Страхотен Хляб с домати и маслини

  • 20 185
  • 161
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 592
пускай снимка като го приготвиш.
Аз пак го правих наскоро, още по-хубав и бухал стана, но за съжаление не остана и троха от него за снимане  Wink

# 136
  • Мнения: 4
"Страхотен" е меко казано.Днес го направих само че без доматите и стана ФАНТАСТИЧЕН.Обрах всички аплодисменти,за което ви благодаря  bouquet

# 137
  • Мнения: 44
marulka_s, хубаво, че поднови темата, та да видя и аз това вкусно хлебче - изглежда страхотно на всички снимки!
И толкова много ми се прияде, но заради малкото синче съм на безмлечна диета, така че ще го направя с тестото от вкусните питки на Карина /в него няма мляко/ и ще добавя маслинки, доматки, чубричка... Ще докладвам после какво се е получило.

# 138
  • Мнения: 2 803
Не съм опитвала, но много добре изглежда.

# 139
  • Мнения: 2 082
направих хляба.вкусен е,но нещо с втасването не се справих.може би маята ми дойде малко.а с жива мая дали ще се получи...?







# 140
  • Мнения: 321
cooper, как без доматите бе. Нали на този хляб същественото е доматите и сока им . Аз сега влизам в темата ,но тъй като се запалих изчетох всичко до тук.

# 141
  • Мнения: 899
Еха, момичета, хубаво сте възродили темата Simple Smile . Радвам се, че ви харесва хляба.


nano
, какъв е бил проблема с втасването, изглежда ми чудесно? Става и с жива мая, писала съм по-назад по страниците, с половин кубче.

# 142
  • Мнения: 1 176
Ей, на този хляб се каня от много дълго време. Копирала съм си рецептата, стои и ме чака в готварската папка. Добре, че пак повдигнахте темата, та да се подсетя.

# 143
  • sf
  • Мнения: 10 197
да покажа моя пак,че линка отпреди не що се е бъгнал.
Мъжо обаче хич не го хареса хляба  Confused

# 144
  • Мнения: 1 547
Бях се влюбила в този хляб и го пробвах два пъти - веднъж с прясна, веднъж със суха мая. За жалост, и двата пъти не ми се получи втасването или поне не до удвояване на обема на тестото. Опекоха се добре, бухнаха, обаче консистенцията на хлябовете не беше лека и пухкава, а по-скоро глетава. Някой някакъв акъл дали може да ми даде, имам проблем конкретно с тази рецепта.  Tired

# 145
  • Мнения: 899
Крейзи, има няколко варианта, за да се получва глетав. Брашното ти е било малко или маята ти е била стара, евентуално. Също така може да остане глетав и да не бухне хубаво, ако плънката ти е била повече, доматите по-воднисти, не си ги разпределила равномерно и те са натежали на тестото. Възможно е да не се е изпекал добре. Когато омесваш тестото, добави толкова брашно, че да не ти лепне или съвсем леко, може да е повече от половин килограм. Разточи го леко на кора, наръси равномерно с плънката, като преди това си поизцедила доматите. Навий на руло, осукай - пак да е равномерно пълнежа, до колкото е възможно. От овлажняването тестото ще стане лепкаво. Печи го на ниска температура и проверявай с шишче, дали е изпечен добре отвърте, ако се зачерви отгоре, а още е влажен - завий го с фолио и печи, докато се изсуши.

Не знам каква мая си взимала, аз предпочитам тази на Йоткер, проверявай срока на годност. Все пак заради плънката, а и ако не е достатъчно топло мястото ти за втасване, може и да не удвои обема си. Също така, ако ползваш и тесто, различно от бяло, това също намалява обема на втасване.

Надявам се да съм ти била полезна!   bouquet

# 146
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
И според мен става глетаво, ако доматите са повечко. За това си мислех, че със сушени ще е по интересно и няма да има опасност от пренапояване.

Иначе ето го имоето хлебче, пропуснах да го постна преди:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&pid=9688008

# 147
  • Мнения: 11 607
Аз пък да си призная......Вярно, не ползвах и много водни одмати, но точно комбинацията на домати, сокчето смесено с тестото и босилека ми допадна много. Но напр. моя мъж ми вика - Има нещо тук, какво си слагала незнам, ама нещо силно мирише. Не че не яде и не пита има ли още...Но той просто не е любител на подправки  - босилек, чубрица и пр. Та...си замълчах за босилека, отвлякох му вниманието и си хапна сладко-сладко.....Та това ми е мисълта - че не всички обичат подправки, семена(сусам отгоре напр.), и вината не е в рецептата, а във вкуса на хората.

Моя син така и не хареса маслините в хляба, той не ги яде по принцип, направи все пак опит, неуспешен за мое съжаление...и аз така не съм го правила скоро. Но няма да е същия хляба без доматите и маслините......

# 148
  • Мнения: 1 485
Използвам,че видях темата напред,да поздравя още веднъж авторката за страхотната
рецепта!  bouquet
Този хляб стана любим на цялото ни семейство-мъжа ми като го види направо #Crazy #Crazy #Crazy
а дъщеря ми по принцип не яде домати-но в този хляб ги харесва!
Вече го правя в двойна доза,защото иначе не ни стига Laughing

# 149
  • Мнения: 1 547
Umbra, благодаря ти много! Взех си бележки и подновявам опитите - ще меся и ще хвърлям, докато стане  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт