Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 46 793
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 1 122
Наталина, прибавих още сухо мляко и стана. Ето резултата:


       








Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 21:13 от stasi76

# 271
  • София
  • Мнения: 2 671
Пепи, честита ти рожденничка!

Стаси, много весела украс! А шприцованите украси сметана ли са? Ако да, ще ми е интересно да кажеш колко врем издържа захарното покритие под тях преди да почне да се топи.

# 272
  • Мнения: 1 122
Пепи, честита ти рожденничка!

Стаси, много весела украс! А шприцованите украси сметана ли са? Ако да, ще ми е интересно да кажеш колко врем издържа захарното покритие под тях преди да почне да се топи.

Благодаря ти! Бялото е сметана, а цветното маслен крем.Днес я правих.Ще видя колко ще издържи и ще пиша.


# 273
  • Мнения: 123
Здравейте сладкарки, следя Ви от шеста тема, но чак сега се престраших да пиша. Искам сърдечно да благодаря за това , че Ви има вас и този форум.   bouquet Правенето на торти ми е хоби от години, но тук научих много нови неща. Изпращам Ви снимка на тортата, която направих благодарение на тази прекрасна темичка, тортата е Трюфел, покритието от бонбони маршмелоуз. http://images23.snimka.bg/005089062.jpg

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 22:22 от Maria Ilva

# 274
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Пак много хубави торти сте направили, браво на всички!  bouquet

_Пепи_, все ще се включвам да покажа какво имам аз за плетки и все не ми остава време. Може би си го виждала, но може и на някой друг да помогне. Снимката на плетката ти я няма вече и затова не знам как изглежда. Ето този начин за правене на плетка:



# 275
  • Пловдив
  • Мнения: 846
А сега да покажа и аз моите две торти. Първата е за рожденния ден на свекървата, която е бивша учителка по музика. Вътре е с пандишпанови блатове и крем Оле на д-р Йоткер.




Втората е за рожденния ден на една приятелка. Вътре е тортата с рула на Лео. Покрита е с бавносъхнеща маса. Обувката и розата, както и розите на първата торта са от една руска мастика. Много лесно се работи с нея, харесва ми за моделиране. Прави се от:
1/2 ч.л. желатин
2 с.л.  вода
2 ч.л. глицерин
1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Става снежно бяла, съхне за около ден.
Още снимки ТУК. Grinning

# 276
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Gushanka, мерси мила, точно по този начин правих плетката. Аз нали съм върла фенка на кухарката  Grinning

А твоите торти са страхотни   bouquet

За руската мастика с желатин писах миналия път. Става наистина супер и е много удобна за фигурки  Wink

# 277
  • Мнения: 153
Gushanka,страхотни торти си измайсторила!!! Peace Peace Peace

# 278
  • Мнения: 492
Gushanka razkoshni torti, shapka ti svalqm !!!

# 279
  • Мнения: 3 861
ами както винаги видях невероятни неща, браво момичета!!!

Гушанка
, в първия момент си помислих, че си сложила истинска обувка върху тортата, страхотна е!

Maria Ilva , твоята кукла също много хубава, поздравления!!!

Абе момичета, имам 2 въпроса....
Не мога нещо да намеря бонбони маршмелоуз...
или аз не съм наред или не знам какво търся...ходя и се взирам по всякакви пакетчета с бонбони, но никъде не пише маршмелоуз...
вчера набарах някакви бонбони, големи пакети, но на тях пишеше peachmallow, applemallow и други плодове някакви бяха. Сега се чудя това някакви плодови маршмелоуз бонбони ли са или е нещо съвсем различно???
И изобщо от къде да си купя такива бонбони???

Другото, което искам да ви попитам е, колко време е трайността на сладкарската боя, ориентировъчно. Свекърва ми виждайки ентусиазма ми даде някакви сладкарски бои, прахообразни, но те са на поне7-8 години по мои груби сметки. не са си в оригиналните опаковки и няма как да прочета от кога са точно и колко им е срокът. Чудя се да ги хвърлям ли???

# 280
  • Мнения: 1 122
Maria Ilva много ти е хубава тортата, дъщеря ми много я хареса.
Gushanka нямам думи!!!


# 281
  • Мнения: 123
Здравейте, много се радвам че Ви е харесала тортата Барби, продължавам в същия дух с ваша помощ. Доня Коприва, аз купувам маршмелоуз от Кауфланд, и от бензиностанции OMV/ в Кауфланд са по-евтини/. За тези бонбони научих от тук и съм много доволна, лесно за работа и моделиране.

# 282
  • Мнения: 51
Gushanka просто нямам думи, тортата ти последната тази с чехлата просто е неворятна!Разгледах целия ти албум,всичките ти торти са прекрасни!Браво!
Това важи и за тортите на останалите мама!Всички са страхотни!Някои по-хубави други по-малко но просто сте супер!

# 283
  • Мнения: 1 122
А сега да покажа и аз моите две торти. Първата е за рожденния ден на свекървата, която е бивша учителка по музика. Вътре е с пандишпанови блатове и крем Оле на д-р Йоткер.




Втората е за рожденния ден на една приятелка. Вътре е тортата с рула на Лео. Покрита е с бавносъхнеща маса. Обувката и розата, както и розите на първата торта са от една руска мастика. Много лесно се работи с нея, харесва ми за моделиране. Прави се от:
1/2 ч.л. желатин
2 с.л.  вода
2 ч.л. глицерин
1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Става снежно бяла, съхне за около ден.
Още снимки ТУК. Grinning

А мазала ли си розата отгоре с нещо?

# 284
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Благодаря ви, момичета, много ви благодаря за милите думи! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Розата е намазана със същия блясък, с който са намазани буквите и кръга, но по-разреден. Златен прах, сладкарски, който се разтваря в алкохол и се маже с четка. Тук се вижда по-добре:

Общи условия

Активация на акаунт