Еклерите на Иви

  • 15 207
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 315
моми4ета аз не съм голяма готва4ка но като направя не6то по рецепта винаги се полу4ава,но сега направих еклерите то4но по рецептата сместа стана като на снимката и като се опекоха станаха като бисквити Embarassed срааааааааам за6то се полу4и така  newsm78 можете ли да ми отговорите  Embarassed Embarassed Embarassed

# 46
  • Мнения: 19
Много е важно да не отваряш фурната докато се пекат, аз лично след като ги направя не ги вадя веднага а ги оставям докато изстине фурната   Peace

# 47
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Много е важно да не отваряш фурната докато се пекат, аз лично след като ги направя не ги вадя веднага а ги оставям докато изстине фурната   Peace

При мен така стават малко твърдички, аз ги вадя и ги покривам с кърпа така остават меки.

# 48
  • Мнения: 19
 Да, наистина стават малко твърдички ама като ме е страх да не спаднат Laughing ама другия път така ще направя и аз.

# 49
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Да, наистина стават малко твърдички ама като ме е страх да не спаднат Laughing ама другия път така ще направя и аз.

Не спадат.   Peace

# 50
  • Мнения: 3 315
моми4ета   bouquet  bouquet  bouquet

# 51
  • Мнения: 147
      Днес имам имен ден и по този повод се престраших и направих еклерчетата на Иви. Grinning Не очаквах, че ще се получат така добре. И аз като Inadar ги залях с шоколад отгоре. Станаха разкошни! Снощи ги направих, не остана нито едно.  Laughing Благодаря за сполучливата рецепта!  bouquet

# 52
  • Мнения: 189
Момичета благодаря за рецептата. Еклерите ми станаха чудесни. Не съм яла такива от студентските години, когато колежките от специалност ТОХ правиха страхотни еклери и ги продаваха в барчето.

# 53
  • Мнения: 51
И аз ги правя от доста години при това.моята рецепта е същата като тази която е публикувана тук!Ето ви една хитринка от мен:ПРЕДИ ДА НАНЕСЕТЕ ГЛАЗУРАТА (без значение каква ще бъде тя)ЛЕКО СЕ НАПОЯВАТ СЪС ЗАХАРЕН СИРОП.Стават още по-вкусни ,сладки(защото тестото им не е сладко) и мелички!опитайте няма да съжелявате!

# 54
  • Мнения: 812
Ето ги и моите еклерчета. Рецептата ми е друга, но взех от тук идеята за оформянето. Преди това ги правех с гладък шприц - като традиционните еклери. Тези тук са с карамелена глазура и поръсени с пудра захар. Пълнежа е жълт крем.

# 55
  • Мнения: 201
И аз да похваля еклерите на Иви. Вече ги правя няколко пъти и определено са ни от любимите  на цялото семейство newsm10

# 56
  • Мнения: 236
Lebeduna, не мога да се въздържа еклерчетата са ти супер! Как правиш карамелената глазура и какъв е твоя крем?

# 57
  • Мнения: 1 818
Hug Момичета,браво на вас!Супер сте ги направили...а и рецептата е чудесна...ще взема и аз да ги направя,че маъ от години не съм правила еклери .

# 58
  • Мнения: 812
Inadar рецептата на карамелената глазура взех от темата за любими торти...

Карамелена глазура на Зори

Жълтия крем е класическия жълт крем. Рецептата е от "Нашата и световната кухня и рационалното хранене" Това е единствената готварска книга която ползвам и всичко ми се получава.

Жълт крем

1 л. прясно мляко
250 гр. захар
4 яйца
150 гр. брашно
2 ванилии
Млякото се кипва. Жълтъците се разделят от белтъците.Жълтъците се разбиват, като към тях се прибавя пресятото брашно и малко от млякото, което се разхлажда с малко студена вода. Бърка се до получаване на рядка каша, която се съединява с кипящото мляко, в което е разтворена захарта. Бърка се на огъня с дървена лопатка, като се внимава да не прегори. Съдът с крема се сваля от огъня, като от време на време се разбърква за да не хване коричка. След като се охлади се прибавят разбитите на сняг белтъци и се бърка леко. Добавя се ванилията.

П.П.Аз не разтварям брашното в разредено мляко, а само с вода. Внимавам да няма бучки.



# 59
  • Мнения: 236
Lebeduna, благодаря за рецептата! Този път ще се опитам да ги направя, като твоите еклерчета.

Общи условия

Активация на акаунт