ми бяха "Закуска" с какао. В блата вместо масло сложих маргарин и то доста (макар да не го харесвам, но не се усеща), добавих и малко мляко за по-добро слепване.
bibi, много благодаря за рецептата!  newsm51 Супер е!!!

# 92
  • Мнения: 17 409
Абе, мами, 60 гр масло не е ли малко Shocked НАправих я аз тортата, обаче блатът не се получииии - не са слепнали бисквитите. Добре си мислех аз да сложа още масло или мляко. Кремът стана страхотен, то само него ядем де. Ще се пукна от яд Imp

# 93
  • Мнения: 1 517
beep, аз сложих поне половин кутийка маргарин от 250 г (даже малко повече), добавих и мляко. 60 г определено нямаше да са достатъчно...  Rolling Eyes

# 94
  • Мнения: 17 409
Мерси, ще знам за следващия път Wink

# 95
  • София
  • Мнения: 3 934
Вчера я спретнах тази торта.

Купих натурален шоколад на Милтекс или нещо подобно, сметана Халта и бисквити на Житен дар - ванилия. Сложих едно пакетче масло от 125 грама. Сметаната се разби чудесно. Като добавих шоколада, спадна малко. Стана много твърд крем - още докато го разбивах стана почти на парцали. След като тортата се охлади, стана съвсем твърда  и суха.

Да си призная - разочарована съм. Вкусът е съвсем "купешки". Може би зависи от вида шоколад, но ми е скъпо да пробвам пак с бял.

# 96
  • Мнения: 1 002
Цитат на: Raya
Вчера я спретнах тази торта.

Купих натурален шоколад на Милтекс или нещо подобно, сметана Халта и бисквити на Житен дар - ванилия. Сложих едно пакетче масло от 125 грама. Сметаната се разби чудесно. Като добавих шоколада, спадна малко. Стана много твърд крем - още докато го разбивах стана почти на парцали. След като тортата се охлади, стана съвсем твърда  и суха.

Да си призная - разочарована съм. Вкусът е съвсем "купешки". Може би зависи от вида шоколад, но ми е скъпо да пробвам пак с бял.
не съм правила тортата , но тези шоколади на милтекс какви бяха , да не са били едни за диабетици ( много са гадни на вкус ) ..аз съм купувала на тази фирма шоколади - за диабетици или не и хич не ми харесват ..може би с обикновени фин млечни шоколади ..? не знам

# 97
  • София
  • Мнения: 3 934
Не. Шоколада не беше диабетичен. Даже отзад пишеше, че е с краве масло, което много не ми се вярва - щом Милката е с маргарин. Здраве да е.

# 98
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Raya

Да си призная - разочарована съм. Вкусът е съвсем "купешки". Може би зависи от вида шоколад, но ми е скъпо да пробвам пак с бял.


Е, щом и ти.....значи съм наред Wink

Цитат
може би с обикновени фин млечни шоколади ..? не знам

Аз я направих с хубав фин млечен шоколад и пак нещо не се получи........

# 99
  • София
  • Мнения: 3 934
Вероятно, ако шоколада е бял. И скъп. И сметаната е поне 750 мл. И поръсиш с кокосови стърготини. И използваш истински маслени бисквити....

# 100
  • Мнения: 1 002
Цитат на: Raya
Вероятно, ако шоколада е бял. И скъп. И сметаната е поне 750 мл. И поръсиш с кокосови стърготини. И използваш истински маслени бисквити....
за моя вкус е много тежка , затова не съм я правила ...

# 101
  • Мнения: 1 517
Всеки има различен вкус, а и по снимките съдя, че на всеки тортата му се е получила различно... И на мен често ми се е случвало да не харесам някои прехвалени рецепти. Всичко е строго индивидуално... На мен тази ми хареса, защото обожавам бисквитено тесто и шоколад...

# 102
  • София
  • Мнения: 6 572
Темата нещо се скапа не усещате ли, нещо едно такова заядливо стана, Sad, простете може би го приемам прекалено лично, но просто ми е любима тази торта и исках да я споделя, с вас, защо някои така приемат нещата - скъпи продукти, неточни дози и т.н.  Confused  Confused  Confused ??? Вярно е, че всеки има различен вкус, съжалявам ако съм разочаровала, някой и го е яд че  е хабил, време, продукти и средства.    Sad  Sad  Sad

# 103
  • Мнения: 5 877
Аз я правих за свети Валентин с натурални шоколади на Милка. Стана върхът и много лесно се оформи. Ефектна беше и хубаво разнообразие спрямо досегашите ми торти.
При това наистина страшно лесна. Мерси!

# 104
  • Мнения: 1 771
Цитат на: bibi
Темата нещо се скапа не усещате ли, нещо едно такова заядливо стана, Sad, простете може би го приемам прекалено лично, но просто ми е любима тази торта и исках да я споделя, с вас, защо някои така приемат нещата - скъпи продукти, неточни дози и т.н.  Confused  Confused  Confused ??? Вярно е, че всеки има различен вкус, съжалявам ако съм разочаровала, някой и го е яд че  е хабил, време, продукти и средства.    Sad  Sad  Sad


Аз ти благодаря сърдечно за рецептата. Това стана моята любима торта. Много лесна и ефектна. Спазих ТОЧНО  пропорцийте и стана не се пресече сметаната и шоколада. Бухна страхотно. Крема щеше да отиде още преди да е станал на торта. Само бисквитите, които сложих бяха какао  и  шоколада кафяв, но пак стана перфектно. Колегите ми също бяха впечатлени. Още веднъж ти благодаря за страхотната рецепта.  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт