Испанска кухня

  • 63 957
  • 167
  •   1
Отговори
# 15
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
проблема е, 4е работя без мерки и ми е трудно да давам рецепти! идеята е следната: в масло за запържва фидето, като се прави на слаб огън за да не  прегори, до розавко! сипва се ориза и надребнения лук! пилето е сварено до полуготовност или готовност, кой както иска! може да се обезкости(аз така правя ) и като се оцъкли оризът се прибавя месото и коли4ество 1/3 ориз/те4ност,прибавят се шафран/куркума, сол, (къри за люти4ко или люта 4ушка),4ерен пипер щипка, индииско орех4е много мъни4ко! на къкрещ тиган дълбок го правя и се следи да не загаря!могат да се прибавят гъби, грах от консерва или морков настърган!аз заради другите не слагам! но стафиди да по4ти накрая, леко отлежали във вода; и малко шам фъстък или смлени бадеми(около 25гр) при поднасяне.ако съм в бг бих прибавила няколко лъжици вино бяло(в които съм киснала стафидите) при варенето!

# 16
  • Мнения: 1 726
Моля модераторите да разрешат на asto да пише на испански, че българският нещо не и се отдава newsm65

Не искам да споря с никого ,но да казвате, че нещо не съществува понеже не сте попадали на него ми звучи като "От Витоша по-големо нема и т.н." .Идеята за рибата тон я дадох за хората в България, които не могат да си купят комплект за паея или съответните морски дарове. Изпробвано е, идеята ми дойде от едно предястие, което ядох тук в Мадрид , беше ориз със зеленчуци и риба тон и страшно ми напомняше на паея.  angel008

# 17
  • Мнения: 1 818
 Naughty Това със ориза,зеленчуците и рибата тон е предястие или салата ,слагат му и хамон...разновидности всякакви....ама е много далеч от паеята  ...тя не е предястие  #Crazy


източник на снимката  http://canales.laverdad.es/gastronomia/receta240505a.html

# 18
  • Spain
  • Мнения: 3 750
 и да продължим с ориза Simple Smile  - Габи ме подсети за рецептата - типи4на за китаиските ресторанти тук и за всяка една къща в испания- колко е испанска или китайска незнам .
 ARROZ TRES DELICIAS
продукти
ориз
 яица
 шунка (шунков салам)
 скариди


оризът - сварявам в солена  вода и като се свари изцеждам .
яйцата - изпържват се на омлет и се нарязват на иви4ки - пове4е да са към 5-6 яица слагам обикновено
 шунката - нарязва се на квадрат4ета
скариди - запарват се във подсолена вода ако са сварени ве4е ..ако не ..трябва да се варят
..при желание могат шунката и скаридите да се запържат и те (аз ли4но не ги пържа )
смесва се вси4ко и се полу4ава вкусен ориз
това е най - класи4еския .. продават се замразени варианти със морков и грах в добавка към останалите продукти

# 19
  • Мнения: 201
здравеите мам4ета
относно да се пи6ат не само испански иастиа, би триабвало да се преименува темата не?
или да е испанска ъ бг кухниа, но друга........ newsm78
savina_h бихте помолила да не отклониава6 вапроса по които е "спора", никои не е казал 4е не състествъва дадено иастие, секи си е 6еф на кухниата и може да си прави киселцита и си4ко састествува, но да заиавиава6 4е паеиата го правел асафрана........ като 4е ли ниама нисто обсто с отговорати newsm78
рибата тон, ако си го иала на ресторант със ориз, или ресторантът е бил бг закусвалниа, или не е било ресторант........., наи много да си го иала с пресна риба тон не от консерва....... Wink
за хората в българиа не мисли стото просто ако ниамат нужните басикос продукти за паеиа, ниама да иадат паеиа ами ориз със каквото и да е....... както и всъсност се прави оризът де в бг, секи по вкус, но не му се дава голиамата световно извесна име паеиа¡¡¡¡¡¡¡
пък ако си иала ориз със зелен4уци и риба тон и ти е заприли4ало на паеиа........ просто паладарати не работи(паладар мислиа 4е е небце).
ХулигАнче молетиса ориз 3 делисии без моркови и грах е се едно.........(не 4е оби4ам граха де ама...... Laughing
и пробвала ли си на много горестиат ориз да пусне6 иаицето вътре да се свари между ориза без да го пържи6 отделно, става и по вкусно, и ако види6 4е не се свариава сложи ве4е сварениа ориз пак на котлона и го бъркаи със иаицето 4е да се свари и испе4е добре иаицето.

искате ли да ви дам рецептата за един мус де лимон?????(ниакои да превежда 4е незнам как е на бг)
много бързо става, много калори4но е, стра6но вкусен и е нужно 2.30 наи малко и е готов.
на мен ми е специалитета, едва ли сте иали по ресторантите такъв, просто ссамата му текстура е друга.
ади лек ден

# 20
  • Мнения: 22 867
искате ли да ви дам рецептата за един мус де лимон?????(ниакои да превежда 4е незнам как е на бг)
много бързо става, много калори4но е, стра6но вкусен и е нужно 2.30 наи малко и е готов.
на мен ми е специалитета, едва ли сте иали по ресторантите такъв, просто ссамата му текстура е друга.
ади лек ден

asto, давай го тоя лимонов мус! Всичко вкусничко е добре дошло. Пък калорийтееее...............ще му мислим после. Grinning

# 21
  • Мнения: 4 370
Днес направих свинските пържоли с картофи на фурна на gabi_s, рецептата е сполучлива , гарантирам. Още днес се омете цялата тава. Дори и снимка не можах да направя.

# 22
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 700
Да се запиша, че съм фен   chef

# 23
  • Мнения: 1 818
Момичета ,направих карфиола за който ви говорих,Трябва да ви кажа,че стана много приятен и вкусен.Може да се консумира студен като предястие,като мезе и като гарнитура.

Пържен карфиол

Накъсваме на розички една глава карфиол.Сваряваме в подсолена вода парченцата за около 3-4 минути,не повече,за да не се разварят.Изцеждаме ги хубаво  и ги подсушаваме с домакинска хартия.В зехтин...тук е желателно използването му...слагаме няколко скилидки чесън нарязани,количество на вкус.Така мазнината ще се овкуси .Изваждаме запържения чесън и слагаме карфиола.Като се позачерви го изваждаме.Връщаме чесъна при него.Севираме с нарязан зелен чесън.



Една приятелка ми каза ,че по този начин овкусяват и мазнината,където пържат риба или яйца.Разказа ми за едно заведение в Мадрид,което е известно с Яйцата си.Всички знаят,че точно там се правят прочутите мадридски яйца,а порцията струвала 30 евро. #CrazyИмало и някакво заведение на Аточа,което пък било прочуто с Косидо-то си.Момичетата от Мадрид ще кажат дали това е вярно.

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 01:41 от gaby_s

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 686
   И аз го чакам лимоновия мус...
Правих 1 от "перфектната вечеря" по GTV. Да не е същият?  newsm78

Моля те дай рецептата....   bouquet

# 25
  • Мнения: 201
здравеите
еииии ма много сте ме 4акали бе моми
сорри
не биах в 4ас
на4и_
1 конденсирано млиако
една консерва млиако идеал
сок истискан на 1 кило лимони, и състата доза като консервата на кондензираното млиако, нормално млиако.
на4и зимаме пасатора и пасирваме кондензираното млиако с млиако идеал, 1 мин пасирване, след това слагаме нормалното млиако, и накраиа лимоновиа натурален сок и бъркаме с пасатора осте 1 мин, след което както е в един голиам съд го слагаме във фризера 2 4аса, и след това в хладилника, след около осте 2 4аса в хладилника е готов за иадене, аз слагам един 4ерпак и го сипвам в едни 6ироки купи4ки за сладолед и отгоре ако искате 6околадови пръ4ки моижи да сложити, аз ли4но ниамам време да ги слагам стото ве4е съм изиала голиамата купа хахаха

# 26
  • Spain
  • Мнения: 3 750
ехоооу испанките -даите някоя рецепта ..какво стана 4е никои не пи6е ?

# 27
  • Мнения: 1 818
...и аз това се чудя newsm78 Хората ще си помислят,че не се готви в Испания  hahaha

Аз си чакам апарата да пристигне с децата от България.Тогава ще готвя и ще снимам...сега почти не ям като съм сама с малкия...а за готвене не ми се мисли...Почивка !

# 28
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 700
  bouquet

# 29
  • Мнения: 1 818
Пържени зеленчуци в чесън





Рецептата е същата както и за карфиола,която съм написала по-горе...А тиквичките стават превъзходни изпържени по този начин...с чесънче в мазнинаата .

Снимките са мои !

Общи условия

Активация на акаунт