За децата и алкохола при готвене

  • 5 831
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 263
Слагам само бира или чаша, чаша и половина вино като пека пиле или месо. При термична обработка алкохола губи градуса си. Не мисля че е проблем. така готвя от край време, мисля че не е проблем за децата.

# 16
  • В офиса
  • Мнения: 4 017
ха-ха, още някой да ми е цитирал тирамисуту. Аз пък взех, че се редактирах, случайна грешка беше, не търсен ефект. Ама така като го видях 5 пъти цитирано, ми е за урок, да чета преди да поствам  Grinning

# 17
  • Мнения: 5 183
Винен кебап хапва от около 2-годишен.
Бира при пе4ене съм слагала.
Естествено, и аз не бих дала сиропиран с алкохол сладкиш.

# 18
  • Мнения: 1 234
Вино и бира при приготвяне на готвено ядене с месо - да. Но в сиропирани сладкиши - не.

# 19
  • Мнения: 1 172
Да, макар че и 3г няма още. Единствено избягвам готвенето на такива храни, когато е болен и пие лекарства. Тогава е на много строг хранителен режим.

# 20
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
я па не готвЪ с алкохол  Crossing Arms
Но "пияни вишни" бих им дала да пробват.

# 21
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
я па не готвЪ с алкохол  Crossing Arms
Но "пияни вишни" бих им дала да пробват.

Щото са вкусниии Mr. Green

# 22
  • Мнения: 5 183
я па не готвЪ с алкохол  Crossing Arms
Но "пияни вишни" бих им дала да пробват.

Щото са вкусниии Mr. Green

Племенникът ми опита пияни вишни на около 2,5 години - поради нашата немарливост Embarassed
Радостно захапал шоколадовия бонбон, така го видях аз, влизайки в хола.
В следващия момент бонбона полетя с яд към пода, а милото мом4енце на леля беше направило адски погнусена физиономия.

# 23
  • Мнения: 3 146
Против съм. На мен от малка ми даваха алкохол. Към вкуса му се свиква и после по-лесно човек се приучава да пие.

# 24
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Против съм. На мен от малка ми даваха алкохол. Към вкуса му се свиква и после по-лесно човек се приучава да пие.

Да бе! И сега к`во, пиянка ли си  newsm78

# 25
  • Мнения: 6 029
я па не готвЪ с алкохол  Crossing Arms


то и аз ат се замисля. алкохола е за пиене, не за готвене. само да го хабя за некви манджи.

# 26
  • Мнения: 3 271
Не съм чела другите, но алкохола при готвене губи градуса си, остава само аромата, така че няма никакъв проблем. Особено за дете над 6 г Simple Smile

# 27
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
готвя и давам, както са казали, не е вредно!ама пък е вкусно! ликьор в сладкиши слагам и крем шампанско в кифли сме давали, защото пък те го предпо4итат! бира също слагам ,ако успея да намеря истинска!

# 28
  • Мнения: 1 909
На сина ми не му харесва вкуса, когато има алкохол в някое ястие! Дори и съвсем малко да е, веднага го усеща и отказва да яде!
Май върл трезвеник си отглеждам Grinning

# 29
  • Мнения: 1 426
Е, че при топлинна обработка спиртът просто се изпарява и остава само ароматът от съответното питие - бира, вино или мастика.
Ние вкъщи имаме една страхотна яхнийка - картофи, скариди и мастичка.

Общи условия

Активация на акаунт