Питка-хризантема?

  • 80 302
  • 91
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 3 933
Valeria,

точно за тези тип фуния имам в предвид. С този моят, нищо не става като хората. Най-редовно му изкача отпред накрайника, подгъва ми се буталото и въобще... Освен това те заболяват ръцете, защото е тип спринцовка и трябва да натискаш само с палеца. За да не ти излиза сместа през накрайника, когато слагаш сместа просто го подгъни нагоре. После като напълниш шприца, го изправяш, стискаш торбата и сместа си тръгва с малко закъснение.

# 76
  • София
  • Мнения: 3 933
Taneto,

ми де да знам, на колко парчета съм рязала. Общо взето гледаш основата да е поне два пъти по-малка от катетите. Но то пък зависи колко широко (високо?) ти е рулото... Колкото повече парчета направиш, толкова по-рошава ще е питата. Даже като втаса, преди да я сложиш във фурната, можеш с ножица да срежеш върховете по дължината на парчетата, така че корите да се разделят (не да отрежеш част от тестото). Ако пък ти се знаимава още повече, разделените върхове ги полагаш в различни страни и така вече става наистина "рошаво".

# 77
  • Мнения: 373
А колко трябва да е висока тавата?

# 78
  • София
  • Мнения: 3 933
Цитат на: DolceVita
А колко трябва да е висока тавата?


Тавата ми е с диаметър 30 см и височина 6 см.

# 79
  • Мнения: 373
Цитат на: Raya
Цитат на: DolceVita
А колко трябва да е висока тавата?


Тавата ми е с диаметър 30 см и височина 6 см.
о-о-о-о-о-о Embarassed аз нямам толкова висока тава

# 80
  • София
  • Мнения: 3 933
Ами то и с по-ниска щв стане. Колкото тавата е по-ниска, толкова по-големи ще са "рошавите" работи. На снимката се вижда, че при мене частта "в тавата" е два пъти (даже повече) от частта "извън тавата".

Така че - прави смело.

# 81
  • Мнения: 373
Цитат на: Raya
Ами то и с по-ниска щв стане. Колкото тавата е по-ниска, толкова по-големи ще са "рошавите" работи. На снимката се вижда, че при мене частта "в тавата" е два пъти (даже повече) от частта "извън тавата".

Така че - прави смело.
ЕЙЙЙЙЙЙ, ама си мисля че като почн да се надува и ще прелее и разтече, даже още при втасването Rolling Eyes

# 82
  • София
  • Мнения: 3 933
Виж тавата на Honda. Мисля, че е висока 4 см. Пак става.

# 83
  • Мнения: 3 927
DolceVita
и моята тава не е висока, но пак се получи. Верно, питката се надигна още толкова, колкото беше и височината на тавата, малко масло покапа по време на печенето, но жертвата си струва Simple Smile

Ако искаш виж моите снимки - там има една на тавата и се вижда как точно питата "прелива" отвън....З

# 84
  • Мнения: 6 390
 от много изчетени теми, стигнах до заключението, че тази питка е най печена за прощъпулник  Grinning
ще пробвам и ще докладвам / а хич ме няма в тези работи  ooooh! Crazy/

# 85
  • Варна
  • Мнения: 1 795
Малко да побутна темичката напред. Искам да попитам какво значи прясна мая и какво значи суха? Нещо не мога да се ориентирам. Аз имам едно кубче мая - 42гр., турска. Ще ми стигне ли да си направя питката, или трябва да взема още една?

# 86
  • Мнения: 1 711
Прясна е тази,която имаш на кубчета,а сухата е в пакетчета на много малки гранулки.Ще ти стигне. Hug

# 87
  • Мнения: 6 243
Едно кубче прясна мая (българска, предполагам, че е така и с турската) се води достатъчно за 2 кг. брашно. Пакетче суха мая (напр. на д-р Йоткер) е за 500 г. брашно. Това е грубо за ориентация. Но има рецепти, където изрично се сочи по-различно кобичество на маята, в този случай караш по рецептата.

# 88
  • Варна
  • Мнения: 1 795
Благодаря ви момичета   bouquet

# 89
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Едно кубче прясна мая (българска, предполагам, че е така и с турската) се води достатъчно за 2 кг. брашно. Пакетче суха мая (напр. на д-р Йоткер) е за 500 г. брашно. Това е грубо за ориентация. Но има рецепти, където изрично се сочи по-различно кобичество на маята, в този случай караш по рецептата.

Хапчице, аз пък знам правилото - 40г-42г(едно кубче) мая за 1 килограм брашно. На сухата си пише че едно пакетче отговаря на 20-25г пясна мая и е за 500г брашно.  Thinking newsm78

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт