За децата и алкохола при готвене

  • 5 834
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 11 607
Алкохола не се ли изпарява при готвене?? Сега като се сетя...се сещам за: винен кебап(него го правя много, много рядко) и капама(тайната на вкуса при нея е и в чаша червено вино)...Правя я само за нова година, така че не смятам,че с 1 чаша в годината ги алкохолизирам.....

Пияните вишни са класика......

# 31
  • Мнения: 1 896
Давам - то алкохол няма вътре, защото се изпарява при готвенето. Детето няма 3 години още.

# 32
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 183
Готвя с алкохол, най-вече с вино.
Бонбони с алкохол не щат. Ради беше изял преди доста време един и го изплю с думите " Вътре има ракия Sick" Повече не е и опитвал.

# 33
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 445
Аз съм твърд въздържател, от едно известно време и приятеля ми - не лизваме алкохол ни с повод ни без повод!Струва ми се гадно да се дава на дете алкохол, независимо дали е мъничко в яденето, дали е просто да си лизне да не му е мерак или по каквито и да било други причини!
Ужасих се, когато прочетох, че и в кроасаните слагат алкохол Sick Струва ми се безумно и безотговорно да се дава на дете алкохол в какъвто и да било вид и под какъвто и да било предтекст!!!

# 34
  • София
  • Мнения: 903
аз не слагам алкохол в манджите. Не са ми вкусни с алкохол, а и не искам да давам на малката. И без алкохол може да мине.

# 35
  • Мнения: 7 821
Аз съм твърд въздържател, от едно известно време и приятеля ми - не лизваме алкохол ни с повод ни без повод!Струва ми се гадно да се дава на дете алкохол, независимо дали е мъничко в яденето, дали е просто да си лизне да не му е мерак или по каквито и да било други причини!
Ужасих се, когато прочетох, че и в кроасаните слагат алкохол Sick Струва ми се безумно и безотговорно да се дава на дете алкохол в какъвто и да било вид и под какъвто и да било предтекст!!!
Въпреки че, няколко човека ти обясниха, че при загряване алкохола се изпарява, ти все пак ни наричаш с лека ръка безотговорни  Shocked , защото не ти се вярва или защото си въздържателка или ...
Спирта се изпарява над 72 градуса, така и се дестилира (по народно му вари) напр. ракия - алкохолните пари минават през серпантината и се втечнават.
С други думи, това че правя винен кебаб с вино, не значи че алкохолизирам децата си и не съм безотговорна!

# 36
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 445
Аз съм твърд въздържател, от едно известно време и приятеля ми - не лизваме алкохол ни с повод ни без повод!Струва ми се гадно да се дава на дете алкохол, независимо дали е мъничко в яденето, дали е просто да си лизне да не му е мерак или по каквито и да било други причини!
Ужасих се, когато прочетох, че и в кроасаните слагат алкохол Sick Струва ми се безумно и безотговорно да се дава на дете алкохол в какъвто и да било вид и под какъвто и да било предтекст!!!
Въпреки че, няколко човека ти обясниха, че при загряване алкохола се изпарява, ти все пак ни наричаш с лека ръка безотговорни  Shocked , защото не ти се вярва или защото си въздържателка или ...
Спирта се изпарява над 72 градуса, така и се дестилира (по народно му вари) напр. ракия - алкохолните пари минават през серпантината и се втечнават.
С други думи, това че правя винен кебаб с вино, не значи че алкохолизирам децата си и не съм безотговорна!
Значи заради някакъв измислен от някой си вкус сте съгласна да дадете на детето си каквото и да било?
А колкото и да се изпарява не е благоприятно да се дава на деца, защото макар и минимални остатъци алкохол,  могат да доведат до сериозни мозъчни последици след време.
Има стотици подправки, които да докарат предпочитаният вкус!Ще дам за пример чесъна - готвеният чесън няма никъкви полезни неща - остава само вкус и визия, но за сметка на това има подправка - асафетида, която дава на ястията вкуса, който чесънът придава, но освен това е и полезна за храносмилането...Има чудесни заместители - говоря за подправки, на алкохола в храната!
Все пак всеки си прави избора, с какво да се храни и как да живее!
Аз смятам, че е безотговорно да се дава алкохол, какъвто и да е и под какъвто и да било предтекст на дете,но това си е моето мнение и аз не давам на детето си!
Не обвързвам никого със своето мнение, просто го изказвам!Или нямам право да напиша какво мисля, за да не обидя някой във форума newsm78

# 37
  • Мнения: 4 451
Гласувах с трета опция, защото децата са ми под 6г. и наистина не се бях замисляла. Но аз изключително рядко готвя с алкохол.

# 38
  • Мнения: 3 456
Досега май само на винен кебап съм слагала алкохол. Не мисля, че е фатално- толкова рядко го готвя.

# 39
  • Мнения: 2 818
Не съм се замисляла, но и не готвя нищо с алкохол  Rolling Eyes

# 40
  • Мнения: 7 821
А колкото и да се изпарява не е благоприятно да се дава на деца, защото макар и минимални остатъци алкохол,  могат да доведат до сериозни мозъчни последици след време.
Очевидно няма да те убедя, че бозата е с по-висок алкохолен градус от винения кебаб или пилето с бира ... а и не виждам защо да се хабя. Подразниха ме квалификациите които си написала. Това че не споделяш мнението на другите и съответно те не споделят твоето, не значи, че трябва да ги обиждаш наричайки ги безотговорни!

# 41
  • Мнения: 8 505
Давам,а дъщеря ми няма и половината на 6г.Когато готвя пиле с картофи,добавям и малко бира.Никой и по никакъв начин не може да ме убеди,че такова нищожно количество ще и навреди.

Общи условия

Активация на акаунт