Със закъснение да споделя и моята рецепта за тези, които имат желание за капама по всяко време Simple Smile
Рецептата е лесна и бърза, нужен е голям гювеч или тенджера. Зелето се нарязва предварително на ситно. Редя ред зеле, поръсвам с една малка шепа ориз, слагам месо (свинско, патешко, наденичка, телешко, св.гърди и изобщо каквото има, но да е няколко вида+наденица - по един вид завсеки ред), върху месото отново зеле(да го покрие) и ориз, после пак месо и така докато се напълни. Вода почти да покрие и пека 3-4 часа на слаба фурна(в началото по-силна, за да заври) Ако месото е по-постно, се слага и сланина. Подправки не слагам, но е въпрос на вкус. Наденичката овкусява до известна степен.