Меденки

  • 17 223
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 139
A чакате ли да втасва тестото? newsm78

# 61
  • Мнения: 4 380
Благодаря ви майчета...радвам се че,меденките са ви харесали.Само да поясня,че аз не точа тестото, късам топченца,колкото орех и ги сплесквам с пръсти върху дланта си.Така става по-бързо.Но не е проблем и да се разточи ,за да се направят фигурки.И още едно пояснение- моята ч. ч.,с която меря брашното за меденките е 200 грама.

Истинското им достоинство не е във вкуса, а в това че могат да се оформят естетично и запазват всякаква форма.

# 62
  • Мнения: 7 420


Истинското им достоинство не е във вкуса, а в това че могат да се оформят естетично и запазват всякаква форма.
    На мен,пък,най-много ми допада вкуса им!Каквато форма и да са. Wink

# 63
  • София
  • Мнения: 6 175
Както обещах, отчитам се и аз с направени меденки по рецептата на mammaviki. И ще се присъединя към похвалите! Simple Smile Станаха много приятни и се харесаха на всички, а не бяха и твърди, макар че сложих поне 5 и1/2чаши брашно. Благодаря на mammavikibouquet

# 64
  • Мнения: 224
Радвам се,че продължава да ви харесва рецептата за моите вкусни меденки.Аз ще ги правя пак сега за празниците.

# 65
  • Мнения: 3 830
И на мен ми се струват много 6 ч. брашно.
Ще сложа по-малко, искам да са ми мекички Wink

# 66
  • Мнения: 504
Здравейте  Grinning Вчера и аз правих меденки по тая рецепта от тук !

Продукти за тестото:
3/4чаена чаша олио
2 яйца
6 супени лъжици мед
1 чаена чаша захар
2 чаени лъжички канела
2 чаени лъжички сода бикарбонат

Продукти за крема:
125 г краве масло
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша смлени орехи
трохите от курабиите

Приготвяне на тестото:

Всички продукти за тестото се разбъркват, кипват се със супена лъжица оцет и се прибавя брашно, колкото поеме. Меси се до получаване на средно меко тесто. Правят се малки топки, колкото 2 стотинки, които след като се изпекат, издълбават се и се пълнят с крем.

Приготвяне на крема: Всичко се обърква до хомогенна смес, с която се пълнят курабиите.Готовите курабии се потапят в смес, приготвена от 2 марципана и 2-3 лъжици олио за блясък.

Меденките бяха твърди, но като вчера ги напълних с крем (невероятен е) тая сутрин бяха доста омекнали.

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 20:59 от rema

# 67
Меденките на mammaviki са страхотни. Не са твърди, много са вкусни и 6 ч.ч. брашно са точно толкова, колкото им трябва.
Браво на авторката за невероятната рецепта!
 smile3501

# 68
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Момичета, моля ви за рецепта за меденки, но без яйца...
Тази сутрин съм решила да правя меденки, но като отворих хладилника видях,че нямам, а не ми се излиза в този студ навън...брррр

Намерих тази

Медено тесто:

400 гр.брашно,
50 мл олио,
1 с.л пудра захар,
100 гр. мед,
2 карамфилчета,
1/2 ч.л сода за хляб,
1/4 ч.лканела

Приготвяне:

Брашното се пресява и в него се прави кладенче.В отделен съд на тих огън се слагат пудрата захар,олиото и медът.След като се сгъсти леко се оставя да изстине и се добавя постепенно към брашното.Бърка се и се добавя содата,канелата и счукания карамфил.Тестото не трябва да е много твърдо за да се разточва лесно.

На Звездев е, но не знам дали без яйца ще станат вкусни, какво мислите??

Само че аз не искам да точа , а да си оформя топченца и да ги сплесквам с длан, дали ще стане от тази рецепта? newsm78

# 69
  • Мнения: 147
        Днес направих меденките на mammaviki. Нямах канела и прибавих малко какао за цвят. За половин доза сложих 3 ч. ч. брашно.   Станаха разкошни! Определено ще ни станат любими! Благодаря за сполучливата рецепта! smile3525 Ето ги :
Меденки

Последна редакция: чт, 27 дек 2007, 01:16 от Kozunak

# 70
  • София
  • Мнения: 1 891
  Другия път пробвай непременно с канела, точно тя прави меденките, а и ухае на Коледа...обожавам канела   Sunglasses

# 71
  • Мнения: 98
Здравейте  Grinning Вчера и аз правих меденки по тая рецепта от тук !

Продукти за тестото:
3/4чаена чаша олио
2 яйца
6 супени лъжици мед
1 чаена чаша захар
2 чаени лъжички канела
2 чаени лъжички сода бикарбонат

Продукти за крема:
125 г краве масло
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша смлени орехи
трохите от курабиите

Приготвяне на тестото:

Всички продукти за тестото се разбъркват, кипват се със супена лъжица оцет и се прибавя брашно, колкото поеме. Меси се до получаване на средно меко тесто. Правят се малки топки, колкото 2 стотинки, които след като се изпекат, издълбават се и се пълнят с крем.

Приготвяне на крема: Всичко се обърква до хомогенна смес, с която се пълнят курабиите.Готовите курабии се потапят в смес, приготвена от 2 марципана и 2-3 лъжици олио за блясък.

Меденките бяха твърди, но като вчера ги напълних с крем (невероятен е) тая сутрин бяха доста омекнали.
Тези ги прави майка ми във вкъщи и стават страхотни и на вкус и на вид.

# 72
ИСКАМЕ МЕКИЧКИ МЕДЕНКИ И УХАЕЩИ НА КАНЕЛА

# 73
  • Мнения: 461
Мекички стават като се слепят с крем или шипков мармалад или се съхраняват за няколко дни във фолио или плътно затворена метална кутия.

Моите са твърдички  Mr. Green с вкус на канела, орехи и бял шоколад


А тези са със захарна глазура:

# 74
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Честита Коледа на всички! Здраве и късмет!   bouquet
KRIVONDELA, страхотни са!

Общи условия

Активация на акаунт