Страхотен Хляб с домати и маслини

  • 20 183
  • 161
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 810
Umbra, не става дума за 50-60гр. Вчера добавях, добавях и все беше кашаво тестото. Но като погледнах пакета с "бялото" брашно се оказа, че е някакво за специални сладкиши. Та реших после да добавя типово, за да неутрализира уж. Сигурно добавих над 200гр. А моето кисело мляко си беше жив айран. И понеже съм ти фен откакто пусна рецептата за типовите хлебчета, знам, че си от майсторките, за които тестото е въпрос на усет, а не на грамажи някакви, та реших, че брашното трябва сигурно да е в повечко. В никакъв случай не съм искала да те засегна. Благодаря пак за рецептата   bouquet. Мъжът ми е във възторг, въпреки бялото брашно. Прилича му на пица хлебчето.

# 121
  • под тепетата
  • Мнения: 9 378
Ха, и моя рече същото - има вкус на пица  Mr. Green Хареса се вкъщи хлябът, много съм доволна от резултата и от себе си  Embarassed Направих го 50/50 бяло и пълнозърнесто брашно, сложих риган и босилек.  Heart Eyes

# 122
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Umbra, хиляди цветя и рози от мен и моя мъж  bouquet  bouquet По-вкусен хляб не съм яла. Спазвах изцяло мерките, но вкус на пица не съм усетила newsm78

# 123
  • Мнения: 899
О, curly sue, в никакъв случай не си ме обидила! Така като си пишем и не може да се разбере тона, не съм искала да звуча засегната, напротив, всяко мнение е полезно, за да се обогатява рецептата. Аз винаги се притеснявам като пиша рецепти, защото съм скарана с мерките и карам на око, но в случая поне не съм я измисляла аз  Mr. Green, затова се зачудих за брашното.  Hug

Мислех, че става въпрос за по-малко количество брашно, сега разбрах. Наистина странно, такова за сладкиши никога не съм ползвала, радвам се, че при втория опит ти се е получило хлебчето   bouquet .

Момичета, наистина се радвам, че и на вас ви допада рецептата!

# 124
  • под тепетата
  • Мнения: 9 378
jaklins, може би го свързва несъзнателно с пица, заради доматите и маслините . Хлябът е чудесен!

# 125
  • Мнения: 774


Хрупкава коричка, мекичка и на конци като козунак отвътре. Перфектна!

Поздарвления и огромни балагодарности за рецептата!  bouquet

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 14:03 от yagodka

# 126
  • Мнения: 65
Да се похваля и аз ! Направих го и вече свърши !!! Cry
Много е вкусен !!!  bouquet

# 127
  • Мнения: 8
Направих го отново, но този път с плънка от прясно зеле (задушено с олио, червен пипер, домати, сол, чубрица и малко лимонтозу). А бе, с една дума "Зелник". От тестото направих двойна доза и го пекох в доста по-голяма тава и по-дълго време, защото плънката е по-мокра. Стана нещо невероятно!  smile3521 Единствения проблем беше да го прехвърля в тавата след като го усуках, защото стана доста голямо и меко руло, но ми дойде на ум newsm44 да го навия на кравай на една мека "дъска" (не е дъска, защото е от гъвкава пластмаса) за рязане и с нея го прехвърлих в тавата ( oopsпо-точно го изтърсих вътре) и го донаместих там. Не можахме да го изчакаме да се охлади поне малко. Изпопарихме се! Shocked
Понеже беше доста голям, остана и за другия ден и имам чувството, че беше още по-вкусен.
Umbra, Благодаря за рецептата!   smile3525
Тестото е много лесно и вкусно, и втасва много бързо.  Няма нужда от намесване и от второ втасване. След като втаса веднъж, аз го изсипвам на набрашнения плот и просто го разплесквам с ръце. Слагам плънката, навивам го, усуквам го и го мятам във фурната да се пече.
Снимки на този вариант за съжаление не смогнах да направя, но при всички положения ще го направя пак много скоро, защото стана великолепен и ще сложа снимки. Може би следващия ще бъде с праз лук (така наречения "Лучник"), защото мъжът ми го предпочита така (не че Зелника му се оттърва Wink).
Пак казвам - Тестото е НЕВЕРОЯТНО, а от тук нататъка, всеки може да прояви собствената си фантазия относно плънката и съм сигурна, че винаги ще се получи страшно вкусна питка. newsm10

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 09:10 от Rummy66

# 128
  • Мнения: 592
с гордос ви представям и моят вкусен хляб  Grinning
Разликата е , 4е сложих зелени маслини (защото такива имах) и куб4ета шунка , от тази по-сухата и тъмната, подобна на пастърма.

Голяма вкусотия. Веднага дадох рецептатa и на гостите защото ми я поискаха  baby_neutral



Благодяря за страхотната и лесна рецепта   bouquet

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 14:46 от niko_leta

# 129
  • Мнения: 1 810
радвам се, че при втория опит ти се е получило хлебчето   bouquet

Бе как при втория  Crossing Arms Crossing Arms
От първия оът си ми стана. Най-вкусния хляб, който сме опитвали. Единодушна е цялата фамилия, пред която не пропуснах да се похваля  Laughing

# 130
  • Мнения: 795
niko-leta, мнооого изкушаваща снимка  Crazy

# 131
  • Мнения: 592
niko-leta, мнооого изкушаваща снимка  Crazy

Благодаря.
Не остана и  пар4енце за снимка в от4упено състояние. Пекох го в дълбока йенска купа, а после го сложих в капака на йенската.
Утре пак ще го приготвям и пак ще се запиша.

# 132
  • Мнения: 58
И аз го направих - страхотна рецепта. Много благодаря!

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 19:42 от Patenze

# 133
  • sf
  • Мнения: 10 197
ето го и моята. Страхотен стана

# 134
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Подновявам темата, защото от много време му се точа на този хляб и днес реших, че е подходящ момент да го направя, като го изпека ще докладвам, но от показаните снимки в темата ми прималява.
Сега втасва хлебчето, ха дано да го скопосам  Blush

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт