Виенски кифлички

  • 6 600
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 708
А ако вместо половината кафена чашка олио увелича маргарина ще стане ли?Нямам олио в момента, а и не мога да оставя малката сама, а искам да ги направя сега. newsm78

Можеш,но май късничко отговарям!

# 46
  • Мнения: 377

Tangerine, права си - страхотни са. За да залепне сусамът, мажеш ли с белтък или с водичка?

Малко със закъснение, но все пак да отговоря. Намазах ги само с парено брашно.

# 47
  • Мнения: 1 799
За пръв път чувам "парено брашно".
Какво е това? Ти ли си го приготвяш или се купува  Rolling Eyes

# 48
  • Мнения: 377
Ами аз както казах не съм много-много по импровизациите и ползвах рецептата от линка на esme_bolger и там го има "попареното брашно". /леко съм объркала как точно се казва/  Crazy
Продуктите са същите /маргарина е заменен с масло/, но са дадени точните пропорции. Ето го обяснението на yosif за брашното:
"Брашно се залива с вряла вода и се оставя 20-тина минути да набухне. Става нещо като лепило за тапети"
За тази доза трябва съвсем малко брашно, аз попарих 1 супена лъжица и по-голямата част я изхвърлих след това.

# 49
  • Пловдив
  • Мнения: 260
 Sad

# 50
  • Пловдив
  • Мнения: 260
 Sad Два пъти ги правя тези кифлички и не ми стават като вашите!Нещо с маята май не мога да се справя или не е била хубава.

# 51
  • Мнения: 1 708
Къде е проблема,като се пекат ли,като втасва тестото ли....?

# 52
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Ами мисля че не може да втаса тестото не знам почти не ми се надува.

# 53
  • Мнения: 1 708
Ами значи или маята е малко или не е хубава!

# 54
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Най-вероятно маята не е хубава защото втория път сложих половинката която ми остана и 1 пакетче със суха мая!И пак нищо!  Rolling Eyes Да се надявам 3 път да е сполучлив!

Общи условия

Активация на акаунт