Страхотен Хляб с домати и маслини

  • 20 175
  • 161
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 22 867
И вкъщи е любим тоя хляб, не ми се е случвало да не стане. Може би наистина в маята е проблемът.........А малкият ми племеник като грабне парче от него, не ще и да чуе за ядене - набива само хляб. Баща му обикновено казва:"Абе, тя манджата си е в него, нека си яде само хляб като му е сладко!". Наистина е много вкусен и ароматен. Umbra ,   bouquet  bouquet  bouquet !

# 151
  • Мнения: 44
Направих хлебчето с тестото от Каринините питки. Надигна се и стана мноооооого вкусен. За следващия ден остана само едно мъничко парченце и наистина беше още по-вкусен престоял. Е, има различен вид от вашите, с другото тесто. А може би и брашното ми не е съвсем бяло  newsm78 . Пък и малко по-глетав, но не остана... Вкусен е и така!

Умбра, страхотна рецепта Hug ! Позволявам си да я видоизменя само заради диетата, но щом се оправим непременно ще пробвам и другия вариант!

Ето и снимки:







nano , много добре изглежда твоето хлебче, не виждам да има проблем с втасването   Grinning


Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 17:41 от new super_mama

# 152
  • Мнения: 2 082
Цитат
nano , много добре изглежда твоето хлебче, не виждам да има проблем с втасването   

чаках,чаках да удвои обема си поне час и половина.хем беше топло...накрая го сложих във фурната и тогава стана работата  Simple Smile мисля,че маята дойде малко-1 пакетче от 7гр май беше...на този хляб,ако се сложи и шунка,дали няма да е добре  Grinning

# 153
  • Мнения: 62
Правих го вече 2 пъти- няма провал. Наистина е много хубав Peace

# 154
  • Мнения: X
new super_mama, изглежда страхотно  Peace
Umbra, благодаря за рецептата. Изглежда страхотно, но не знам дали ще се справя с месенето. Embarassed

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 16:36 от Анонимен

# 155
  • Мнения: 44
Мерси, Xриска!
А ти давай смело - месенето не е толкова трудно, колкото изглежда Grinning

# 156
  • Мнения: 3 695
много вкусно изглежда - трябва да се пробвам да го направя Peace

# 157
  • Мнения: 3 988
Xриска, аз дето съм безнадежден случай се справих...  Mr. Green Ще успееш и ти.  yes
Аз го правех често лятото хляба. Много е вкусен!  Peace Опитай, няма да съжаляваш.

# 158
  • Бургас
  • Мнения: 529
Здравейте ,момичета вчера също направих хляба страхотен е.Имам едно питане вие в каква печка печете,защото моята е с топъл въздух, и пече само отгоре.На 30 минута отгоре се зачерви доста ,но като го извадих вътре беше все още суров, наложи се да допичам.

# 159
  • Мнения: X
Кюбит, благодаря за куража Hug . Ще се опитам да го направя в неделя за закуска или за обяд, че да имам повече свободно време да се вихря в месенето Mr. Green 

# 160
  • Мнения: 3 988
gk77, моята печка пък е газова и пече само отдолу.  Confused Винаги пека нещата на най-горната решетка и така нямам проблеми. Може би ти опитай обратното - сложи го най-долу.

Xриска, приятно...   chef

# 161
  • Мнения: 287
Здравейте!
Направих и аз хляба и наистина стана превъзходен! Изяде се още същия ден. Направих го с прясна мая, защото със сухата не ми се получават както трябва нещата.
На следващият ден направих и типовите хлебчета за сандвичи /напраих микс от типово, царевично брашно, трици, слънчогледови семки и сусам/. Всичко се изяде още същият ден. Днес направих по-голяма доза, за да има и за през седмицата.
Благодаря на Umbra  за невероятните рецепти!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт