Лапад?

  • 12 296
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 845
Измития и нарязан на ивички лапад се запържва в малко олио, колкото да омекне. В отделен съд смесваш 1 кофичка кисело мляко с 3 с.л. брашно и чесън. Подправки сол и черен пипер. Прибавя се към лапада и се сгъстява. Много интересно ястие-вчера го научих от свекърва ми. Ето и снимка. http://images25.snimka.bg/005655820.jpg

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 14:35 от eti_31

# 31
  • Мнения: 5 001
Измития и нарязан на ивички лапад се запържва в малко олио, колкото да омекне. В отделен съд смесваш 1 кофичка кисело мляко с 3 с.л. брашно и чесън. Прибавя се към лапада и се сгъстява. Много интересно ястие-вчера го научих от свекърва ми. Ето и снимка. http://images25.snimka.bg/005655820.jpg
Супер вкусно нещо е така.Може да се прибави и натрошено сирене заедно с млякото и брашно.Вкуса става божествен....

# 32
  • Мнения: 11 607
А става ли напр. някакъв сос от кисело мляко да се прибави към лапад+яйца+сирене?

# 33
  • Мнения: 5 001
А става ли напр. някакъв сос от кисело мляко да се прибави към лапад+яйца+сирене?
Може разбира се  Peace След като задушиш лапада добвяш натрошеното сирене и  1 к.ч. водичка,като заври чукваш яйцата.Когато се забулят(или достигнат твърдостта ,която те задоволява) махаш от котлона.Когато сервираш заливаш със соса(кисело мляко с чесън примерно).

# 34
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Майка ми прави за първи път, мин.седмица сърми с лапад, бяха страхотни, всъщност преди това не бях яла такива.
Но ги прави, както прави сместа за зелеви сърми - кайма, ориз, червен пипер и добави няколко стръка злен лук, без да го задушава.

# 35
  • Мнения: 125
Измития и нарязан на ивички лапад се запържва в малко олио, колкото да омекне. В отделен съд смесваш 1 кофичка кисело мляко с 3 с.л. брашно и чесън. Подправки сол и черен пипер. Прибавя се към лапада и се сгъстява. Много интересно ястие-вчера го научих от свекърва ми. Ето и снимка. http://images25.snimka.bg/005655820.jpg
Много е вкусно,но ние слагаме и малко натрошени орехи.

# 36
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Днес направих ориз с лапад и гъби Simple Smile Получи се много вкусно Peace

# 37
  • Мнения: 27
лападови сърми стават страхотни като се изпекат сърмите се поливат с яйца исе запичат отново ммммммммммммсупер

# 38
  • Добрич
  • Мнения: 5 454
Дими, правиш си я както баница със спанак.
Плънката е задушен лапад с яйца, като дръпнеш от котлона добавяш и сиренце. Объркваш хубаво (не слагай сол, защото сиренето е достатъчно) и редиш между корите. Да ви е вкусно!
Използвам същата плънка, но вместо баница правя питка. В последно време използвам готово тесто, в което насипвам от плънката и усуквам, а после навивам като охлюв в тавата. Или го навивам като руло и го пека в тавичка за кекс. Става вкусно.

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 22:41 от Вела

# 39
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Дими, правиш си я както баница със спанак.
Плънката е задушен лапад с яйца, като дръпнеш от котлона добавяш и сиренце. Объркваш хубаво (не слагай сол, защото сиренето е достатъчно) и редиш между корите. Да ви е вкусно!
Използвам същата плънка, но вместо баница правя питка. В последно време използвам готово тесто, в което насипвам от плънката и усуквам, а после навивам като охлюв в тавата. Или го навивам като руло и го пека в тавичка за кекс. Става вкусно.
Убийствено вкусно, бих казала!  Peace  Wink

Общи условия

Активация на акаунт