киселото мляко с бълг.бактерия

  • 5 571
  • 75
  •   1
Отговори
# 15
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 967
Борисе,
кои марки са техни? не намерих име.

# 16
  • Мнения: 212
Ето това е българското кисело мляко - http://lbbulgaricum.bg/bg/products.php?m=2&s=24

На този адрес е сайта на фирмата. От там може да се осведомите и за останалите им продукти и всичко за Лактобацилус Булгарикус.

# 17
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
И то не е много истинско и аз се бях вързала на тези писаници и го издирвах ...преди само във Фантастико го имаше , но според мен не е истинско ... а прясното им мляко мирише на ванилия

# 18
# 19
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 967
Ето това е българското кисело мляко - http://lbbulgaricum.bg/bg/products.php?m=2&s=24

На този адрес е сайта на фирмата. От там може да се осведомите и за останалите им продукти и всичко за Лактобацилус Булгарикус.

Благодаря за линка. не съм ги виждала тези опаковки, дано да намеря и да сравня.
Прави ми впечатление за киселото мляко, че с една и съща по грамаж опаковка тук си правя 2 таратора ( в големи чаши) леко разреден с вода, а Там 3=4, защото млякото е много гъсто и има нужда от доста вода, за да се разреди, както аз го обичам.

# 20
  • Мнения: 12 665
Опитай да заквасиш с него и ще разбереш. Друг е въпросът какво ще е прясното мляко.

# 21
  • Му Кинд Оф Плаце
  • Мнения: 4 033
Аз купувам Елена, докарват го на вкус и вид.

# 22
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 967
Аз купувам Елена, докарват го на вкус и вид.

И аз това купувах напоследък, розово, но ми е безвкусно. Може би го сравнавям с едно гръцко, което купувах последно и си облизах пръстите...

# 23
  • Мнения: 2 448
Чак пък такава истерия за млякото. Подквасвайте си. Много често си вземем от село мляко и си квася, но да си кажа честно предпочитам купеното, поне на вкус. Иначе домашно обичам само овче и краве смес, става страхотно.  Peace

# 24
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 967
Чак пък такава истерия за млякото. Подквасвайте си. Много често си вземем от село мляко и си квася, но да си кажа честно предпочитам купеното, поне на вкус. Иначе домашно обичам само овче и краве смес, става страхотно.  Peace

такива коментари ме вкарват в тъч линията. от къде да си го взимам това мляко от село, че й да го квася?.  Rolling Eyes ( нищо лошо към тези, които го правят, но не е приложим вариант за всички).

# 25
  • Мнения: 2 448

такива коментари ме вкарват в тъч линията. от къде да си го взимам това мляко от село, че й да го квася?.  Rolling Eyes ( нищо лошо към тези, които го правят, но не е приложим вариант за всички).

Е, никога ли не напущате града? Нямате ли познати , роднини, които да живеят на село. Дори и в града много баби продават домашно прясно мляко, а подквасването не е никак трудно. По сигурен начин за натурален вкус няма, никоя фирма не произвежда такова мляко, най малкото заради по малката му трайност, когато е без консерванти.

Дори когато ходих на гости в Париж, брат ми вика, како дай да си купим тук от едно мляко , на което пишеше с българския вкус, че направо съм забравил, ти поне да кажеш дали наистина е с българския вкус. Единствената разлика, която имаше беше, че е по рядко като консистенция от другите марки, не знам на състав дали е автентично и без консерванти.

# 26
  • Мнения: 12 665
Имам едни съседи, които все още си правят домашно мляко...Ех, какъв вкус. Жалко, че от години нямам шанс да го ям.


Чак пък такава истерия за млякото. Подквасвайте си. Много често си вземем от село мляко и си квася, но да си кажа честно предпочитам купеното, поне на вкус. Иначе домашно обичам само овче и краве смес, става страхотно.  Peace

такива коментари ме вкарват в тъч линията. от къде да си го взимам това мляко от село, че й да го квася?.  Rolling Eyes ( нищо лошо към тези, които го правят, но не е приложим вариант за всички).


Ами попитай съседите.

# 27
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Чак пък такава истерия за млякото. Подквасвайте си. Много често си вземем от село мляко и си квася, но да си кажа честно предпочитам купеното, поне на вкус. Иначе домашно обичам само овче и краве смес, става страхотно.  Peace
А какво да ползвам за закваска. Аз зная как се подквасва, обаче в нашите млека, колкото бацили има, толкова и анти са сложили за да ги убият след подквасването и да не се вкисва. Това пък ми пречи на мен да го ползвам за закваска. Овче мляко и аз обичам. Бях си купила скоро и биволско от селата край Шипка - нищо общо няма с предишното биволско, подозирам, че и него са смесили с нещо.

# 28
  • Мнения: 12 665
Вземи 2 лъжици от някой, който заквасва.

# 29
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 192
Бабите в квартала си заквасват с "Елена".

Общи условия

Активация на акаунт