Меденки

  • 17 213
  • 76
  •   1
Отговори
  • Мнения: 224
Ето любимите меденки на моето семейство.Днес ги направих.Приготвят се от 2 яйца,1 ч.ч. захар,1 ч.ч. олио,4 препълнени с.л. мед,1/2 пакетче канела,1 ч.ч. смлени орехи,1 ч.л. сода бикарбонат,1 бакпулвер и брашно за средно меко тесто около 6 ч.ч.Това е.Ето и снимка.

Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 20:15 от mammaviki

# 1
  • Мнения: 22 867
Добре изглеждат! Колко бройки излизат от дадените продукти?

# 2
  • Мнения: 3 036
Мама Вики,
Дано не те безпокоя но може ли с по - голяма точност (за такъв профан като мен)
колко е това брашно - ориентировъчно, защото се прищя от рецепти - брашно колкото поеме.

# 3
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 559
и аз тази вечер правих такива меденки, но без орехи и ги слепих с мармалад

# 4
  • Мнения: 224
Добре изглеждат! Колко бройки излизат от дадените продукти?

Излизат някъде към 60 броя.

# 5
  • Мнения: 224
Мама Вики,
Дано не те безпокоя но може ли с по - голяма точност (за такъв профан като мен)
колко е това брашно - ориентировъчно, защото се прищя от рецепти - брашно колкото поеме.


Брашното е 6 ч.ч. мила.
 

# 6
  • Мнения: 4 496
6 ч.ч. не са ли много за средно меко тесто? newsm78 Embarassed

# 7
  • Мнения: 224
6 ч.ч. не са ли много за средно меко тесто? newsm78 Embarassed

На мен ми стана точно,тя и дозата е голяма.Ако искаш пробвай с по-малко брашно,то тогава меденките ще се разлеят и ще станат тънки като бисквити.Казвам го от опит. smile3503

# 8
  • Мнения: 4 496
Благодаря за бързя отговор! Flutter
А с престояването стават ли по-мекички, или са такива още след изпичането? Blush

# 9
  • Мнения: 27 524
Аз обожавам меденки.  Simple Smile
6 чаени чаши брашно ми се струват абсурдно много  Thinking

# 10
  • Мнения: 27 524
Ето няколко рецепти от нета за меденки:

 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. канела
1ч.л. сода бикарбонат
1 баклувер
2 с.л. оцет
брашно - около 3 ч.ч.
...

250 г брашно
1/2 ч л сода
1/4 ч л сол
щипка индийско мускатово орехче
115 г масло (стайна температура)
1 яйце
1 жълтък
1 ч л ванилова есенция
1 ч л лимонена или портокалова цедра
175 г захар
...

И още куп подобни. Повече от 2-3 чаши брашно, дори за две яйца, не видях.  Confused

# 11
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
6 чаени чаши брашно ми се струват абсурдно много  Thinking

 На мен също ..

Ето рецептата на Honda , по нея повече от 2 - 2 1/3 ч. брашно не съм слагала..

2 яйца
1ч.ч олио
1к.ч мед
1ч.ч захар
2ч.л канела
1 и 1/2 ч.л сода бикарбонат
1-2 ванилийки
брашно за меко тесто

# 12
  • Мнения: 224
Аз сложих толкова момичета,какво да направя...Вие,ако искате сложете по-малко...Може би затова мойте меденки станаха хрупкави.Ако бях сложила по-малко брашно,щяха да станат сигурно мекички...незнам...Но мойта рецепта е такава...за хрупкави меденки,а не за меки медени питки. newsm53

# 13
  • София
  • Мнения: 6 133
Извинявайте за лаишкия въпрос, ама... как правите тестото? Месите ли го, или го бъркате в някакъв съд? Че аз преди няколко дни се хванах с една рецепта (от форума, ама не помня чия беше Embarassed), с 350-400гр брашно за 2 яйца. Някак доста течно се получи, направихме съвещание с мъжа ми, слагахме още брашно, бъркахме, месихме... накрая се получиха доста разляти, но за сметка на това твърдички меденки Blush. Е, изядохме си ги, но все пак... как трябва да е? Simple Smile

# 14
  • Мнения: 224
Първо бъркам в дълбок съд с дървена лъжица един по един всички продукти.Слагам една по една 4 ч.ч. брашно и бъркам.После изсипвам в тавичка и слагам още 1 ч.ч. брашно и започвам да меся тестото.Досипвам по малко още брашно и пак меся,докато се получи необходимата средна твърдост на тестото.Затова казвам,че отиват 6 ч.ч. брашно.Зависи колко ще поеме сместа,може да поеме и 5 1/2 ч.ч.От него късам топчета,колкото орех и ги притискам леко за да се оформи като меденка.В средата набождам по едно парченце орехче.Това е.Не слагайте по-малко брашно,послушайте и горното мнение на лято!

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 23:07 от mammaviki

# 15
  • Мнения: 1 117
Аз не съм засичала колко чаши брашно ми отиват, но да стане тесто от което с ръка да се оформят топчета

# 16
  • София
  • Мнения: 6 133
ОК, другият път ще пробвам както е казала mammaviki Simple Smile, ще меся... Трябва крайният вариант на тестото да не лепне по ръцете, нали? Защото в една рецепта пък беше споменато "меко, лепнещо тесто"...

# 17
  • Мнения: 224
Точно така лято!Тестото трябва да се меси,а не да се сипва с лъжичка в тавата.Успех ти желая! newsm10

# 18
  • София
  • Мнения: 6 133
Благодаря ти!  Simple Smile Ще докладвам при следващия опит Wink

# 19
  • Мнения: 105
Аз ги правя с меко тесто и използвам формички за меденки. Изсипвам ги с лъжица вътре. Така стават мекички и вкусни Simple Smile

# 20
  • Мнения: 139
Аз не мога да си позволя да ги правя с меко тесто, защото използвам формички.
Но пък след това стават корави като камък, а иначе съм използвала публикувани тук рецепти.

Защо стават корави и как да го предотвратя?

# 21
  • Мнения: 4 496
За меденките знам, че трябва да са твърди и да не се ядат веднага, защото като престоят омекват.
Ако греша някой да ме поправи. Laughing

# 22
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
За меденките знам, че трябва да са твърди и да не се ядат веднага, защото като престоят омекват.
Ако греша някой да ме поправи. Laughing
Не грешиш, и аз така знам!  Peace

# 23
  • у нас
  • Мнения: 443
За меденките знам, че трябва да са твърди и да не се ядат веднага, защото като престоят омекват.
Ако греша някой да ме поправи. Laughing
Не грешиш, и аз така знам!  Peace
определено е така ето моята рецепта:
1к.ч. мед
1к.ч. захар
1к.ч.олио
2яйца
2ч.л. сода(угасена в оцет),брашно правят се топчета,колкото черешки опечени се слепват 2x2

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 16:48 от vins

# 24
  • Мнения: 7 419
За меденките знам, че трябва да са твърди и да не се ядат веднага, защото като престоят омекват.
Ако греша някой да ме поправи. Laughing
Не грешиш, и аз така знам!  Peace
     да,така е!
     Освен това не трябва да се прекалява с брашното,с печенето(да не се пекат много дълго) и да се намазват с глазура(шоколадовата върви чудесно!)

# 25
  • Мнения: 4 380
Направих ги. Обичам меденки с орехи. Нещо средно между меденки и ореховки.
Пое ми около 5-5 1/2 ч. брашно. Не се разтичат ВЪОБЩЕ. Мислех, че поне малко ще се разтекат и добре че в последния момент реших да посплескам топчетата, иначе меденките ми щяха да са във вид на топки. Laughing

Запазват отлично форма и са идеални за Коледа и за изрязване с фигурни формички.  Peace Намалих силно канелата, т.к. никой не обича силно канелени сладки. Сложих буквално на върха на чаена лъжичка. Меденките си имат вкус на мед и орехи. Получиха ми се около 40-45 бройки.

Мерси, Вики! Хубава рецепта.

Последна редакция: нд, 11 ное 2007, 06:31 от xenia

# 26
  • София
  • Мнения: 1 890
И аз реших да ги направя тия меденки, поздравления за хубавата рецепта, станаха страхотни !   bouquet  Едва успях да ги снимам, преди мъжът ми да ги унищожи всичките, даже ме излъга гадината, че ме търсят на телефона, та да се махна от кухнята, а той през това време унищожил половин чиния. #Cussing out

# 27
  • Мнения: 1 906
...
oпределено е така ето моята рецепта:
1к.ч. мед
1к.ч. захар
1к.ч.олио
2яйца
2ч.л. сода(угасена в оцет),брашно правят се топчета,колкото черешки опечени се слепват 2x2

Колко броя излизат горе - долу?

# 28
  • Мнения: 6 020
Мама Вики, благодаря   bouquet за прекрасната рецепта  Wink

# 29
  • Мнения: 6 020
Днес ги правих, станаха невероятни....на Коледната ми трапеза определено ще им отредя специално място. Още веднъж изказвам моето огромно БЛАГОДАРЯ, за рецептата на мама ВИКИ.
ето снимки:
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000264.JPG - в тавата

Излязоха две такива големи тави- бройките са около 80-90, но станаха толкова много, защото ги правих с формички, ако бяха на сплескани топчета щяха да са по малко, леко коравички са, но явно като постоят ще се поотпуснат малко. На вкус са- нямам думи, превъзходни...по вкусни меденки не съм яла никога, с удоволствие ще ги правя често.

# 30
  • у нас
  • Мнения: 443
...
oпределено е така ето моята рецепта:
1к.ч. мед
1к.ч. захар
1к.ч.олио
2яйца
2ч.л. сода(угасена в оцет),брашно правят се топчета,колкото черешки опечени се слепват 2x2

Колко броя излизат горе - долу?

не съм ги броила но предполагам около 40-50 бр. слепени,средна купа за сладки се напълва

# 31
  • Мнения: 224
Здравейте момичета.Много се радвам,че рецептата ви е харесала.  newsm53 Аз винаги си ги правя по тази рецепта и никога не съм слагала по-малко от 5 1 /2 ч.ч. брашно.  newsm10 Казвам това във връзка с първите мнения,че брашното било адски много.Но не е нали?Стават супер! newsm74

# 32
  • Мнения: 189
Прекрасни... нямам думи...
Нямах и търпение да ги направя и да ги снимам. Ето част:

Излезнаха ми почти 4 такива тави Simple Smile и са страхотни. Слепените омекнаха, а другите са си хрупкави  Heart Eyes
Относно брашното и на мен ми се виждаше много, но не е. На мен ми трябваха 5 ч.ч.
mammaviki, благодаря за рецептата   bouquet

# 33
  • Мнения: 6 020
Аз не съм мерила с точност колко брашно ми "глътна" тестото... слагах, слагах докато се получи меко тесто с което да може да се работи...

# 34
  • София
  • Мнения: 1 890
И аз не съм мерила тестото, ама отворих един чисто нов пакет (1 кг.) и отиде към половината. Моите станаха меки, но аз ги държах съвсем малко в печката - само малко да почнат да хващат цвят, и са готови.  Hug Според мен от това зависи колко меки ще станат - ако ги печете повече, ще са по-твърди.   bouquet

# 35
  • София
  • Мнения: 6 133
И аз не съм мерила тестото, ама отворих един чисто нов пакет (1 кг.) и отиде към половината. Моите станаха меки, но аз ги държах съвсем малко в печката - само малко да почнат да хващат цвят, и са готови.  Hug Според мен от това зависи колко меки ще станат - ако ги печете повече, ще са по-твърди.   bouquet
A отвътре бяха ли се изпекли? Simple Smile

# 36
  • София
  • Мнения: 1 890
Естествено !  Crazy

# 37
  • Мнения: 224
И аз не съм мерила тестото, ама отворих един чисто нов пакет (1 кг.) и отиде към половината. Моите станаха меки, но аз ги държах съвсем малко в печката - само малко да почнат да хващат цвят, и са готови.  Hug Според мен от това зависи колко меки ще станат - ако ги печете повече, ще са по-твърди.   bouquet

Извинявай мила,но не мисля,че с 500 гр. брашно се е получила същата рецепта.Не ти ли се разляха в тавата?

# 38
  • София
  • Мнения: 1 890
Толкова е, сега специално го измерих плика - към 500 гр. са отишли.  Rolling Eyes Не се разляха, месих тестото, изобщо не лепнеше по пръстите. Направих ги с формички.Станаха 3 тави - това на снимката е само едната.  Peace Но пак казвам, станаха страхотни, за Коледа непременно пак ще ги направя.  Hug

# 39
  • Мнения: 1 505
Извинете ме за тапите въпроси,но може ли да не се слага канела в сместа,че хич не я обичам.И тавата с масло ли е намазана ,а порасва ли се с брашно.Ако някои ми отговори ще съм много благодарна.
А забравих и с какво ги слепвате.

# 40
  • Мнения: 224
Може да не слагаш канела mimi6669.Тавата се маже само с олио.Слепваш ги с мармалад,ако искаш да са меки.Ако искаш да хрускат,не ги слепваш.Аз не ги слепвам.Успех!

