Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

  • 51 834
  • 387
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 186
Ето и аз какво направих :

Обланда


Сладки "Грозде"

# 346
  • Мнения: 3 050
Бях се зарекла да се спра със сладките за тази година, обаче Platypus ме подсети за тези двуцветните и реших да направя подобни по една рецепта дето я имам в дебелите тефтери.

http://3opu.multiply.com/photos/photo/11/30
Очарована съм от всички твои произведения в кулинарията! Май ще взема и аз да пробвам с някои от тях :lol:

# 347
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Рецептата е много лесна, стига да ядеш свинска мас:

1 чаша олиа, 1 чаша св. мас, 1 чаша бяло вино и брашно. Разточва се, реже се на квадрати, слага се локум и се завива на пурички. Пече се до леко зачервяване.  Още горещи се овалват в смес от пудра захар и ванилия. Много са вкусни. Може и с червено вино, стават розови.
Тези са ми любими. Ще пробвам рецептата.
А брашното в какво количество е?

Ами не съм га мерила- на око, докато се омеси добре тестото и не лепне по ръцете, а също да се точи добре.

# 348
  • Мнения: 1 599
Направо сте страхотии! Браво на всички ви!
Искам да пусна тук една баклава. Извинявам се ако някой е написал тази рецепта преди това. Аз не съм я правила. Една приятелка, форумка Simple Smile я сподели и мисля тази година да я пробвам. Била много лесна и адски фкусна. За каловрична, мисля, че няма смисъл да говорим   Joy

Рецептата е немска.
Продукти за плънката: 1 чаша захар, 1 чаша брашно, 1 бакпулвер, 1 чаша орехи, 3 яйца, канела, по желание може малко портокалови кори. За сиропа 1/1 вода и захар, ванилия, няколко капки лимонов сок. Всичко се кипва.
Един голям пакет готови кори.
Реди се половината пакет, като между всяка кора се намазва с олио. В средата се изсипва плънката, нарежда се и другата половина кори, Накрая се нарязва на парчета, върху всяко се слага парченце масло и се пече на 180 градуса. Пече се около 45мин. После се залива със студения сироп или обратното - горещ сироп, студена баклава Simple Smile

Иначе аз пробвах меденките, които седят с парченце ябълка, но не смея да ги погледна. последбият път като отворих кутията ми се сториха страшно твърди Sad така ли трябва да е
И днес направих снежни топки с локум. Много са добри  bowuu   bouquet Изпробва ни са и маслените бисквити Simple Smile Благодаря на всички ви, че споделяте тук опита си   bouquet

# 349
  • Мнения: 208
Рецептата е много лесна, стига да ядеш свинска мас:

1 чаша олиа, 1 чаша св. мас, 1 чаша бяло вино и брашно. Разточва се, реже се на квадрати, слага се локум и се завива на пурички. Пече се до леко зачервяване.  Още горещи се овалват в смес от пудра захар и ванилия. Много са вкусни. Може и с червено вино, стават розови.

Джемма, извинявай само да те попитам, а захар и бакпулвер не се ли слага в тестото!

# 350
  • Мнения: 2 292
понеже темата е за идеи за птазника , може ли да ми дадете идея , как да поместя зелен боб в менюто за бъдни вечер ? Има ли някое лесно и посно ястие от зелен боб? Благодаря.

# 351
  • София
  • Мнения: 3 816
Ето това направих днес:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=11
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=12
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=13
Момичета,благодаря ви за рецептите и опита, който споделяте с нас,радвам се че ви има. Hug  bouquet

# 352
  • Мнения: 6 390
Гелева
браво  bowuu
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=13
това кокоските ли са

# 353
  • София
  • Мнения: 3 816
Благодаря ти. BlushДа това са кокоските,а другите са линцерови сладки-малко зор видях с тях,много лесно се чупеха,но като за първи път добре се получиха. Simple Smile

# 354
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
...а другите са линцерови сладки-малко зор видях с тях,много лесно се чупеха,но като за първи път добре се получиха. Simple Smile

Така е защото не си ги оставила след печенето да престоят. Те докато са топли и пресни, са доста крехки. Добре е да престоят поне ден-два преди намазването.

# 355
  • София
  • Мнения: 3 816
...а другите са линцерови сладки-малко зор видях с тях,много лесно се чупеха,но като за първи път добре се получиха. Simple Smile

Така е защото не си ги оставила след печенето да престоят. Те докато са топли и пресни, са доста крехки. Добре е да престоят поне ден-два преди намазването.
Благодаря ти за съвета!Знаех си аз,че сигурно съм в грешка нещо,но човек се учи от грешките си.  HugЗа другия път, вече ще знам.  bouquet

# 356
  • Мнения: 1 424
Момичета,разгледах произведенията ви  smile3501Браво!
Аз днес ще правя меденките,но се скъсах да търся метална кутия,но нямам  Rolling Eyes
Може ли да ги наредя в тенджера с капак? Ще се съхранят ли мекички?
Предварително благодаря и весели празници   bouquet

# 357
# 358
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Момичета,разгледах произведенията ви  smile3501Браво!
Аз днес ще правя меденките,но се скъсах да търся метална кутия,но нямам  Rolling Eyes
Може ли да ги наредя в тенджера с капак? Ще се съхранят ли мекички?
Предварително благодаря и весели празници   bouquet

Няма проблем - аз ги съхранявам в картонена кутия от обувки, но задължително на хладно място - спокойно и на терасата, но покрий с найлон или пъхни в найлонова торбичка. Лошото е че ги правиш едва сега - те имат нужда да отлежат, да се смесят в тях ароматите, да омекнат. Но нищо, за другия път ще знаеш.

Един съвет от мен за всички - винаги правя сладките преди последната седмица до Коледа. Нищо им няма и са даже по-вкусни. Освен това около самия празник имам повече време за другите ястия, пита, козунак(тук е традиционно в менюто). Само непечените сладки правя - два-три дни преди празника.

# 359
  • Мнения: 1 424
natalyna , благодаря за бързия отговор   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт