Любима подправка и...

  • 4 537
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 040
Манджа без подправки, за мен и съпруга ми изобщо не е манджа. Мъжа ми обича абсолютно всички подправки, но при мен има изключения - Розмарин. Обичах го, но правих една рецепта с картофки и там пишеше по голямо количество и като отворих фурната да видя до къде са стигнали и като ме лъхна оня ти силен аромат и щях да п.... Извадих, измих ги, сложих си любимите чубричка и черен, които не отсъстват почти в никое ядене и от тогава не искам и да чувам за тая подправка. Джинджифила също ми действа много силно, но обичаме китайска кухня, а без тази подправка, няма да е китайско, та слагам, но на половина на това, което пише в рецептата. Мразех през целия си живот магданоз, но изненадващо след като родих, започнах много да го харесвам, кво ми стана ...
От там на сетне всички обичам.
О, мразя и целина и как му беше името на това, което приллича на магданоз, но е по- голямо, дето на туршиите го слагат .... забравих.

# 46
  • Мнения: 8 505
Любими-черен пипер,копър и чубрица.Слагам ги почти на всичко.
Иначе използвам всякакви нашенски и чужди подправки,с изключение на магданоз и девисил!

# 47
  • Мнения: 2 784
Самардала-обожавам я тази подправка,но много трудно се намира хубава.Обикновенно ми продават сол със съвсем малко самардала за аромат #Cussing outМного трудно се сушала,казват...Иначе-джоджен,чубрица,кимион,инд.орехче(на картофките много им отива  chef)Копър и магданоз,прясна мента.Изобщо за всяко ястие си има подправка,но не трябва да се прекалява NaughtyА розмарина и босилека,когато са повече ми миришат на гробище,на тамян SickГадно
Канела,ванилия.
Не понасям анасона-свързвам го с миризмата на дърт алкохолик.Когато бях малка мастиката беше най-евтината пиячка и изпадналите алкохолици по улиците миришеха така.И до днес го мразя.Чайчето на Хип го пиех със запушен нос Sick

# 48
  • Мнения: 3 251
Използвам и обичам:чубрика,магданоз,кервиз/целина,копър,червен пипер.
Не нелюбими,ами и строго забранено ползването на чесън в къщи под каквато и да е било форма.Мразя миризмата му,пък ако ще и да лекува!

# 49
  • Мнения: 5 877
Е, сега, любима... ами за различните неща различно. Много обичам подправки по принцип и ги комбинирам според ястието и вкуса, който искам да постигна. Повечето подправки ги предпочитам пресни.
Тарос (естрагон), мащерка, босилек, розмарин, джоджен, девисил, чубрица, целина, чер пипер, кориандър, индийско орехче, копър, риган, канела, от готовите смески ползвам само два-три вида къри, иначе другите неща си ги смесвам сама.
Не понасям само анасона, не че съм го яла в манджа де, но съм доста предубедена. 

Общи условия

Активация на акаунт