Най - хрупкавите тиквички!

  • 55 987
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 356
Аз пък чух следната рецепта за тиквички, пак е същото само че брашното се смесва директно с водата, да стане като каша и така се топват тиквичките и се пържат. Обаче на мен никога не ми е ставало черно олиото, а досега съм ги пържила само с брашно без да чакам да попие.
И ще пробвам, защото обожавам тиквички!

# 76
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Всичко, което се пържи оваляно в брашно, го правя така. Използвам найлонова торбичка, в която слагам брашното, на няколко пъти (според зависи от количеството) слагам от това за пържене - тиквички, патладжани, риба, разтръсквам, за да се обрашнят хубаво и нареждам на табла. Изчаквам докато брашното "попие", т.е. да не белее по повърхността, и тогава пържа. Вярно става много бързо и олиото не почернява.

И аз правя така от години и си ги пържа във фритюрника. Никой не познава , че са пържени така. Стават си хрупкави и не са мазни !

# 77
  • Мнения: 2 126
Снощи приложих технолгията ,но ги пържих във фритюрника.Станаха също много хубави,и доста по бързо.Освен това като сложих повече количество не залепнаха една за друга при пърженето. Реших да ползвам същата техника и за патладжани,но по идея от тук направих брашнена каша с вода - е,не ми харесаха...Станах по мазни от тиквичките,залепиха се един за друг вътре във фритюрника.
Пак казвам - радвам се че открих тази идея на Буболина Peace

# 78
  • Русе
  • Мнения: 2 354
Буболина,  Hug

# 79
  • Мнения: 11 607
Тиквички и панладжан са ми любими през лятото.....Ще пробвам и по този начин.

# 80
  • Мнения: 4 546
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning

# 81
  • Мнения: 1 063
Аз също ги пробвах и мисля, че определено има разлика във вкуса...ометоха се за отрицателно време Peace
А това, че не хвърлях олио ми беше най-голямото улеснение,Буболина благодаря, че сподели Hug

# 82
  • Мнения: 349
Буболина,
както бях обещала - направих ги и така вече няколко пъти.
Това са поредните пържени тиквички с чеснов сос
Благодаря за идеята  bouquet

# 83
  • Мнения: 4 370
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning
и аз днес ги правих и споделям мнението ти.
аз си ги предпочитам тънко нарязани следващия път ще си ги нарежа на тънко, не мисля че ще е проблем

# 84
  • Мнения: 4 546
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning
и аз днес ги правих и споделям мнението ти.
аз си ги предпочитам тънко нарязани следващия път ще си ги нарежа на тънко, не мисля че ще е проблем
аз ги рязах както обикновено - на тънко  Peace

# 85
  • Мнения: 11 607
Вчера правих тиквички уж по описаният начин, ама нещо...не станаха хрупкави...Защо ли така? Къде може да ми е грешката????

# 86
  • София
  • Мнения: 4 423
Изчака ли да поемат брашното? newsm78

# 87
  • Мнения: 11 607
Изчака ли да поемат брашното? newsm78

25-30 мин...Но пак ще пробвам......Няма да се откажа.......По принцип нали казват,че всяко ядене трябва да се прави и с любов......Може нещо да не съм била в настроение вчера и да съм претупала тиквичките.......

# 88
  • София
  • Мнения: 4 423
 Wink, пробвай пак, няма начин да не станат, със студена вода първо топиш, после в брашно и чакаш 30 мин., пържиш в повече олио Peace

# 89
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Вчера правих тиквички уж по описаният начин, ама нещо...не станаха хрупкави...Защо ли така? Къде може да ми е грешката????
Като вадиш изпържените вече тиквички не ги слагай всичките в една чиния защото като се натрупват една върху друга и омекват може заради това да не са станали.

Общи условия

Активация на акаунт