Виенски кифлички

  • 6 605
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 708
Аз ги направих със суха мая и нещо не ми се получиха много пухкави. Не че не се изядоха...

Обаче с това количество вода тестото стана доста твърдо и пак не пое всичкото брашно, може би затова станаха по-твърдички, знам ли.



Със суха мая е нормално да не станат толкова пухкави.
А относно водата аз писах че слагам на око-трябва да е нормално еластично тесто! PeaceИ да се добави нещо повече или по-малко пак ще станат!

# 31
  • Мнения: 1 799
Аз ги направих със суха мая и нещо не ми се получиха много пухкави. Не че не се изядоха...

Обаче с това количество вода тестото стана доста твърдо и пак не пое всичкото брашно, може би затова станаха по-твърдички, знам ли.

Аз също ги правих със суха. Нямаше никакъв проблем, но водичка си иска поне още 80-100 грама.

# 32
  • София
  • Мнения: 160
кифличките стават пухкави от маслото.
правя един хляб с прясно мляко и когато сложа масло същото се получава.  bouquet

# 33
  • Sofia
  • Мнения: 4 577
Аз ги направих със суха мая и нещо не ми се получиха много пухкави. Не че не се изядоха...

Обаче с това количество вода тестото стана доста твърдо и пак не пое всичкото брашно, може би затова станаха по-твърдички, знам ли.

Аз също ги правих със суха. Нямаше никакъв проблем, но водичка си иска поне още 80-100 грама.

Да, и аз мисля другия път да сложа повече вода. Мерси. Hug

# 34
  • Мнения: 74
И аз ги направих но с повече вода.Станаха много хубави.Направих малко с течен шоколад,молко със сладко от ягоди,малко с локум и малко със сусам.Най ни харесаха с локума. smile3501

# 35
  • Мнения: 377
Аз ги направих по рецептата от bgkulinar, че на око много-много не се справям и половината ги поръсих със сусам. Станаха страхотни.


Последна редакция: пн, 18 юни 2007, 19:54 от Tangerine

# 36
  • Мнения: 1 799
И аз ги направих но с повече вода.Станаха много хубави.Направих малко с течен шоколад,молко със сладко от ягоди,малко с локум и малко със сусам.Най ни харесаха с локума. smile3501

Знам си аз  newsm10
А не изтича ли плънката отстрани?

Tangerine, права си - страхотни са. За да залепне сусамът, мажеш ли с белтък или с водичка?

# 37
  • Мнения: 50
Снежи, благодаря за рецептата. И аз ги направих и станаха много хубави.
За тези, които не са налучкали съотношението вода/брашно - аз сложих 1ч.ч. вода (280 грамова) и 4 ч.ч.+ още 3-4 суп. лъж. брашно.

# 38
  • Мнения: 6 461
Благодаря за рецептата  bouquet
Кифличките изглеждат много вкусно и апетитно. Heart Eyes

# 39
  • Мнения: 581
Понеже има различни видове мая - "половин кубче мая" колко грама мая трябва да е?

# 40
  • Мнения: 1 708
Понеже има различни видове мая - "половин кубче мая" колко грама мая трябва да е?


20 гр.

# 41
  • Мнения: 581
Благодаря, вкъщи кифличките са на почит и тези ще ги пробвам още в събота  Wink

# 42
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Би следвало да е 20 гр.
Едно кубче от стандартните е 40 гр. и е за килограм брашно (обикновено).

# 43
  • Мнения: 1 983
А ако вместо половината кафена чашка олио увелича маргарина ще стане ли?Нямам олио в момента, а и не мога да оставя малката сама, а искам да ги направя сега. newsm78

# 44
  • Мнения: 74
И аз ги направих но с повече вода.Станаха много хубави.Направих малко с течен шоколад,молко със сладко от ягоди,малко с локум и малко със сусам.Най ни харесаха с локума. smile3501

Знам си аз  newsm10
А не изтича ли плънката отстрани
[
/quote]

Шоколада и сладкото от ягоди изтекоха.Локума остана непокътнат.

Общи условия

Активация на акаунт