Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 45 770
  • 535
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 1 808
ЕДЕЛВАЙС, за конците не знам  Rolling Eyes
От Пина знам, че няма логика за смесване на сода и мая, ама Болярската си я правя по рецептата, слагам малко сода - 1 щипка. Където с нея, там и без нея. Става ми вече втори път без проблем.  Ама не съм чувала на козунаци да се слага сода.
Данче-Калпазанче, добе дошла  Grinning
Няма проблем с реда на слагане на продуктите наистина. Някой беше слагал даже маята долу - в течностите, и пак става хляб. А Raya беше обяснила, че наистина няма логика да се спазва чак с такъв педантизъм редът на поставяне на продуктите. Само при отложен старт маята не бива да влиза в досег с течностите и солта. Аз обаче си имам тертип, свикнах си с него и така си действам. По този начин и не ми се случва да забравя я сол, я захар. Слагам първо течността, после мазнината, солта, яйцата (ако има в рецептата), брашното, захарта и маята. Това е. Така че не виждам нищо лошо в последователността в твоята рецепта. Успех с машинката.
Пина, заради маята и содата ли се ядоса  Wink

# 511
  • Мнения: 11 607
За конците...питката,която дадох в другата тема, и която правя откак се помня и майка ми също - винаги става на конци, без да се слага сода. Майка прави и друга питка и тя става на конци, там също няма сода.Така,че не съм специалист, но конците нямат нищо общо според мен със содата! Peace

Кати, за това е!(за Пина)

# 512
  • Мнения: 1 808
но конците нямат нищо общо според мен със содата

... а с увиването, усукването, наслояването и маслото между слоевете  Wink

# 513
  • Мнения: 11 607
но конците нямат нищо общо според мен със содата

... а с увиването, усукването, наслояването и маслото между слоевете  Wink

Ех, ма Кате...сякаш,че сме се наговорили да пишем едни и същи неща! Това е потвърждение,че наистина конците имат връзка с технологията,а не с продуктите! Peace Peace Peace

Ща черпя едно парче питка(ако стане).....

# 514
  • Мнения: 1 808
... т.е. ще черпиш при всички положения eat

# 515
  • Мнения: 11 747
Тука съм,не сте ме обидили!  bouquet
За маята и содата се ядосвах,ама всеки сам решава наистина.Все пак ако ме питате мен,аз да си кажа,никого не задължавам  да се съобрази с моето мнение...
Мая и сода да се смесят е допустимо,НО само допустимо и то в случаи на много тежки теста (коледни щолени и прочие)Дори козунакът,дето е супер тежко тесто не се меси със сода (кому е нужно това)
Конци се получават от голямо съдържание на мазнини (олио,масло,мас,мляко,яйца) и от МНОГО месене.Усукването помага,то си е един вид месене.
Ако все пак някой има друго мнение,то си е негово право.... Peace

# 516
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
Данче-Калпазанче, малко късно прочетох поста ти,но вчера и аз правих този хляб и содата си я сложих при брашното в първата чаша още и се получи много хубав хляб, има вкус на питка заради млякото и яйцата. Wink
Пиши дали ти се е получил. Peace

# 517
  • Мнения: 11 607
Болярската питка, месена в хлебопекарната :

Сурова

Готова

Обещаното парче за Кати, но тя е добричка - така ще ви даде и на вас!

Трудно снимам храна! А хляба все ми блести.....

# 518
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ралфиета, точен отговор - пролетта сме млели брашното за 10 ст. на кг. жито.
Сега незнам, и да е поскъпнало, ще е малко. Определено си струва, ако имаш собствено жито Peace!

# 519
  • София
  • Мнения: 1 802
Ей, момичета много сте мили!   bouquet

Пиши дали ти се е получил. Peace
Баааа, ще се получи, направих Бял хляб без кора, след това се наложи от веднъж, че много ни се услади... за закуска няма ни троха  Crazy
Сега съм в дилема да кликна ли на снимките на Мамето или утре.... или сега...  newsm78

# 520
  • София
  • Мнения: 1 802
Е толкова удържах  Embarassed Видях снимките! Страхотна работа! Браво, Мама Ц.!   bouquet Тази питка става ли за пишман хлебомеси? Аз за хлебомес ставам, но слабото място ми е хлебопека  Mr. Green

# 521
  • Мнения: 11 607

Знам ли...щом аз мога на газова фурна,която пече само с долен нагревател и + това имам хрупкава коричка горе на питката...какво остава за теб....Успех! Пробвай! Не е тежка питката!

# 522
  • Мнения: 11 747
Брей,Мамо Цоцоланке - голяма работа си! Crazy
Ти си точила,навивала и по-сложно си го оформила...Браво! Peace
Аз още от козунаците се каня да покажа една много ефектна плетка,дето тука явно още никой не я е показал,но все ме мързи да я направя,че да снимам  Tired

П.П.дай линк към рецептата на твоята питка,че аз съм я отървала...

# 523
  • Мнения: 11 607
П.П.дай линк към рецептата на твоята питка,че аз съм я отървала...

Не точа,а дърпам с ръце и да ви кажа честно все ми е тази дали ще се скъса или няма да се скъса нещо....В края на краищата тези неща в нашата къща не се забелязват...А и на конкурс с питката няма да ходя.....

За теб винаги: ЕТО Я МОЯТА ПИТКА.......

# 524
  • Мнения: 1 808
Аз още от козунаците се каня да покажа една много ефектна плетка

Да не го беше казвала това. Сега ще те преследвам до дупка. Плюй камъчето  Laughing


Е, изобщо ли не я разточваш? Поне донякъде  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт