Крилца по китайски

  • 31 994
  • 127
  •   1
Отговори
# 105
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Момичета като гледам как изглеждат тези крилца няма как да не ги направя и аз.Ще докладвам утре.

# 106
  • Мнения: 549
това другото е "много вкусно ризото"
пак от тук е рецептата,потърси я Simple Smile
ЦВети,как го правиш това ризото?И мен ме заинтригува. newsm78

# 107
  • Мнения: 158
Направих ги   chef.Станаха вкусни.Едно мерси за рецептата  bouquet

# 108
  • Мнения: 371
момичета,ще оспамя малко,ама понеже питате,ето рецептата за ризото:
Продуктите са: масло за задушаването, глава лук, чаена чаша ориз, ч. ч. грах(използвам бондюел-почти готов е в пакета), 2,5 ч.ч зеленчуков или пилешки бульон, домати, кашкавал, сол, черен пипер
Ето рецептата:
Запържва се лука и ориза в разтопеното масло. След това се добавят 2,5 ч.ч бульон и граха. Слага се и черен пипер, може и още малко сол на който не му е достатъчно от бульона. Това се оставя да поври 3-4 минути и се изипва в тава. Отгоре се нареждат нарязани на кръгчета домати и се наръсва с кашкавал. Пече се в умерена фурна до готовност. Аз го пекох на 160 градуса около 30 мин, след това го оставих още толкова да си поема водата и да се задушава.

# 109
  • Canada
  • Мнения: 139
Момичета,моля ви дайте ориентировъчно пропорции на пепси и соев сос в грамове или ч.ч.,к.ч. или както ви е удобно!Тук най-често срещаната разфасовка е 450мл и ми е трудно да преценя количеството соев сос Rolling EyesА вече много ми се доядоха с тия ваши снимки...

# 110
  • Мнения: 1 810
Ох, май само аз не съм ги направила тези крилца. Колкото и пъти да вляза във форума, все са на предна страница, пустите те  Laughing Ама като не мога да се прежаля да ям подобно нещо... От кожата просто ми се гади. Все пак си записвам рецептата и ще видим... Някой ден ще да ги бъде и в нашата къща.

# 111
  • София
  • Мнения: 4 178
И аз сега ги открих. Ммм, супер изглеждат-ще се пробват, просто не може да не си оближем пръстите.

# 112
  • Мнения: 1 810
Направих ги. Станаха чудни, леко сладникави. Варих ги доста, ще да е заради повечето пепси  Peace

# 113
  • София
  • Мнения: 4 178
Направих ги, станаха доста кафяви, но на мен са ми супер сладки. Или аз нещо не съм направила както трябва  newsm78

# 114
  • Мнения: 2 241
Направих ги, станаха доста кафяви, но на мен са ми супер сладки. Или аз нещо не съм направила както трябва  newsm78


Какъв соев сос използва? Трябва да е тъмен, както пише в рецептата, той е с по-наситен вкус и компенсира сладкото от пепсито. А е добре и да не е от разните измислени български варианти. Peace

# 115
  • София
  • Мнения: 4 178
Тъмен, даже супер тъмен ми се видя като ги поливах-На МИСОТА, пише че е проидведен в Китай. Може би трябваше да сложа и сол

# 116
  • Мнения: 2 241
Тъмен, даже супер тъмен ми се видя като ги поливах-На МИСОТА, пише че е проидведен в Китай. Може би трябваше да сложа и сол

Сол - не, не е необходима, соевият сос е достатъчен по принцип.  newsm78  Нещо в пропорциите, може би, да не си сложила повече пепси, а по-малко соев сос?

# 117
  • София
  • Мнения: 4 178
Тъмен, даже супер тъмен ми се видя като ги поливах-На МИСОТА, пише че е проидведен в Китай. Може би трябваше да сложа и сол

Сол - не, не е необходима, соевият сос е достатъчен по принцип.  newsm78  Нещо в пропорциите, може би, да не си сложила повече пепси, а по-малко соев сос?
Може, ще пробвам още веднъж. Имам един пакет крилца, може би е повече била колата, защото почти ги покри. А студени после повече ми харесаха.

# 118
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Пробвай! Моите днес вече са готови!  Peace

# 119
  • София
  • Мнения: 4 178
Пробвай! Моите днес вече са готови!  Peace
Кажи колко кола слагаш на пакет крилца (около 0,5кг. са)

Общи условия

Активация на акаунт