От Пина знам, че няма логика за смесване на сода и мая, ама Болярската си я правя по рецептата, слагам малко сода - 1 щипка. Където с нея, там и без нея. Става ми вече втори път без проблем. Ама не съм чувала на козунаци да се слага сода.
Данче-Калпазанче, добе дошла
Няма проблем с реда на слагане на продуктите наистина. Някой беше слагал даже маята долу - в течностите, и пак става хляб. А Raya беше обяснила, че наистина няма логика да се спазва чак с такъв педантизъм редът на поставяне на продуктите. Само при отложен старт маята не бива да влиза в досег с течностите и солта. Аз обаче си имам тертип, свикнах си с него и така си действам. По този начин и не ми се случва да забравя я сол, я захар. Слагам първо течността, после мазнината, солта, яйцата (ако има в рецептата), брашното, захарта и маята. Това е. Така че не виждам нищо лошо в последователността в твоята рецепта. Успех с машинката.
Пина, заради маята и содата ли се ядоса