Гньетени чушки
23/6/2003
Списък на необходимите продукти:
200 г свинско месо
200 г боб
1 ч. ч. пасирани домати
1 връзка джоджен
1 връзка копър
2-3 щипки кимион
1 ч. л. чубрица
1 кг зелени чушки за пълнене
2-3 домата
1 глава лук
скилидки чесън
струйка олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Бобът се сварява до полуготовност. След това се изцежда и се поставя в купа заедно с пасираните домати.
2. Месото се нарязва на малки късове, джодженът и копърът – наситно, сипват се в купата при боба и всичко се размесва добре. Плънката се посолява и се подправя с кимион и чубрица.
3. Чушките се почистват от семето и се пълнят със сместа, като във всяка се слага и по 1 скилидка чесън.
4. Чушките се подреждат в тава, покриват се с нарязаните на тънки кръгчета домати и лук, поливат се с олиото, добавят се 1-2 ч. ч. вода и се пекат до кулинарна готовност.
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=2864