Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 50-та юбилейна

  • 33 790
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 668
nandelche - ето тук мила има линк със стъпка по стъпка за лилиумите, заслугата за него е на laskova -   bouquet

Цък-цък

Скоро ще кача и останалите.

# 271
  • Мнения: 492
благодаря ти АЛБЕНА   bouquet

# 272
  • Мнения: 1 491
Леле, момичета, човек осъства 2-3 дена, и вие, не само сте свършили темата (още мъничко), ами останах бездиханна от толкова красоти   bouquet  bouquet  bouquet

nandelche честит Емо!   bouquet  Да расте здраво и щастливо дете   bouquet

Почти нищо не прочетох, само торти гледах, за това и никакви имена не споменавам  Embarassed Всичко ще изчета, дето сте изписали и утре по обед вече ще знам коя красота на коя от вас е   bouquet

# 273
  • Мнения: 634
bdrcela,правя розите,оставям ги да изсъхнат.Когото съм готова с тортата,лакирам розите с кристалин и ги поставям.По някога поръсвам от долу с карамелизиран кокос.Не съм имала проблем .  bouquet
Ванче,винаги добавям захар още в ночалото,като започна да разбивам сметаната,но не наведнъж ,а лъжица по лъжица.Сметаната става по плътна и като се шприцова си остава релефна.  bouquet
nandenlche,очарована съм от твоето майсторство PraynigИскам да те питам от къде мога да си закупя комплект инструменти за моделиране на цветя и други неща?

# 274
  • Мнения: 452
Албена извинявай ако си писала, но би ли споделила и по каква рецепта правиш розите или работиш само с Варната.

# 275
  • Мнения: 634
BARCELA,марципан варна правя по следния начин:50мл.олио,100мл.вода и100гр.брашно.Водата и мазнината слагам да заврят и  докато ври изсипвам наведнъж брашното и  бъркаш докато се попорят всички брашнени частици.Като изсипеш брашното веднага го сваляш от котлона.Забравих към продуктите да запиша 500гр.пудра захар.Като се охлади попареното тесто измесваш с пресятата пудра захар.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТЕЛЯМ ОКОЛО 100ГР. ОТ НЕЯ,ЗАЩОТО НЕ ВИНАГИ СЕ ПОЕМА
Ванче забравих да поясня,че слагам обикновенна захар,а не пудра Rolling Eyes

# 276
  • у дома
  • Мнения: 1 581
уникални неща сте сътворили в Юбиле йната ни темичка  smile3501 дори сте я изписали вече  #Crazy

ще се опитам да наваксам с четене сега, че само снимките на тортите прегледах набързо  Crazy Mr. Green

# 277
  • Мнения: 324
Здравейте, момичета  Hug

От месец сме в България и не съм чела няколко теми, но ще наваксам. Много ми липсва споделянето на опита ви  Heart Eyes
Тук правих няколко торти, пробвах разни рецепти, но не съм покривала тортите и затова не се хваля.
Включвам се набързо да кажа, че аз ползвах марципана от Метро и останах доволна. Замесих го със 100 г пудра захар, разточи се добре, много добре се боядиса и не е лош на вкус. После обаче пробвах ММФ и мисля да не повтарям с този марципан Simple Smile
Албена, страшно ти благодаря за рецептите и съветите!
Сега се връщам да чета. На вас хубава вечер!  Grinning

# 278
  • Мнения: 668
Ето и останалите цветя - стъпка по стъпка:

Тези са предоставени от laskova - още веднъж Благодаря  Heart Eyes
Arum lily & lily - Арум лилия, Кала
Freesia - Фрезия
Lily of the valley - Момина сълза

А тези са предоставени от Atalanta - едно голяямо Благодаря   bouquet
Разни цветя
Този албум включва цветята Роза, Тубероза, Ирландски камбани, Гербер и др.

Описанията са на английски, но и снимковия материал е достатъчен за ориентация.

А относно последните торти - е нямам думи! То не бяха динозаври красиви, гумата на Ванчето (откога я чакам  Grinning ), калинки-малинки за две влюбени птички, Барби с Пегас, Торта с водна лилия и принцесата жаба  Wink, чудесни обувчици за малки крачета, и още други, всичките бяха от прекрасни по-прекрасни!!!

# 279
  • Мнения: 2 185
Малееей Драгон..какви са тези съкровища дето ги наизвади  Hug . Хайде като стане библиотеката да ги пратиш, да ги им атам, а до тогава, ако може Пепи да ги боцне на първа страничка  Hug.... Аз съм много зле с цвеятата ...трябва да се упражнявам..

# 280
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, за вчера правих 2 обикновенни торти. Една с шоколадова глазура за 8 човека и една плодова за 24. За жалост с глазурата не успях да я снимам, тъй като правих снимките докато моята позната чакаше долу да и занеса тортите. Но ето ви плодовата Wink По-голяма снимка има в албума ми. Още ме е яд че не успях да снимам с глазурата ама здраве да е Simple Smile

# 281
  • Мнения: 208
здравейте пак
аз бях качила една много хубава книжка в pdf формат но не мога да се сетя къде дайте идея къде мога да си кача колекцията с книжки за да може и вие да я ползвате.

# 282
  • София
  • Мнения: 2 658
Пепи, много добре изглежда тази торта.

Аз имам питане относно човешките фигури. Как ги закрепяте вече изсъхнали на тортата? Аз мислех да сложа по едни шишче, но ако чакам да изсъхнат, няма да мога да го продупча, а иначе няма да мога да ги изсуша във формата, която искам. newsm78 Иначе за главите разбрах, че може да се сложи клечка за зъби, но целите фигури стават доста тежки и се чудя как да ги закрепям.

# 283
  • Мнения: 1 965
petia_tag - пробий си дупки отдолу на краката с шишче  и си ги върни във формата да съхнат. Ти си познаваш тестото. Преди да се изсъхнали окончателно, поне още веднъж "бръкни" в дупките, че се свиват докато съхне. Когато си готова, напъхай си шишчетата и бих те посъветвала да ги подсилиш с по една сламка. Колкото по-дебела е клечката, толкова по-стабилно ще стоят.
ВИЖ ТУК и следващата.... Клечката си остава, но отгоре има сламка. Докато ги закрепя тия..... голям зор видях....
Аз, понеже онзи ден се зарекох че ще почивам..... снощи до късно и сутринта по първи петли правих торта..... Ще я покажа по-късничко, че нещо ми се сърди нета и не мога да ги кача в  Мултиплито.... Отварям го.... но цикли и не качва..... #Cussing out

# 284
  • Мнения: 492
АЛБЕНА комплекта за цветя можеш да го купиш от Кадемлия в София, но момичетата коментираха, че е много скъп– 70 лв. или ако имаш някои познат в щатите да ти го пратят от там. виж тук  www.wilton.com

Общи условия

Активация на акаунт