Какво е това на снимката?

  • 14 368
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 5 500
http://images14.snimka.bg/002425291.jpg
Eто по-добра снимка!
Обелих го, бяло е на цвят, по-крехко от ряпа, но почти безвкусно!
Мъжа ми го яде вече де, ще чакам да видя дали ще му стане нещо Joy

# 46
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 479
На мен ми заприлича на захарно цвекло  , но след като агрономът се произнесе, значи е земна ябълка  Grinning

# 47
  • Мнения: 27 524
при сравнение ясно се вижда 4е е ginger. на български незнам как то4но се казва. маика ми го нари4аше земна ябълка. и да яла съм го сурово и има точно същия вкус, какъвто ISOLDE е описала. според google, ginder и джинджифил са едно и също!

Да, джинджър и джинджифил е едно и също и то определено не е земна ябълка и избщо не става за ядене и сурово хрупане  Grinning

# 48
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Пroчетох.
Да се доверим на Мариета Simple Smile
10х  bouquet!
Аз не мога да го близна - отвратително ми е на вкус, удря на пръст. А и имам песъчинки в бъбреците и не ми се ще да си докарам някоя криза.
Есента като орахме разсадника събрахме две кофи покрай оградата - раздадох ги на съседките. Иначе самото растение става много високо и цъфти с цветове като на слънчогледа, но много по-малки. Затова и латинското му родово име е Хелиантус - същото като на слънчогледа. Цялото латинско наименование  е Хелиантус туберозус, а на слънчогледа - Хелиантус аннум.
Ето, вижте го тук:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.museum.state.il … 6hl%3Dbg%26sa%3DG

# 49
  • Bristol
  • Мнения: 9 370
И аз бих заложила на земната ябълка  Peace
Джинджер и пащърнак имам в момента в хладилника и ги ползвам редовно, по различен начин изглеждат!

# 50
  • Мнения: 226
Земна ябълка Peace . Ние в къщи много го обичаме и го ядем направо като го обелим без да го стържем.В градината на село има доста .Яжте смело Laughing

# 51
  • Мнения: 3 478
Определено за мен това е земна ябълка, която обожавах като дете. От тогава не съм яла, ама то тук няма и къде. Няма нищо общо с джинджъра, който както е казала Блонди е същото като Джинджифил.

Малко ОФФ, ама само за сведение.Сладкият картоф може да бъде и бял. По-рядко срещан е и са ми казвали че  епо-сладък от оранжевия.

# 52
  • Мнения: 1 488
при сравнение ясно се вижда 4е е ginger. на български незнам как то4но се казва. маика ми го нари4аше земна ябълка. и да яла съм го сурово и има точно същия вкус, какъвто ISOLDE е описала. според google, ginder и джинджифил са едно и също!

Да, джинджър и джинджифил е едно и също и то определено не е земна ябълка и избщо не става за ядене и сурово хрупане  Grinning

добре, стигнах до извода 4е земната ябълка и джинджифила много си прили4ат , на външен вид! Simple Smile

# 53
  • Мнения: 420
Земна ябълка е - сто процента съм сигурна.
Яж, полезна е.

# 54
  • Мнения: 27 524
[добре, стигнах до извода 4е земната ябълка и джинджифила много си прили4ат , на външен вид! Simple Smile

Абе, те тия кореняци всички си приличат  Crazy Трябва човек да върже една мечка-вегетарианка и да я следва нея кое какво е  Laughing

# 55
  • Мнения: 780
Според гугъл земна ябълка и гулия е едно и също нещо. Гледах снимка на гулия и моето определено не е гулия!
А пък, че е корен, корен е, ама какъв?
http://images.pop.bg/content/pics/29766.jpg ето я гулията.

това е алабаш
http://images14.snimka.bg/002418973.jpg - това е гулия . в къщи сме гледали и от двете / гулия още си  гледам - слагам я в трушията и е супер на вкус . не е лютива /

# 56
  • Мнения: 5 500
Ок, значи земна ябълка надделява  Peace ще го ядем  Laughing благодаря на всички   bouquet

# 57
  • Мнения: 93
Аз съм от Петрич и по нашия край го има доста викаме му гулия,а го ядем като го обелим го нарязвам на тънки кръгчета слагам сол и оцедт и ядеш колко ти е сладко без да се притесняваш.Ако ти остане дай и на нас!!! newsm10

# 58
  • София
  • Мнения: 3 271
Пащърнак е според мен

# 59
  • Мнения: 1 271
гулия е или още се нарича земна ябълка и е много вкусно
може така да се хрупа без оцет и сол
  chef

Общи условия

Активация на акаунт