Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 16

  • 35 760
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 271
kreo, тортичката е много цветна, харесва ми.А за несполучливия марципан-можеш да правиш фигурки от него, само, че ще трябва да го разделиш на малки топки и да доомесваш с пудра захар до нужната консистенция.Ако пък ти се види много захарта-можеш да си "напудряш " ръцете с малко царевично нишесте за да не лепи марципана.Но за това последното по добре Наталина да се изкаже, защото не съм сигурна дали марципана приема нишестето.Според мен не би трябвало да има проблем, щом само се "пудрят" ръцете.

# 46
  • Мнения: 1 069
КРЕО, Страхотни цветове - с какви боички го постигна?????????? Аз много страдам за моите  Embarassed Получиха се пастелни цветове, но не и наситени...... Червеното и зеленото още не мога да го постигна  #Cussing out

# 47
  • Мнения: 7 091
Момичета, аз само се разписвам тук, че последните дни ми е доста натоварено и нямам време да влизам  Sad Ще ви изчета съвсем скоро  Peace

# 48
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
И от мен добре дошли на Лили и Дианчето! Ще се радвам, ако с наша помощ успеете да сътворите нещо, с което да вземете акъла на гостите си. Ще помагаме... Hug

# 49
  • Мнения: 3 927
Относно мазането с маслен крем, аз винаги завършвам отгоре тортата с блат, много тънък и после мажа върху него масления крем. Обикновено тортите ми са с много крем, тънки и сиропирани блатове. Отстрани понеже и аз не успявах да размажа масления крем върху сметанов в началото, вече пълня маслен крем в поша, с накрайник възможно най-дебелия кръгъл отвор и така очертавам с масления крем края на блата и после пълня вътре със сметановия крем, така той не може да излезе отстрани. После много лесно се намазва отстрани тортата с малко маслен крем.
Замразяването на тортата преди украсата с фондан също е вариант, който тук много се практикува от известните сладкарки, хем тукашните торти с твърдо покритие не се напояват, правят се с дебели блатове и много малко крем.

Ето това е! Благодаря за идеята, разбрах всичко  Simple Smile. Може би като стигна твоя брой торти, по-лесно ще ми идват на акъла такива тънкости, но засега съм направила само около 10 и то 2-3 от тях за проба на рецептата.........

danidji
аз го разбирам така:
1. слага се първият блат, по края му се шприцова маслен крем, вътрешната окръжност се пълни с другия крем.
2. следва втори блат, върху чийто край отново се шприцова маслен крем, а вътре пак от другия
и т.н. до последния блат, като върху последния се маже само масления крем.

Аз имам една снимка, където се вижда колко тънко е достъчно да се намаже горния блат...пак там се вижда колко много ми беше сметаната:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633319264913610863.jpg

А имам и една друга снимка (торта Татяна), където блатовете са 5 броя, между тях е намазано само със сметана Президент, но нямах никакъв проблем с външното намазване на цялата торта:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633143063371875000.jpg

# 50
# 51
  • Мнения: 285
Здравейте момичета,

направо сте невероятни!!! Преди да започна да ви разглеждам красотите, си мислех, че е почти невъзможно да се правят подобни торти в домашни и непрофесионални условия... да, ама не!!! Как да не се запаля като ви гледам и чета!!! Дори вече събирам идейки за рождаения ден на сина ми, който е другия месец. Само, че не зная откъде да си купя сладкарски боички? Разбрах,че става и с боя за яйца, но не знам по това време на годината дали продават.... моля момичетата от Варна да се включат и ако може да ме упътят откъде да си купя , за да мога и аз да майсторя и после да показвам, ако става за показване, де!

# 52
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
На първа страница има адреси на сладкарски магазини - има и във Варна.

# 53
# 54
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Здравейте,
миналата седмица правих торта за РД на мъжа ми - не е нищо особено. Вътре е тортата с рула на Лео 9мерси Лео Heart Eyes  :bouquet:0 покрита е с крем от масло мляко и пудра захар а розите и листата са направени с фалшивия марципам на Меги (нещо обаче не ми се получи както трябва). Не е загладена както трябва, ама...... Embarassed. Обаче, гостите много я харесаха и даже неможах да снимам парче Mr. Green
ето я

# 55
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Здравейте и от мен!
Съжалявам, че вчера не успях да благодаря на М_е_г_и, Зори и Bambinkamalinka за поздравите и пожеланията! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Черпя всички с моята торта:



# 56
  • Мнения: 818
Gushanka,много стилно,оригинално и вкусно изглеждаща торта.А вьтре каква е-да знам какво прегльщам виртуално Laughing

# 57
  • Мнения: 243
Gushanka, ЧРД!
Желая много щастие и късмет, на теб и любимите  хора около теб!
Както винаги - тортата е прекрасна!  bouquet

# 58
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, тортите са ви много хубави. Няма да ви изброявам поименно да не обидя някоя, ако я забравя.

И малко офф за което се извинявам: Пловдивчанки, в Торнадо Трипс има готова моделираща маса - 5кг за 32 лв- някой иска ли да си поделим, че на мен ще ми дойдат в повечко  Rolling Eyes

# 59
  • Мнения: 3 376
Gushanka , Честит Рожден Ден на патерици, и поздравления за прекрасната торта!   bouquet Искам да задам поредния лаишки въпрос: как се правят тия "виещи се" лентички отгоре на тортата? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт