съжалявам за закъснението:
Ето моето изпълнение
- В купа шрицовах покрай стените тънък слой бял сметанов сладолед, а след неговото замразяване един слой от розовия. Поръсих обилно с шоколадови семчици и в средата по-червения цвят /дооцветих го с малко сладкарска боя /. Замразих добре, след което обърнах.
Кората - оцветен марципан "Варна", но разточван само със захар /между найлон/. Основното /първи/ слой е съвсем леко оцветено, а пъстротата на кората се опитах да постигна чрез техниката мельфиори (многолистно тесто), като върху него поставих отделни шарки радиално от центъра и заедно ги разточих /между найлон/. След поставянето на покритието, на места засилих ефекта със сладкарска боя.
След поставянето на "кората' отново се съхранява във фризера /покритието не се поврежда/.
А семчици може да се купят от Т-маркет или павилионите за ядки; могат и да се "отлеят" само шоколадови капки от разтопен шоколад.
Ще се радвам да ви хареса
evak, сподели моля и твоя вариант