Закуски

  • 165 712
  • 207
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 3 816
Момичета,браво за рецептите!За тиганиците не бях чувала,но утре мисля да ги пробвам.  chef  bouquet

# 121
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Мързеливките са страхотни,голяма вкусотия,вече 2 пъти ги правим-т,е майка ми ги прави,аз ги ям  hahaha-съвсем са мързеливи  newsm44

# 122
  • Мнения: 330
Така да кажа и аз за нашата любима напоследък закуска :
Нарязвам филийки, махам им средата, но оставям малко все пак от мекичкото. Слагам ги в нагорещен тиган, чуквам по едно яйце във всяка филийка ( в дупката ). Като се запържат малко ги обръщам и настъргвам кашкавал или слагам чедър да се поразтопи. Поръсвам ги с чубрица и са готови  Peace Напоследък са хит вкъщи
  Hug

Ох, много ти благодаря!   bouquet Съвсем се бях изчерпала от страна на идеи и сега откакто направих твоето предложение си стана истински хит вкъщи! Почти всеки път като задам въпроса "какво да правя за закуска" отговорът е един и същ - "онези филийките с яйцата"   chef

Нещо, което мога аз да предложа е grilled cheese sandwiches (не знам точно как да го преведа  newsm78 ). Всеки сандвич се приготвя като се вземат две филийки и се намажат с масло, между тях се слага тънък резен кашкавал като маслото остава от ВЪНШНАТА страна и така приготвения сандвич се запича до златисто/хрупкаво в тефлоново тиганче. Аз понякога слагам и малко подправки освен кашкавала или също тънък резен шунка.  Peace

# 123
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Ето и от мен едни
 Бананови бухти
2 по-зрели банана
225 г брашно
150 г прясно мляко
1 яйце
3 с.л. захар
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер и 2 ванилии.Всичко се пасира, да отлежи 10 минути и се пържи.

# 124
  • Мнения: 420
Милинки - охлюви

видях, че само едни милинки има, та рекох да се включа в прекрасната тема.

1 тесто за хляб, готово, или тесто с 1кг брашно се замесва.

Разточва се на 2 кори, към 1см. Намазва се богато всяка кора с половин кутийка маргарин (не знам грамаж, аз навремето ползвах Калякра, да се ориентирате). Кората се навива на руло, режат се охлювите и се редят в тава, не платно, да втаса още веднъж, после се пече.

Става много вкусно, въпреки, че е просто. Аз ръся и сирене след маргарина, а може и след като втаса повторно и се запълни тавата, да се залее със смес сирене и яйце. изобщо позволява разнообразие базовата рецепта. Може маслинки накълцани да се поръсят, чубрица, каквото пожелаете.
Аз не ги покривам, хрупкави ги обичаме. Мазнината ври във фурната, изтича естествено, да не се плашите, нормално е, после към края на печенето всичко е погълнато от тестото.

Да ви е сладко!

# 125
  • Мнения: 2 849
Не закусвам,ама днес направих едни кашкавалки ,да ги споделя с вас -

250 гр кашкавал(настърган на ренде)
250 гр сирене(натрошено)
1 ч,ч кисело мляко (в нея разтварям 1 бакпулвер и 1 ч.л .сода за хляб)
250 гр маргарин
3 ч.ч Брашно
Замесва се тесто ,което остава в хладилника за 20-30 мин .Отделят се топки и се разточват и сгъват като кифлички ,мажат се яйце ,ким,сусам или маково семе .Аз ги направих не на кифлички ,а на охлювчета и пак станаха добре .


Друга закуска-мекици с пудра захар . Grinning




Ако имаш баничарница до блока ,ще е най-добре  Joyвсяка сутрин разнообразие .

# 126
  • Мнения: 3 674
Цитат на: Vancheto
Искам да ви предложа моята рецепта банички.Често ги правя защото децата много ги обичат.

Банички със сирене
продукти
чаша топла вода
1 ч.л.сол
брашно
св.мас за мазане
1-2 яйца
200 г сирене
мазнина за пържене
начин на приготвяне
Замесвам средно твърдо тесто от водата, солта и брашното.Разделям на 5 топки.Оставям да почине 15-20 мин.
Разточвам първата топка на много тънко, отгоре слагам тук-там от свинската мас.Разточвам втората топка, поставям върху първата и
пак слагам от маста.Така правя и с останалите.
Това "нещо"  го разточвам на колкото може по-тънко-обикновено ми заема цялата маса .Разбивам яйцата със сиренето и намазвам половината кора и прегъвам на две.Прищипвам краищата с пръсти и нарязвам на правоъгълничета с капак на тенджера-ако се нарежат с нож ще се отворят при пърженето.Пържат се в сгорещена мазнина до зачервяване.
Уверявам ви че се правят много бързо и са много вкусни.
 Дано сте ми разбрали писанията. Wink
И да не е това, което търсиш, тая рецепта е върха Peace

Оххх, ми като няма свинска мас тука... Sad 
Мога ли да я заместя с нещо друго....  newsm78 ... с олио или масло...? Ама все ми се струва че няма да е същото.... newsm78

# 127
  • Мнения: 6 713
Ето две рецепти от мен:Wink

Сандвич с яйца и кашкавал
С ренде се настъргва се кашкавал, около 150-200 гр и се добавят две яйца. Бърка се и ако е много рядко се достъргва още малко. Сместта се маже върху филийки, които може да се намажат съвсем леко с масло, но може и без. Пекат се до готовност. Аз ги пека на парти-грил. Grinning

Сандвич със сирене и домат
Филийките се намазват с малко масло, отгоре се подреждат тънки парченца сирене (да не са нито тънки, нито дебели резенчетата) и се слагат нарязани на шайби домати. Запича се Grinning

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168122&photo=2

Тези сандвичи са ми любимите, тъй като не понасям студени сандвичи със салам Naughty!   

Сложих и една снимка на сандвичи със сирене и яйце - както по-горните, но вместо кашкавал се слага сирене!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168122         

Последна редакция: чт, 06 сеп 2007, 20:56 от ЛУРДЕС

# 128
  • Мнения: 422
Не закусвам,ама днес направих едни кашкавалки ,да ги споделя с вас -

250 гр кашкавал(настърган на ренде)
250 гр сирене(натрошено)
1 ч,ч кисело мляко (в нея разтварям 1 бакпулвер и 1 ч.л .сода за хляб)
250 гр маргарин
3 ч.ч Брашно
Замесва се тесто ,което остава в хладилника за 20-30 мин .Отделят се топки и се разточват и сгъват като кифлички ,мажат се яйце ,ким,сусам или маково семе .Аз ги направих не на кифлички ,а на охлювчета и пак станаха добре .




Най-великата закуска на света.Точно мислех да я пускам , но са ме изпреварили.

# 129
  • Мнения: 11 607
Не закусвам,ама днес направих едни кашкавалки ,да ги споделя с вас -

250 гр кашкавал(настърган на ренде)
250 гр сирене(натрошено)
1 ч,ч кисело мляко (в нея разтварям 1 бакпулвер и 1 ч.л .сода за хляб)
250 гр маргарин
3 ч.ч Брашно
Замесва се тесто ,което остава в хладилника за 20-30 мин .Отделят се топки и се разточват и сгъват като кифлички ,мажат се яйце ,ким,сусам или маково семе .Аз ги направих не на кифлички ,а на охлювчета и пак станаха добре .




Най-великата закуска на света.Точно мислех да я пускам , но са ме изпреварили.



Тези стават разкошни....не съм ги правила скоро, но ще се поправя в най-скоро време!  bouquet

Момичета...споделете с линк и име, ако обичате, вашите вкусотии и в тази тема - Темата, където да направим нещо като колекция на рецепти от брашно....А всеки ще си дава мнението в съответната тема! Благодаря!

# 130
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Не закусвам,ама днес направих едни кашкавалки ,да ги споделя с вас -

250 гр кашкавал(настърган на ренде)
250 гр сирене(натрошено)
1 ч,ч кисело мляко (в нея разтварям 1 бакпулвер и 1 ч.л .сода за хляб)
250 гр маргарин
3 ч.ч Брашно
Замесва се тесто ,което остава в хладилника за 20-30 мин .Отделят се топки и се разточват и сгъват като кифлички ,мажат се яйце ,ким,сусам или маково семе .Аз ги направих не на кифлички ,а на охлювчета и пак станаха добре .

Ако имаш баничарница до блока ,ще е най-добре  Joyвсяка сутрин разнообразие .

сори за смешния въпрос, ама печени ли са или пържени? Много ми се иска да ги пробвам, а ми е ценно сиренето, защото трудно намирам.

# 131
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
Вчера направих сръбската баница на Мамица - страхотна е като въздушна и се прави за 2 мин.
Доволна съм, препоръчвам!

# 132
  • Мнения: 422
Аталанта, ето линк към темата за кашкавалките, там е обяснено, има снимки, заповядай:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156708.0

# 133
  • Мнения: 13 048
Вкъщи сме големи фенове на сандвичите със сирене и лук. Малко странно звучи, половинката ми отначало само ме гледаше изпод вежди, като си направя, но откакто опита, вече и той им е почитател  Laughing Намазват се филийките тънко с маргарин или масло, отгоре се слагат филийки сирене, а върху тях - кромед лук, нарязан  на филийки. Пека ги в парти-грил, но предполагам, че може и във фурната - само на горния реотан, за по-голямо количество. Носят и малко черен пипер накрая, който обича, от сол нямат нужда.

# 134
  • Мнения: 444
Често правя пържени филийки , бухти и милинки по рецепта от форума , купувам или меся тесто за пица (по-често купувам) и правя от него малки пици , мекици или закуски с различна плънка , правя също различни печени сандвичи ,(принцеси с кайма , с кашкавал , със сирене )а също и добре украсени и интересни сурови сандвичи и хамбургери !!!!

Общи условия

Активация на акаунт