Крилца по китайски

  • 31 987
  • 127
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 747
Не сложих рецепта веднага,защото не знаех дали ще има интерес (особено по Коледа Simple Smile )
Пилешки крилца се слагат в голяма тенджера и се заливат с Пепси (задължително Пепси) почти да се покриват,но не съвсем.Слага се една трета от бутилка(малка) тъмен соев сос(желателно произведен в Китай) и се варят без капак на силен котлон,докато водата се изпари и остане гъст сос!Става за около 30-40 минути!
Лесно е и бързо,не става сладко,сами леко сладни и няма нужда от други подправки!Не става като варено,по-различно е.Хубаво е,но е малко странно(да го имате предвид)!

# 1
  • Мнения: 382
Слагам сладко-кисел сос и ги панирам , защото така стават по-вкусни.

# 2
  • Мнения: 3 647
 Peace
ще направя на фамилията
 Twisted Evil
чак на мен ми харесаха , а съм вегетарианец
  bouquet

# 3
  • Мнения: 9 113
С кока кола също стават глазирани, със съвсем леко сладък привкус (то няма и как - това са сладки напитки) и ароматни.
Не съм варила, но съм задушавала в тавата.

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Леле, ама как изглеждат........мммм.....

# 5
  • Мнения: 6 461
Peace
ще направя на фамилията
 Twisted Evil
чак на мен ми харесаха , а съм вегетарианец
  bouquet
Смятам да ги направя задължително ,понеже ми изглеждат страшно вкусни и апетитни,
но първо ще изчакам ти да ги приготвиш и да ми кажеш мнението на фамилията  Wink
  bouquet(да не ти липсва)

# 6
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Аз ги мариновам само в Кока кола и соев сос и после ги пържа.

# 7
  • Мнения: 3 647
[Смятам да ги направя задължително ,понеже ми изглеждат страшно вкусни и апетитни,
но първо ще изчакам ти да ги приготвиш и да ми кажеш мнението на фамилията  Wink
  bouquet(да не ти липсва)

тя моята фамилия е от типа за доброто прасе лоша храна няма
  bouquet
ще им харесат
  bouquet

# 8
  • Мнения: 11 747
Аз описвам точната рецепта на моята гостенка-китайка,не съм добавила нищо от мен,нито съм спестила и ще се радвам ако съм ви дала идея и ви е харесало! Hug

# 9
  • София
  • Мнения: 3 816
А това поръсеното отгоре ,праз лук ли е?

# 10
  • Мнения: 11 747
Това е пресен лук,но той беше само за украса! bowuu

# 11
  • Мнения: 3 647
 Peace
направих ги
и ги харесаха
добавих от мен и малко супер лют сос
станаха сладко лютиви
поне така казаха
  bouquet
pina  мерси за рецептата
  bouquet

# 12
  • Мнения: 11 747
ANGYA,много се радвам,че ти е харесало! HugАз обичам люто и също ги ядох с люто,но си добавях един готов сос,закупен от Пикадили и наистина си му ходи люто!

# 13
  • Мнения: 286
Крилцата стават сладко кисели с равно количевство кола ,кетчуп и сок от ананас.Може да се приготвят  и във фурната ,може и на котлона.

# 14
  • Мнения: 3 647
ANGYA,много се радвам,че ти е харесало! HugАз обичам люто и също ги ядох с люто,но си добавях един готов сос,закупен от Пикадили и наистина си му ходи люто!
да ти дам  моята рецепта за лют сос
20 грама ситни люти червени чушки се нарязват на ситно 
смесвам с малко соев сос
и пържа в олио
става ужасно лют и със 200 грама сос мога цяла зима да изкарам
  bouquet

# 15
  • Мнения: 5 299
Никак не обиЧам пилешки крилца, но тези много ме грабнаха, и смятам довеЧера да изпробвм рецептата Heart Eyes

# 16
  • Мнения: 1 341
а аз правя едни крилца, много елементарнии много вкусни и бързи за приготвяне. Не са китайски, но това не пречида гисподеля свас

Изпържвам си крилцата във фритюрника. Много е важно дасе пържат докатоне са станали златисти. Така са ми казали, така го правя. Слагатсев удобен съд (в йена) и  докато  сатопли сезаливат със сос
А соса е - соев сос, мед, чесън, копър.
Това е оригиналния сос,  по принцип слгам мн малкоко копър защото не съм му фенка, въпрос на вкус. Иначе всичко е на око и според количеството на крилцата

# 17
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
pina, направих крилцата - станаха чудесни!   bouquet
Само че.... бяха много малко.... Sad

# 18
  • София
  • Мнения: 3 679
Много добре изглежда, а и звучи ссъвсем бързо и лесно за правене - ще ги пробвам.

# 19
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Направих ги точно по рецептата. Станаха точно за 40 минути!  Hug

# 20
  • Мнения: 11 747
tilieva,много се радвам,че са ви харесали и съм била полезна като давам рецептата тук.
Jutoo,наистина става много бързо и е нещо интересно и нестандартно,ей така за разчупване на ежедневната вечеря! Grinning

# 21
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Да, ама сега мъжа ми вика: И, кога пак ще ядем такива форумски крилца?  Mr. Green

# 22
  • София
  • Мнения: 15 474
Ето го и с бутчета. Пробвах с бутчета, защото нямах крилца и стана също много вкусно. Предполагам ,че и със свински ребърца става, защото съм яла нещо подобно.

http://images12.snimka.bg/001906641.jpg

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 19:39 от Тайна

# 23
  • Мнения: 11 747
Тайна,много добре изглеждат бутчетата!Това е добра идея,хем по тях има повечко месце! Mr. Green

# 24
  • София
  • Мнения: 15 474
Тайна,много добре изглеждат бутчетата!Това е добра идея,хем по тях има повечко месце! Mr. Green
Tочно вчера ми се беше прияло китайско и идеята ти ми дойде много добре. Само ориз нямах, но другия път като ги сложа на котлона , newsm10 отивам за 5 мин до китайския и си взимам и ориз.newsm10

# 25
  • Мнения: 284
Направих по рецептата пуешко бутче-голямо е и го нарязах на парченца-облизахме си пръстите  bouquet

# 26
  • Мнения: 22 867
Аз направих цели пилешки бутчета, сварени в тенджера - станаха фантастични! Heart Eyes И докато ох и ах около тях, се оказа, че няма какво да снимам. Снимки следващия път, който със сигурност ще е скоро. Grinning
pina , благодаря за споделената рецепта!  bouquet

# 27
  • Мнения: 11 747
Изключително много се радвам,че съм ви била полезна!! HugДа ви кажа честно,не ми се вярваше към такава странна рецепта да има такъв интерес! bowuu

# 28
  • Мнения: 2 211
Вчера и аз се разписах. Чудя се дали няма да се получи добре и на фурна, защото ние повече харесваме печените меса. Някой опитвал ли е и какъв е резултата?

# 29
  • Мнения: 22 867
Този път успях да снимам, макар и с gsm. Много вкусно и леко ястие се получава. Напоследък ми е любимо и почти всяка вечер ми се прияжда. Embarassed

# 30
  • Мнения: 5 252
И аз ги направих  Simple Smile
Само че сложих повечко пепси и соев сос и ги варих около 1 час на бавен огън, много ми харесаха  Peace

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Преди няколко години ми дадоха рецептата за "ПИЛЕ С КОКА-КОЛА".  Hug Слагаше се и кетчуп. Мисля , че я коментирахме тук. Рецептата е от 1 момиче от Майорка-Испания.
На вкус е като китайска манжда...

# 32
  • Мнения: 549
Много ти благодаря.Непременно ще ги приготвя.

# 33
  • Мнения: 7 605
СноЩи ги направих, само 4е с филе. Станаха ужасно солени  Sick Къде ли съм сгреШила?  newsm78

# 34
  • Мнения: 22 867
СноЩи ги направих, само 4е с филе. Станаха ужасно солени  Sick Къде ли съм сгреШила?  newsm78

Едно от любимите ми неща.  Heart Eyes Може би си прекалила със соевия сос или пък си ги посолила предварително? Никога не са ми ставали солени, по скоро сладкото се усеща.

# 35
  • Мнения: 11 747
да, и аз да кажа, че не става солено, а по-скоро сладни леко. И аз помислих, че може да си прекалила със соевия сос. Слага се 1/3 малка бутилка, нали продават и големи, трябва да се внимава с това.
Ако си посолила предварително недей, не трябва.

# 36
  • Мнения: 7 605
Не не, не съм посолила, ако бях, нямаШе да се 4удя zаЩо са солени  Laughing
Сложих 1/3 малка бутилка.
Около 1/4 малка бутилка Пепси (от 330мл).

 newsm78

# 37
  • Мнения: 610
Вече няколко пъти ги приготвям,чудни са  Simple Smile облизахме си пръстите Party БЛАГОДАРЯ ти pina   chef   bouquet

# 38
  • Мнения: 25 669
СноЩи ги направих, само 4е с филе. Станаха ужасно солени  Sick Къде ли съм сгреШила?  newsm78

Какъв ти беше соевият сос? Някои са по-солени от другите. Затова китайските са за предпочитане.

# 39
  • Мнения: 7 605
СноЩи ги направих, само 4е с филе. Станаха ужасно солени  Sick Къде ли съм сгреШила?  newsm78

Какъв ти беше соевият сос? Някои са по-солени от другите. Затова китайските са за предпочитане.

Китайски беШе. Марката не zнам дали има смисъл да я пиШа, то има хиляди  ooooh!  и не zнам дали "моята" я има и в БГ  newsm78

# 40
  • Мнения: 25 669
Ай, сега видях, че си в Германия. Извинявай!   bouquet
Просто при нас има много ментета и затова си помислих, че може да си попаднала на нещо такова...  Embarassed

# 41
  • Мнения: 7 605
Ай, сега видях, че си в Германия. Извинявай!   bouquet

Няма проблем  Wink  Явно сложих пове4ко соев сос, или прекалено малко Пепси, или двете  Laughing  Ще пробвам пак, не се предавам лесно.

# 42
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
pina обожаван крилца и непременно ще ги пробваме Simple Smile мерси

# 43
  • Мнения: 1 224
Има много версии тази рецепта.Аз съм правила с кока-кола и портокалов сок - стават сладко-кисели, ръся обилно със сусам.За ребърца ползвам малко бурканче сладко от кайсии, ок 150мл соев сос, стрък праз, вода колкото да ги покрие (за 1,5-2 кг ребърца, аз моля да ми ги резнат на две със сатъра в месарницата) и се варят около 40 минути в тенжера под налягане.Стават сладко-киселки и се топят в устата - само като ги друснеш и месцето се отделя от кокала!
Приготвям и бутчета (долната част само) със захар, соев сос и оризов оцет (добавя се към средата на готвенето) и нарязан пресен джинджър.Рецептата е японска.

# 44
  • Мнения: 506
рецептата е страхотна,става много бързо и без усилия,а пък дъщеря ми изяде огромно количество Simple Smile

# 45
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
И аз я пробвах. Само че и аз с бутчета. Добавих и сока на половин лимон. Беше одобрена от 50% от фамилията. Т.е. аз я харесах, а мъжа ми не особено (ама той не е фен на подсладените неща - много важно пък Crossing Arms) . Пак ще се прави, а той да яде каквото си ще.
Благодаря на авторката за идеята  bouquet

# 46
  • София
  • Мнения: 4 052
Ле лее, ако имах продуктите още сега щях да ги направя...  Yum

# 47
  • Мнения: 812
 smile3525  pina, благодаря за чудесната рецепта. Отдавна им се канех и днес най-после им дойде реда. Направих горно бутче (като за основно Mr. Green). Сервирах със задушен ориз със зеленчуци. Облизахме си пръстите...

# 48
  • Мнения: 11 747
Много се радвам Лебедуна!  Hug  Ориза им е подходяща гарнитура.

# 49
  • Мнения: 308
искам да попитам дали ако се добави чили сос ще се получи или да не експериментирам.

# 50
  • Мнения: 11 747
искам да попитам дали ако се добави чили сос ще се получи или да не експериментирам.

аз не знам, но според мен го карай по дадената рецепта, а после като си хапваш си гарнирай с чили сос. Не знам какъв сос конкретно имаш предвид, но смятам, че ще се върже идеално.

# 51
  • Мнения: 812
искам да попитам дали ако се добави чили сос ще се получи или да не експериментирам.

аз не знам, но според мен го карай по дадената рецепта, а после като си хапваш си гарнирай с чили сос. Не знам какъв сос конкретно имаш предвид, но смятам, че ще се върже идеално.

Мдам...и аз мисля, че лютичкото прекрасно ще се съчетае със сладичкото. Следващия път непременно ще опитам!

# 52
  • Мнения: 812
pina, довечера ще имам гости и съм включила в менюто крилцата. Мога ли да ги направя сега, и довечера само да претопля в микрото? Като престоят няколко часа дали глазурата няма много да се сгъсти и да се изложа. Предния път не можах да преценя, защото ги излапахме топли, топли Mr. Green

# 53
  • Мнения: 11 747
Лебедунка, какво стана? Вчера не бях във форума и не съм ти видяла въпроса, но и да го бях видяла, не знам отговора. Макар че соса като изстине се желира, нещо такова. Но пък като се стопли, би трябвало да се оправи.  Thinking

# 54
  • Мнения: 812
Не ми беше основно ястие, затова рискувах Grinning Да, желира се соса, но после в микрото се стоплиха без проблем.

# 55
  • Мнения: 11 747
Е, радвам се! Дано и да се е харесало на гостите. Те за предястие са много подходящи, мисля.  Вкуса не е за всеки, в БГ не сме свикнали на сладко месо..., но повечето хора ги приемат добре.  Peace

# 56
  • Мнения: 812
Харесаха ги. Аз ги сервирах с основното, но в отделно плато. Гарнитурата ми беше пак ориз със зеленчуци и се върза с крилцата. Имах 4 вида салати и не посмях да ги сложа за предястие. Няма значение, изненадах с нещо различно. Вярно е, че в БГ не сме свикнали със сладкото, но аз точно за това ги харесвам. По - различни са от всичко, което съм приготвяла до сега.

# 57
  • Мнения: 3 830
Ммм, страхотно изглеждат!  Hug

Благодаря за рецептата  bouquet

# 58
  • София
  • Мнения: 15 474
Пробвах и със свински ребърца. Става пак хубаво, едва успях да заделя едно да го снимам.

http://images26.snimka.bg/005905051.jpg

# 59
  • Мнения: 22 867
Пробвах и със свински ребърца. Става пак хубаво, едва успях да заделя едно да го снимам.

http://images26.snimka.bg/005905051.jpg

Тайна , чудесно се е глазирало! За крилца ми е една от любимите рецепти, ще опитам и с ребърца.

# 60
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Пробвах и със свински ребърца. Става пак хубаво, едва успях да заделя едно да го снимам.

http://images26.snimka.bg/005905051.jpg
Малеее, какъв загар!  Peace

# 61
  • София
  • Мнения: 10 858
Хихи  Laughing тази рецепта я имам в тефтера си, преписвала съм си я тук, от форума, явно някой я е хвалил много в даден момент. А тя била на Пина  Flutter
Скоро ще я направя, щом е на Пина, значи ще е страшна!   bouquet

# 62
  • Мнения: 11 747
Ооо, трогната съм от комплимента!  Crazy

# 63
  • София
  • Мнения: 10 858
Самата истина е, никакъв комплимент  Naughty
 Hug

# 64
  • Мнения: 217
Днес ще ги приготвя,но нямаше пепси в магазина ,взех кола дано станат. newsm78

# 65
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Днес ще ги приготвя,но нямаше пепси в магазина ,взех кола дано станат. newsm78
Ще станат!  Peace
И... после да почерпиш!  Hug

# 66
  • Мнения: 217
Така,не можах да ги снимам,ноо...........
Направих ги първо с кола,както писах,харесаха ми ,но трябваше да сложа малко кетчуп,че много сладнеха.
Днес обаче ги направих с пепси,момичета станаха фантастични,незнам какво толкова е различно,но разликата е огромна.Използвах соев сос тъмен,по гъст.Пише ,че е по китайска рецепта доста е силен.
Пина блгодаря за хубавата трецепта.  bouquet

# 67
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
elyam, и за почерпка не остана, така ли?  Laughing

# 68
  • Мнения: 217
Ами така,то и до мъжа не стигнаха първите Mr. Green

# 69
  • София
  • Мнения: 1 163
и аз ги правих, но със светъл сос, сложих и вътре 2-3 скилидки чесън да пуснат аромат, станаха страхотни.
Значи с кола не става, защото е по-сладникава ли, аз все си мислех че пепсито е по-сладникаво от колата newsm78

# 70
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Еееей, направо ужас! Утре да взема да ги спретна, а!  newsm78  Ще пробвам с чесън този път, щом казвате, че е хубаво!  Peace

# 71
  • Мнения: 1 195
много вкусно изглеждат крилцата Simple Smile
мъжа ми обожава крилца печени с подправки но на мен вече взеха да ми писват  Rolling Eyes  и ровех за рецепти Simple Smile
Тази е много интересна Peace

# 72
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ето ги отново, този път на фурна, нали съм от тези, дето искат нещата сами да се готвят........

# 73
  • Мнения: 11 747
хе-хе, t ilieva, добре изглеждат!  Peace  Вкуса пак такъв ли се получава?  Ние у нас не ги ядем много тези крила, ама виждам полезна станах на много семейства, с разпространението на тази рецепта.  Grinning

# 74
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ама как не ги ядете...... Shocked Ние задължително веднъж месечно си ги приготвяме!  Hug
Мъжа ми си облизва пръстите, ама буквално си ги облизва!  Peace

# 75
  • Мнения: 11 747
ще взема и аз да пробвам варианта на фурна - да се отсрамя...  Laughing

# 76
  • София
  • Мнения: 1 951
Много  хубаво  изглеждат!Много!!!Както съм гладна   в момента,си  мисля, само  за  готварския  форум на бг мама.Ще  взема да поръчам на мъжа ми да купи,за да ги направя  за вечеря днес.

# 77
  • Мнения: 99
Аз съм луд фен на китайската кухня  Peace Задължително ще ги направя тези крилца   bouquet и ще пиша какви са били отзивите   chef

# 78
  • Мнения: 3 674
Направих ги тези крилца по китайски...станаха върха!  Heart Eyes Ометохме всичко ... Много са вкусни!:crazy:

  Не си представях че с пепси може да се получат такива вкусни крилца.... Браво за рецептата!     bouquet

Ама много малко мръвка има  по тез крилца бе...  Twisted Evil Дали ще стане тази рецепта с пилешки бутчета, а?  newsm78

# 79
  • Мнения: 22 867
Направих ги тези крилца по китайски...станаха върха!  Heart Eyes Ометохме всичко ... Много са вкусни!:crazy:

  Не си представях че с пепси може да се получат такива вкусни крилца.... Браво за рецептата!     bouquet

Ама много малко мръвка има  по тез крилца бе...  Twisted Evil Дали ще стане тази рецепта с пилешки бутчета, а?  newsm78


И аз съм им голяма фенка! Става с всякакво пилешко - бутчета, под-, над-бедра/нали са накръстени всякак/, пилешки пържоли.

# 80
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Както е казала и  labrex, става с всякакво пилешко месце, само с бялото месо не съм пробвала.

# 81
  • София
  • Мнения: 10 858
 t_ilieva, душа, как ги направи на фурна? нали трябва да се варят в пепсито?

# 82
  • Мнения: 158
Мисля да ги пробвам тия крилца ние обичаме такива штуротиики.

# 83
  • Мнения: 60
Благодаря на авторката за рецептата. Става и не само с крилца, а и с бутчета. Смятам да "блесна" и за рожденния си ден.

# 84
  • Мнения: 3 674
Направих ги тези крилца по китайски...станаха върха!  Heart Eyes Ометохме всичко ... Много са вкусни!:crazy:

  Не си представях че с пепси може да се получат такива вкусни крилца.... Браво за рецептата!     bouquet

Ама много малко мръвка има  по тез крилца бе...  Twisted Evil Дали ще стане тази рецепта с пилешки бутчета, а?  newsm78


И аз съм им голяма фенка! Става с всякакво пилешко - бутчета, под-, над-бедра/нали са накръстени всякак/, пилешки пържоли.

Аха, това исках да знам!  Hug Мерси...   bouquet

# 85
  • Мнения: 99
Ето го моят резултат   Peace Много ни харесаха   bouquet Благодаря за рецептата  Hug

# 86
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
t_ilieva, душа, как ги направи на фурна? нали трябва да се варят в пепсито?
Ами наредих крилцата в тавата и ги залях. Те почти се покриха! После включих фурната на 220 градуса за 1 час и 15 мин. и излязох на разходка с децата. След 2 часа като се прибрах, това беше резултата! И беше много вкусен!  Peace


Нали знаеш, че съм по мързеливите манджи, не ми се виси на котлона, предпочитам да "забравя" нещо във фурната!  Wink

# 87
  • София
  • Мнения: 10 858
О, супер  Heart Eyes
На вкус същото става, предполагам, нали?

# 88
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
О, супер  Heart Eyes
На вкус същото става, предполагам, нали?
Същото, разбира се!  Peace
На мъжа ми много му харесаха, пита пак кога ще направя!  Wink

# 89
  • София
  • Мнения: 10 858
О, чудесийка  Flutter Мързеливичко и вкусничко Laughing
Супер си, мерси за идеята! Ще го направя може би утре  bouquet

# 90
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Хайде, чакаме отзиви! Дано ви харесат!  Peace

# 91
  • София
  • Мнения: 10 858
Задължително ще споделя, сигурно ще ни харесат. Ние обичаме подобни "мезенца"  Heart Eyes
 Hug

# 92
  • Мнения: 216
Много рядко купуваме крилца и винаги ги приготвям на скара.Другия път като купя ще пробвам по този начин.

# 93
  • Мнения: 1 699
Здравейте и от мен момичета.Като ги гледам тези крилца рано сутринта и как огладняях.
Искам и аз да ги пробвам но по принцип понякога не мога точно да преценя за дадено количество точно колко подправка да сложа,в случая пепси и соев сос.Страхувам се да не ги пресоля или пък да сложа малко и да станат безвкусни.Извинявам се малко глупавия въпрос но ако някой може горе-долу да ми каже точна какви са пропорциите че да не се изложа.Примерно на десетина крилца колоко пепси и соев сос-нещо от рода на 100мл пепси и 50мл соев сос newsm78
Благодаря ви предварително знам че повечето сте свикнали да готвите на око но като става въпрос за нещо ново за мен е важно да знам колко точно.  bouquet

# 94
  • Мнения: 549
Ето го моят резултат   Peace Много ни харесаха   bouquet Благодаря за рецептата  Hug


Тавата покри ли я с фолио?колко време ги пече?

# 95
  • Мнения: 99
Не съм ги правила в тава а по първата рецепта в тенджерата с пепси и соев сос ...само  Peace

# 96
  • Мнения: 371
а разбърквате ли ги по време на готвене? Embarassed

# 97
  • Мнения: 2 116
Ще опитам с бедра!  Wink

# 98
  • Мнения: 3 674
а разбърквате ли ги по време на готвене? Embarassed
Аз не ги бърках...Само ми се наложи да доливам два пъти пепси и соев сос, че много бързо се изпари... Rolling Eyes

# 99
  • Мнения: 371
по време на готвенето разбрах че не се бърка Simple Smile
но и аз долях още пепси
страшно ми харесаха,благодаря на pina Hug
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=260025

# 100
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Tssvety, малко офф, но какво е това на втората снимка до крилцата, много вкусно изглежда!  Peace

# 101
  • Мнения: 371
това другото е "много вкусно ризото"
пак от тук е рецептата,потърси я Simple Smile

# 102
  • София
  • Мнения: 10 858
Тази вечер ще ги приготвя, да видим дали ще направя нещо.
Смятам да ги направя в тава, за по-мързеливо, а и идеята да са запечени с коричка ми допада повече.

# 103
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Вивиан, хайде, чакаме отзиви!  Peace

# 104
  • Мнения: 2 241
Мислех, че съм писала в темата още преди месеци, но явно не съм, старост - нерадост. newsm27

Станаха ми страхотни на мен, но едва от втория път.  Simple Smile
Първия път ги правих с Пепси лайт (въобще не се замислих, ние просто такова купуваме вкъщи) и нищо не се получи, в смисъл - не се сгъсти въобще сосът, за да стане като глазура, сигурно поради липсата на захар, накрая се принудих да ги сложа във фурната да се запекат, но ефектът въобще не беше какъвто трябва да е.

Та това ми беше мисълта - ползвайте обикновено Пепси, а не лайт или макс. Peace

# 105
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Момичета като гледам как изглеждат тези крилца няма как да не ги направя и аз.Ще докладвам утре.

# 106
  • Мнения: 549
това другото е "много вкусно ризото"
пак от тук е рецептата,потърси я Simple Smile
ЦВети,как го правиш това ризото?И мен ме заинтригува. newsm78

# 107
  • Мнения: 158
Направих ги   chef.Станаха вкусни.Едно мерси за рецептата  bouquet

# 108
  • Мнения: 371
момичета,ще оспамя малко,ама понеже питате,ето рецептата за ризото:
Продуктите са: масло за задушаването, глава лук, чаена чаша ориз, ч. ч. грах(използвам бондюел-почти готов е в пакета), 2,5 ч.ч зеленчуков или пилешки бульон, домати, кашкавал, сол, черен пипер
Ето рецептата:
Запържва се лука и ориза в разтопеното масло. След това се добавят 2,5 ч.ч бульон и граха. Слага се и черен пипер, може и още малко сол на който не му е достатъчно от бульона. Това се оставя да поври 3-4 минути и се изипва в тава. Отгоре се нареждат нарязани на кръгчета домати и се наръсва с кашкавал. Пече се в умерена фурна до готовност. Аз го пекох на 160 градуса около 30 мин, след това го оставих още толкова да си поема водата и да се задушава.

# 109
  • Canada
  • Мнения: 139
Момичета,моля ви дайте ориентировъчно пропорции на пепси и соев сос в грамове или ч.ч.,к.ч. или както ви е удобно!Тук най-често срещаната разфасовка е 450мл и ми е трудно да преценя количеството соев сос Rolling EyesА вече много ми се доядоха с тия ваши снимки...

# 110
  • Мнения: 1 799
Ох, май само аз не съм ги направила тези крилца. Колкото и пъти да вляза във форума, все са на предна страница, пустите те  Laughing Ама като не мога да се прежаля да ям подобно нещо... От кожата просто ми се гади. Все пак си записвам рецептата и ще видим... Някой ден ще да ги бъде и в нашата къща.

# 111
  • София
  • Мнения: 4 178
И аз сега ги открих. Ммм, супер изглеждат-ще се пробват, просто не може да не си оближем пръстите.

# 112
  • Мнения: 1 799
Направих ги. Станаха чудни, леко сладникави. Варих ги доста, ще да е заради повечето пепси  Peace

# 113
  • София
  • Мнения: 4 178
Направих ги, станаха доста кафяви, но на мен са ми супер сладки. Или аз нещо не съм направила както трябва  newsm78

# 114
  • Мнения: 2 241
Направих ги, станаха доста кафяви, но на мен са ми супер сладки. Или аз нещо не съм направила както трябва  newsm78


Какъв соев сос използва? Трябва да е тъмен, както пише в рецептата, той е с по-наситен вкус и компенсира сладкото от пепсито. А е добре и да не е от разните измислени български варианти. Peace

# 115
  • София
  • Мнения: 4 178
Тъмен, даже супер тъмен ми се видя като ги поливах-На МИСОТА, пише че е проидведен в Китай. Може би трябваше да сложа и сол

# 116
  • Мнения: 2 241
Тъмен, даже супер тъмен ми се видя като ги поливах-На МИСОТА, пише че е проидведен в Китай. Може би трябваше да сложа и сол

Сол - не, не е необходима, соевият сос е достатъчен по принцип.  newsm78  Нещо в пропорциите, може би, да не си сложила повече пепси, а по-малко соев сос?

# 117
  • София
  • Мнения: 4 178
Тъмен, даже супер тъмен ми се видя като ги поливах-На МИСОТА, пише че е проидведен в Китай. Може би трябваше да сложа и сол

Сол - не, не е необходима, соевият сос е достатъчен по принцип.  newsm78  Нещо в пропорциите, може би, да не си сложила повече пепси, а по-малко соев сос?
Може, ще пробвам още веднъж. Имам един пакет крилца, може би е повече била колата, защото почти ги покри. А студени после повече ми харесаха.

# 118
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Пробвай! Моите днес вече са готови!  Peace

# 119
  • София
  • Мнения: 4 178
Пробвай! Моите днес вече са готови!  Peace
Кажи колко кола слагаш на пакет крилца (около 0,5кг. са)

# 120
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Пробвай! Моите днес вече са готови!  Peace
Кажи колко кола слагаш на пакет крилца (около 0,5кг. са)
1 бутилка от 500мл.
За пакет от 500 до около 700грама все 1 бутилка слагам.

# 121
  • София
  • Мнения: 1 163
хм Thinking аз сожих на кило крилца 1/3 от една малка бутилка пепси. Не си представям ако бях сложила повече, колко часа още щях да чакам да се сгъсти. Иначе ползвах светъл сос. Бяха си супер.

# 122
# 123
  • София
  • Мнения: 4 052
Когато открих, тази рецепта, вече бяха минали повече от 90 дни, от последния пост в темата.
Сега, щом и без това темата се "събуди", ще се възползвам и ще споделя, че това са най- вкусните и лесни за приготвяне крилца!
На всичкото от горе, вече съм зарибила и няколко съседки...
pina, благодаря!

# 124
  • Мнения: 11 747
Ехааа, много се радвам!  Grinning   Наистина са много лесни и бързи!  Peace

# 125
  • Мнения: 865
Мммм,любимите у нас крилца!Невероятни са,правя поне веднъж месечно,дъщеря ми ги обожава.Ха, и аз съм запалила нясолко приятелки с тази вкусотия.
pina благодаря за рецептата  bouquet

# 126
  • Мнения: 1 111
я да се запиша и да питам...след готвенето лесно ли се измива съда, в който  е бил този сос...че мисля д апробвам довечера, а напоследък съдовете ми все загарят и после едно киснене и жулене...

# 127
  • Мнения: 11 747
Да, той не става (не би трябвало да стане) много гъст. Дори съвсем лесно се отделяше.

Общи условия

Активация на акаунт