# 41
  • Мнения: 3 376
Аз си правя диетични меденки с ръжено брашно,мед и малко канела,а може и малко орехи отгоре.
На външен вид не са кой знае колко хубави,но са много вкусни.

# 42
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз си правя диетични меденки с ръжено брашно,мед и малко канела,а може и малко орехи отгоре.
На външен вид не са кой знае колко хубави,но са много вкусни.
Можеш ли да дадеш точна рецепта, моля?   bouquet

# 43
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Меденките стават превъзходни, правя ги по същата рецепта, но не съм се сещала да сложа и орехчета. Когато не ми се занимава ги оформям като малки топчета, когато имам повече мерак раточвам лист тесто и с различни фигурки /мечета, сърчица и т.н./ ги оформям. Пекат се бързо, до леко зачервяване, а коаква вкусотийка са, не искам да ви казвам. Понякога ги слепвам и с мармалад. Чакам да дойдат коледните празници, че да си направим с мама.

# 44
  • Мнения: 905
здравйте,мами!Харесах рецептата и вече направих тестото,но...Колко дебело да го разточа? Пече ли се в предварително загрята фурна и на колко градуса?Моля за възможно най-бърз отговор. Praynig

# 45
  • Мнения: 7 419
  1,5 - 2 см... newsm78

# 46
  • Мнения: 3 376
Можеш ли да дадеш точна рецепта, моля?   bouquet

Ами много е лесно и бързо.
Вземам ръженото брашно и му слагам малко вода,канела,мед и зехтин понякога,после го замесвам-става много бързо.След това си оформям малки пичици и ги пека в загратя фурна.
Слагам и орехи отгоре когато имам.

Много са вкусни,щом баща ми ги оцени  Crazy

# 47
  • Мнения: 269
И аз ги направих и наистина са мнооооооого вкусни!
Почти нищо не остана /правих ги снощи/ Crazy....
Аз добавих към сместта и счукан карамфил и станаха невероятно ароматни. Вкусът е точно като на купешките. Другият път смятам да им сложа и шоколадова глазура.
По темата "защо толкова много брашно?" да кажа, че и при мен "отидоха" 6 чаши. Предполагам , че поема толкова много заради смлените орехи newsm78.
Мammaviki, благодаря за вкусната рецепта, със сигурност ще е от "любимите" в къщи!
Отиде ми диетката! badscale

# 48
  • София
  • Мнения: 1 890
Понеже много ме загриза любопитството  Crazy , се разкарах сега до кухнята за един експеримент  bowuu - значи 1 средно голяма чаена чаша е 94 гр. брашно( няма грешка - на ел. везна я мерих Simple Smile ). Т.е. като ви казах, че ми отиде към 500 гр. брашно, сметката е вярна.  Crossing Arms

# 49
  • Мнения: 7 419
Понеже много ме загриза любопитството  Crazy , се разкарах сега до кухнята за един експеримент  bowuu - значи 1 средно голяма чаена чаша е 94 гр. брашно( няма грешка - на ел. везна я мерих Simple Smile ). Т.е. като ви казах, че ми отиде към 500 гр. брашно, сметката е вярна.  Crossing Arms
  Ох,Боже!Винаги,когато пише "чаена чаша" разбирам 200 г от еди какво си....... Crazy

# 50
  • София
  • Мнения: 1 890
Ами една средна ч.ч. побира 200 мл. вода, ама я пробвай с брашно , то е леко  Wink

# 51
  • Мнения: 7 419
Ами една средна ч.ч. побира 200 мл. вода, ама я пробвай с брашно , то е леко  Wink
  Има логика! Peace Сега ще пробвам.

# 52
  • Мнения: 224
Ето ги отново моите меденки.Преди малко ги направих.Този път имах повечко време и ги украсих.Станаха още по-вкусни.

 

# 53
  • Мнения: 7 419
Ами една средна ч.ч. побира 200 мл. вода, ама я пробвай с брашно , то е леко  Wink
  Има логика! Peace Сега ще пробвам.
  пробвах....
  200 мл =  около 180 г брашно  Confused

# 54
  • София
  • Мнения: 1 890
Ох не знам аз на мойта везна една чаша я изкарах 94 гр. брашно (без теглото на чашата Simple Smile  ) . Как да е, рецептата е страхотна и утре пак ще ги правя !   chef

# 55
  • Мнения: 7 419
   Аз проверих с една мерителна чаша,която има отделни деления за вода,брашно,ориз и захар.  Laughing Хайде,няма значение! Grinning
   Рецептата си е наистина страхотна! Hug

# 56
  • Мнения: 2 159
И аз ги направих, много са вкусни
 
имам няколко въпроса, като месих и точих ми се късаше малко, не беше проблем разточих си, но се чудех така ли трябва, че само пити съм месила?
сложих над 800гр брашно и малко по-малко захар и малко повече мед
супер са мерси за рецептата Peace
и още едно въпросче - как да закрепя шоколадовите пръчици в/у меденките?

Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 20:46 от barabana

# 57
  • Мнения: 1 029
за първи път правя меденки, но ми се полу4иха мн. добре.мерси на мама вики за рецептата  bouquet

# 58
  • Мнения: 1 464
Аз ги правя с ръжено и пшенично брашно

250гр течен мед
100г кафява захар/тръстикова/
1 пакетче ванилин
1 яйце
2 сл ром
250гр пшенично брашно
250гр ръжено брашно
1 щипка сол
1 пакетче бакпулвер
1 сл канела на прах
по 1 щипка индийско орехче и карамфил
1чл настъргана лимонова кора

Медът и захарта се загряват до разтопяване,прибавят севанилинът,яйцето и ромът.Разбива се с миксер,докато стане на пяна.Брашната се смесват с подправките,бакпулверът,солта,и лимоновата кора и се добавят с бъркане към медът и яйцето.Тестото се меси с ръце,разточва се на кори с дебелина 1см и се изрязват фигурки.Фурната се загрява на 200гр ,фигурките се поставят върху хартия за печене на 1см една от друга.Понеже на някои фигурки връзвам връзчици и ги окачвам на елхата,дупките ги пробивам предварително.
Пекат се 20-25мин
Съхраняват се в метална кутия.

# 59
  • Мнения: 224
Благодаря ви майчета...радвам се че,меденките са ви харесали.Само да поясня,че аз не точа тестото, късам топченца,колкото орех и ги сплесквам с пръсти върху дланта си.Така става по-бързо.Но не е проблем и да се разточи ,за да се направят фигурки.И още едно пояснение- моята ч. ч.,с която меря брашното за меденките е 200 грама.

# 60
  • Мнения: 139
A чакате ли да втасва тестото? newsm78

# 61
  • Мнения: 4 380
Благодаря ви майчета...радвам се че,меденките са ви харесали.Само да поясня,че аз не точа тестото, късам топченца,колкото орех и ги сплесквам с пръсти върху дланта си.Така става по-бързо.Но не е проблем и да се разточи ,за да се направят фигурки.И още едно пояснение- моята ч. ч.,с която меря брашното за меденките е 200 грама.

Истинското им достоинство не е във вкуса, а в това че могат да се оформят естетично и запазват всякаква форма.

# 62
  • Мнения: 7 419


Истинското им достоинство не е във вкуса, а в това че могат да се оформят естетично и запазват всякаква форма.
    На мен,пък,най-много ми допада вкуса им!Каквато форма и да са. Wink

# 63
  • София
  • Мнения: 6 133
Както обещах, отчитам се и аз с направени меденки по рецептата на mammaviki. И ще се присъединя към похвалите! Simple Smile Станаха много приятни и се харесаха на всички, а не бяха и твърди, макар че сложих поне 5 и1/2чаши брашно. Благодаря на mammavikibouquet

# 64
  • Мнения: 224
Радвам се,че продължава да ви харесва рецептата за моите вкусни меденки.Аз ще ги правя пак сега за празниците.

# 65
  • Мнения: 3 830
И на мен ми се струват много 6 ч. брашно.
Ще сложа по-малко, искам да са ми мекички Wink

# 66
  • Мнения: 504
Здравейте  Grinning Вчера и аз правих меденки по тая рецепта от тук !

Продукти за тестото:
3/4чаена чаша олио
2 яйца
6 супени лъжици мед
1 чаена чаша захар
2 чаени лъжички канела
2 чаени лъжички сода бикарбонат

Продукти за крема:
125 г краве масло
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша смлени орехи
трохите от курабиите

Приготвяне на тестото:

Всички продукти за тестото се разбъркват, кипват се със супена лъжица оцет и се прибавя брашно, колкото поеме. Меси се до получаване на средно меко тесто. Правят се малки топки, колкото 2 стотинки, които след като се изпекат, издълбават се и се пълнят с крем.

Приготвяне на крема: Всичко се обърква до хомогенна смес, с която се пълнят курабиите.Готовите курабии се потапят в смес, приготвена от 2 марципана и 2-3 лъжици олио за блясък.

Меденките бяха твърди, но като вчера ги напълних с крем (невероятен е) тая сутрин бяха доста омекнали.

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 20:59 от rema

# 67
Меденките на mammaviki са страхотни. Не са твърди, много са вкусни и 6 ч.ч. брашно са точно толкова, колкото им трябва.
Браво на авторката за невероятната рецепта!
 smile3501

# 68
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Момичета, моля ви за рецепта за меденки, но без яйца...
Тази сутрин съм решила да правя меденки, но като отворих хладилника видях,че нямам, а не ми се излиза в този студ навън...брррр

Намерих тази

Медено тесто:

400 гр.брашно,
50 мл олио,
1 с.л пудра захар,
100 гр. мед,
2 карамфилчета,
1/2 ч.л сода за хляб,
1/4 ч.лканела

Приготвяне:

Брашното се пресява и в него се прави кладенче.В отделен съд на тих огън се слагат пудрата захар,олиото и медът.След като се сгъсти леко се оставя да изстине и се добавя постепенно към брашното.Бърка се и се добавя содата,канелата и счукания карамфил.Тестото не трябва да е много твърдо за да се разточва лесно.

На Звездев е, но не знам дали без яйца ще станат вкусни, какво мислите??

Само че аз не искам да точа , а да си оформя топченца и да ги сплесквам с длан, дали ще стане от тази рецепта? newsm78

# 69
  • Мнения: 147
        Днес направих меденките на mammaviki. Нямах канела и прибавих малко какао за цвят. За половин доза сложих 3 ч. ч. брашно.   Станаха разкошни! Определено ще ни станат любими! Благодаря за сполучливата рецепта! smile3525 Ето ги :
Меденки

Последна редакция: чт, 27 дек 2007, 01:16 от Kozunak

# 70
  • София
  • Мнения: 1 890
  Другия път пробвай непременно с канела, точно тя прави меденките, а и ухае на Коледа...обожавам канела   Sunglasses

# 71
  • Мнения: 98
Здравейте  Grinning Вчера и аз правих меденки по тая рецепта от тук !

Продукти за тестото:
3/4чаена чаша олио
2 яйца
6 супени лъжици мед
1 чаена чаша захар
2 чаени лъжички канела
2 чаени лъжички сода бикарбонат

Продукти за крема:
125 г краве масло
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша смлени орехи
трохите от курабиите

Приготвяне на тестото:

Всички продукти за тестото се разбъркват, кипват се със супена лъжица оцет и се прибавя брашно, колкото поеме. Меси се до получаване на средно меко тесто. Правят се малки топки, колкото 2 стотинки, които след като се изпекат, издълбават се и се пълнят с крем.

Приготвяне на крема: Всичко се обърква до хомогенна смес, с която се пълнят курабиите.Готовите курабии се потапят в смес, приготвена от 2 марципана и 2-3 лъжици олио за блясък.

Меденките бяха твърди, но като вчера ги напълних с крем (невероятен е) тая сутрин бяха доста омекнали.
Тези ги прави майка ми във вкъщи и стават страхотни и на вкус и на вид.

# 72
ИСКАМЕ МЕКИЧКИ МЕДЕНКИ И УХАЕЩИ НА КАНЕЛА

# 73
  • Мнения: 461
Мекички стават като се слепят с крем или шипков мармалад или се съхраняват за няколко дни във фолио или плътно затворена метална кутия.

Моите са твърдички  Mr. Green с вкус на канела, орехи и бял шоколад


А тези са със захарна глазура:

# 74
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Честита Коледа на всички! Здраве и късмет!   bouquet
KRIVONDELA, страхотни са!

# 75
  • Мнения: 7 419
  Най-сетне,направих и аз тез' меденки!
  Много са вкусни! Hug
  Сега си ги хрупам и не мога да спра! Embarassed Embarassed Embarassed
  Благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

# 76
  • тук
  • Мнения: 510
Днес дъщеря ми поиска да направим бисквитени вълшебни пръчици и след малко ровене открих тази рецепта. Тя ги направи почти сама. Оформи си три вълшебни пръчки, а останалите ги нарязахме с формички. Станаха супер  Hug Благодаря за рецептата.
Между другото, отиде ми по-малко брашно от посоченото (това е за протокола Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт