баклава с готови точени кори???

  • 77 539
  • 58
  •   1
Отговори
  • Мнения: 549
Давайте идеи момичета Praynig Всяка година мъжа ми иска да му приготвя и все не смея да се захвана да не се изложа.Разчитам на вашата помощ и този път  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 10 858
Току що се връщам от кухнята, правих точно баклавата за Бъдни вечер, че трябва да престои ден два, за да е по-хубава.

Ето моята рецепта, става страхотна баклава:

1 пакет точени кори.
300 гр орехи, смлени
1 пакетче 250гр масло (така е по рецепта, но на мен ми отива половината, т.е 125 гр.)

Заливка:
3 ч.ч захар
2 ч.ч вода

Тавата се намазва с масло.
Реди се:
1. Кора (1-вата тр. да е двойна или тройна)
2. Разтопено масло
3. Орехи

В/у последната кора се намазва с масло. Нарязва се и се запича до порозовяване на не много силна фурна. Аз печа на 150градуса. Залива се с изстиналата, хладка, но не студена заливка. Оставя се да престои около 3-4 часа и парче по парче се обръща, за да се напои и от другата страна. Най -добре е да престои поне 24 часа преди консумация.

Става традиционна баклава.

# 2
  • Разград
  • Мнения: 3 110
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358201.0
Тук има варианти.
И тази също,направо копирам рецептата си от Коледната тема:
Хайде и моята постна баклава:
Финни кори-400 гр
олио-около 100 мл
за сместа:
нарязани орехи-около 300 гр,може и повече
захар-3-4 сл захар
канела-на вкус,аз слагам 1 пакетче
галета-80-100 гр
Всичко това се обърква добре.
за сиропа:
3 чч захар+4 чч вода+ароматизатор
Листите,както са фабрично сгънати,се разделят на три.
Реди се едната част от листите и се поръсва с половината от сухата смес,реди се втората част от листите,поръсва се с другата половина от сухата смес,реди се и третата част от листите.
Нарязва се на парченца.Олиото се загрява и се заливат местата,от където е минал ножа.
Пече се на 120 градуса,докато се изпекат добре листите.
Сиропа се приготвя предварително,като го оставям да поври не повече от 5 минути,трябва да е охладен.
Изпечената баклава се изчаква леко да се охлади и се залива със сиропа.Трябва да престои няколко часа,включително и в хладилник,за да стегне сиропа.
Вместо олио може да се ползва краве масло-100 гр.
 

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
Мдааа...  и моята е кажи речи същата.


# 4
  • Мнения: 195
Има много начини да си приготвиш баклава. Давам ти три рецепти, различното в тях е само подреждането.

                Арабска баклава

Продукти:

1 пакет готови кори
3-4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч смлени орехи
олио или масло за поръсване

За сиропа:
1 л вода
800 г захар
1-2 ванилия
настъргана кора лимон

Приготвяне:

Тавата се намазва с масло и се разстилат част от корите, като между тях посипваш олио и плънка от изброените продукти.Отгоре покриваш с кора. Може да навиеш една-две кори на руло и да ги нарежеш на тънки ивици. С тях поръсваш отгоре. Пече се в умерена фурна.  Сиропа трябва да ври, докато се сгъсти. Сиропирането става, когато баклавата е изстинала, а сиропа топъл или обратното.


2-ри начин:

Вземаш една кора, поръсваш с олио и слагаш втора кора. Отново слагаш малко олио и равномерно от плънката. След това завиваш на не много стегнато рулце, както баница. Така и с останалите кори. Печеш в умерена фурна. Сиропирането по същия начин, като преди това разрязваш баклавата /същото се отнася и за предишния вариант/.

А ето и последната, в която има само орехи, фъстъци и грис  и захар за поръсване.
Върху всяка кора поръсваш олио/масло/, малко грис и захар и след това начупени орехи и фъстъци.

П.П Ако обичаш канела, може да я прибавиш към плънките.

# 5
  • Мнения: 768
 Рецептата е горе-долу същата. Но колкото повече орехи, толкова по-добре. С малко грис при орехите става още по-добре. В сиропа непременно слагам сок и кора от лимон, кората цяла, като се свари я махам.

# 6
  • Мнения: 549
Вивиан а вътре само орехи ли слагаш?Нищо друго така ли?

# 7
  • Мнения: 549
ммммм... Морена твоята изглежда стахоооотна,мисля да я пробвам нея.Само да те попитам корите се разделят на три,но се се ли майе всяка с масло,няма ли да залепнат иначе newsm78

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
Не мамче Нели, както е рецептата.... не залепват.
Нищо не ти пречи да ги мажеш обаче, но не се налага. Simple Smile

# 9
  • Мнения: 549
Благодаря Морена ще я изпробвам твойта рецепта  bouquet Весели праници момичета!!!

# 10
  • Мнения: 1 494
И аз днес ще боря баклава- като тази дето е с плънката. Само, че по моята рецепта корите се разделят на две и по средата се изсипва плънката. Но може и да ги разделя да кажем, на 3-4 части и така. Много я обичам, но като знам колко е калорична... Crazy правя един-два пъти в годината. Класическата баклава- с орехи и кори само- е много лесна и няма никакъв вариант за издънка.

# 11
  • Разград
  • Мнения: 3 110
И аз днес ще боря баклава- като тази дето е с плънката. Само, че по моята рецепта корите се разделят на две и по средата се изсипва плънката. Но може и да ги разделя да кажем, на 3-4 части и така. Много я обичам, но като знам колко е калорична... Crazy правя един-два пъти в годината. Класическата баклава- с орехи и кори само- е много лесна и няма никакъв вариант за издънка.

Според мен,недей да разделяш корите на повече части.Тия,които останат отвътре няма да могат да се изпекат и да не стане тестяво ми е мисълта.

# 12
  • Мнения: 1 494
Права си. Hug Аз съм правила, но наистина само по средата. Но понеже гледах нагоре друг вариант, рекох да експериментирам.

# 13
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Права си. Hug Аз съм правила, но наистина само по средата. Но понеже гледах нагоре друг вариант, рекох да експериментирам.

Корите може да се разделят на три,когато сместа за пълнежа е суха.Тогава без проблем се изпичат и листите,които са по средата.

# 14
  • София
  • Мнения: 10 858
Вивиан а вътре само орехи ли слагаш?Нищо друго така ли?

Да, само орехи и намазвам корите с масло. Нищо друго, такава ми е рецептата и ми се получава винаги. Захарта е в заливката.   bouquet

Права си. Hug Аз съм правила, но наистина само по средата. Но понеже гледах нагоре друг вариант, рекох да експериментирам.

Корите може да се разделят на три,когато сместа за пълнежа е суха.Тогава без проблем се изпичат и листите,които са по средата.

Действително когато се намажат с масло и плънката от орехи е суха - няма начин да не се изпекат.  Peace

# 15
  • Варна
  • Мнения: 3 890
Аз да питам слагате ли лимонтозу в сиропа? Моят мъж ме накара да купя, че се слагало (гледал майка си), а не виждам по рецептите. Аз взех 1 пак. на д-р Йоткер...

# 16
  • Мнения: 60
Аз да питам слагате ли лимонтозу в сиропа? Моят мъж ме накара да купя, че се слагало (гледал майка си), а не виждам по рецептите. Аз взех 1 пак. на д-р Йоткер...
Аз слагам 2-3 резенчета лимон, някой беше писал, че слага кора и сок от лимон, звучи ми по-добре от лимонтозу.
А иначе не работя с грамове и милилитри, правила съм баклавата и с разтопено масло, и с олио /заради коледните пости/, в намазнена тава редя 2-3 кори, посипвам разстопено масло/олио, ръся нарязани на ситно орехи, не ползвам канела, /защото мъжът ми мрази тази подправка/ и пека. В рецептата /от сп. Бакхус/ пишеше да я залея с горещ сироп и да я оставя в топла фурна още няколко минути. Аз лично съм пробвала и с горещ и със студен сироп, харесва ми и в двата варианта. Иначе я нарязвам на парчета още преди да я сложа във фурната

# 17
  • Мнения: 1 494
Няма кой знае какво значение дали ще е лимонтозу или лимон. И в двата случая се изяда.  Laughing Е, лимона е за предпочитане де. Но трябва да се внимава, че понякога горчи кората. Затова е по-добре само жълтото да се настърже. Но киселина трябва да има. Иначе накъртя от сладко. При всички положения. Дори може да се промени съотношението вода/захар- повечко вода и става по-лека баклавата.
Пък аз понеже много филосовствам и още не съм стигнала до баклавата.  Laughing Но няма де да иде, ще я има. Като стигна до дегустация, ще докладвам.  chef

# 18
  • Мнения: 308
Направих днес баклава по рецептата на Морена и стана страхотна  bouquet За сиропа сложих 4 чаши вода, 3 чаши захар, кора от лимон и 1 ванилия. Разделих корите на 3 части и сложих плънката от орехи и канела.

# 19
  • Мнения: 1 313
Момичетата напред са дали страхотни предложения за баклава с готови кори, ако някой не е решил още ето и моят вариант Peace
Баклава с локум и орехи

# 20
  • Мнения: 1 271
момичета как мислите ако сложа и стафиди към рецептата на Морена хубаво ли ще стане

# 21
  • Мнения: 229
Вчера и аз направих баклава с точени кори по рецептата на Айля -много приятно тесто за точене.Много лесно се точат и то тънки кори с една част от тестото направих кори и за една вита баница стана прекрасна по хубава баница не съм яла.
Баклавата е залях преди малко със захарен сироп и сега престоява за утре.

# 22
  • Мнения: 3 861
Ето моят вариант за баклава, не слагам лимонтузу, а резени лимон Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=355312.0

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
Аз да питам слагате ли лимонтозу в сиропа? .....
Светли в моята има бе... лимон де.   Hug

musiiv радвам се, че ви е харесала! Hug

# 24
  • Мнения: 292
Към сиропа ако сложиш и една чаша мед, става като турските баклави. Много сладка, но и невероятно вкусна. Аз от както прочетох тази рецепта ( с меда, иначе планката е стандартната и начина на приготвяне също), само такава правя.
Много калории, но един път в годината е позволено  Whistling

# 25
  • Мнения: 66
Според мен лимонтузуто се слага ,за да се сгъсти сиропа.Както като се прави сладкото.Слага се накрая на варенето.Нещо като стаболизатор на гъстотата.Може да си има по-точно научно обяснение,аз така си обяснавам -коагулатор.Не мисля, че  пресения лимон има коаголиращи свойства.....

# 26
  • Варна
  • Мнения: 3 890
Да докладвам, балкавата стана разкошна, ама сбърках с пустото лимонтозу, по-скоро сбърках, че слушах мъжо  Tired. На опаковката нямаше указания за какво количество е, в резултат на което сиропът стана малко кисел. Е, ядоха всички, ама аз не останах доволна. Свекърва ми се произнесе, че се слагало мнооого малко. Е, да ми беше казала предварително  Crossing Arms.
Иначе балкавата я навих на малки рулца и изглежда много добре така. Като малки саралийки.

# 27
  • Мнения: 1 313
Аз доколкото знам лимонтузу в баклавата се слага, за да не се захароса сиропът в баклавата.Ако сте забелязали два дни по-късно ако няма лимонтузу започва да се захаросва, защото е много гъст и захарен сиропът.

# 28
  • Мнения: 321
Айде и аз да се включа в темата за баклавата. Моята е на привършване вече, защото я направих за Коледа. В една истинска баклава,колкото повече е маслото ,толкова е по върховна. Аз я правя така. Ако използвам 500 гр.кори ,маслото и ядките ми също са по 500 гр.Разделям корите на 4 части,всяка кора мажа с разтопено масло ,ръся 1 с.л. галета и следващата кора по същия начин.Така процедирам с всички кори от всяка четвъртина.Ядките смилам и към тях добавям 1 -2 с.лъжици галета, 1 к.л. канела и 2 ванилиии ,1-2 с.л. захар.Разделям тази смес на 3 части и на 1 част кори слагам 1/3 от ядките, пак част кори, пак ядки ,пак кори и ядки и пак кори. Разрязвам баклавата с остър нож натопен в маслото и по фугите заливам с останалото от него.Оставам непечена баклавата 1 нощ и на другия ден пека в не много гореща фурна до зачервяване. Изстиналата баклава заливам с горещ сироп 700 гр. захар на 700 гр. вода.Ври 10 минути с 1 капсула ванилия и сок от 1 лимон и кората на 1/2 от него. Заливам и оставам незакрита да попие.  Рецептата е многократно изпробвана и е великолепна. Ядките могат да бъдат само орехи,но могат да са бадеми ,лишници или смес от трите.

# 29
  • Враца
  • Мнения: 5 206
а колко лимонов сок да сложа в сиропа? Embarassed

# 30
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
Аз слагам, колкото да не киселее и в същото време да не е много сладък сиропа. Иначе казано въпрос на вкус. Simple Smile

# 31
  • Мнения: 321
да въпрос на вкус е.Аз слагам първо сок от 1/2лимон, пробвам как е и ако трябва слагам и другата половина. Ние го предпочитаме по кисел.

# 32
  • Враца
  • Мнения: 5 206
Благодаря   bouquet

# 33
  • Мнения: 413
Morena ,а как бих могла да я нарежа в кръгла тава?Нямам правоъгълна голяма та се чудех как да я оформя на еднакви хубави парченца? newsm78Давайте идеики ,че да не се изложа Embarassed

# 34
  • Мнения: 22 867
Morena ,а как бих могла да я нарежа в кръгла тава?Нямам правоъгълна голяма та се чудех как да я оформя на еднакви хубави парченца? newsm78Давайте идеики ,че да не се изложа Embarassed

Баклавата на Айля е много красиво нарязана, но тя е от точени кори, не знам с готовите дали ще се получи newsm78?

# 35
  • Мнения: 413
labrex  ,благодаря ти   bouquet
Мисля че ще се получи,нали и нейната тава е кръгла-може би самото нарязване ще е коварничко ,но ще опитам Peace
 
Още веднъж благодарности за линка  bouquet

# 36
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Баклавата на Айля е много красиво нарязана, но тя е от точени кори, не знам с готовите дали ще се получи newsm78?

 Няма по-вкусна баклава от тази на Айля.Аз по принцип не обичам, но тази е страхотна.Няма смисъл да правите с готови кори, няма нищо общо с нейната.

# 37
  • Мнения: 28
Аз слагам канела в орехите, пробвах и с парчета шоколад вътре, но трябва да престои ден в този случай. Всеки втори слой намазвам с олио и слагам плънката на две части за да е по-висока и не сбита. Отгоре заливам с остатъка от олиото. Някаде 1/2 чаша за цялата баклава.

За сиропа: 1 чаша вода, 1 чаша захар, 1/2 чаша захаросан мед или 3/4 течен, 1 л. ванила. Завира и изтива.

Изсипвам студен сироп в/у горещата баклава и оствям за една нощ. Баклавата трябва да е нарязана преди да се изпече.

Не мога да слагам снимки към темите още ...

# 38
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
totomaniak разбира се, че ще се получи разрязването, няма значение че е с готови кори.  Simple Smile

# 39
  • Мнения: 175
Правих баклавата с готови кори, по описания стандзартен начин - орехи, галета, захар, и лимонова кора между листите, нарязах я като тази на Айля, но в квадратна тава. Изпече се идеално и всичко изглеждаше наред, обачеее нещо сгафих със сиропа. Направих една доза, залях, престоя - твърда. Направих втора доза, пак същото. Сиропът ми, макар да му добавих цял лимон стана доста гъст, а баклавата не ще и не ще да стане сочна.
Какво обърках пак  newsm78

# 40
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Правих баклавата с готови кори, по описания стандзартен начин - орехи, галета, захар, и лимонова кора между листите, нарязах я като тази на Айля, но в квадратна тава. Изпече се идеално и всичко изглеждаше наред, обачеее нещо сгафих със сиропа. Направих една доза, залях, престоя - твърда. Направих втора доза, пак същото. Сиропът ми, макар да му добавих цял лимон стана доста гъст, а баклавата не ще и не ще да стане сочна.
Какво обърках пак  newsm78

А опита ли я?Аз,например,обичам баклавата да ми хрупка леко.Струва ми се,че твоята е станала такава.Опитай я и ще прецениш.

# 41
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Чакай да следя, че и аз ще правя.

# 42
  • Мнения: 175
опитах, но не е само хрупакава, а твърда някак, като картон. Може да съм пекла много, но не е черна. Дали не трябва да добавя малко топла вода  newsm78

# 43
  • София
  • Мнения: 1 312
Според мен сиропа е доста гъст и не попива във баклавата, но все пак не съм специалист....само предполагам newsm78

# 44
  • Разград
  • Мнения: 3 110
опитах, но не е само хрупакава, а твърда някак, като картон. Може да съм пекла много, но не е черна. Дали не трябва да добавя малко топла вода  newsm78

Недей добавя нищо повече.Остави я да престои още.Понякога самите листи са такива.

# 45
  • Мнения: 768
olemale , може да свариш още малко сироп, но по-рядък и да добавиш

 Относно рязането - много ефектно се получава и баклава на охлювчета. Навива се кора с плънка на руло, после рулото се нарязва на няколко сантиметрови парчета и се подреждат в тава. Нататък по стандартната процедура - печене, сироп...

# 46
  • София
  • Мнения: 1 312
I аз ще правя днес баклава,но много ме е страх от сиропа,как ще го направя. Не искам да е много сладък,по лекичък,но пък и да е достатъчно гъст за да попие..... newsm78 newsm78  За две готови точени кори/на фантастико/ колко количество сироп да направя? Дайте пропорции?  bouquet

# 47
  • Мнения: 175
благодаря за съпричастността   bouquet
добавих още редичък сироп късно снощи, но ми е рано да опитам още  Simple Smile
На 2 пакета кори на Белла по 400 грама и 1 пакетче галета, явно 3 ч. вода и 3 ч. ч.  захар дойдоха малко, добавих още по 1. Това мога да кажа с моя съмнителен опит  Mr. Green

# 48
  • Враца
  • Мнения: 5 206
Моята пък стана мека. На вид я докарах добра, но стана мека. То и аз я оставих само 1 час и от нетърпение опитах едно мъничкко парченце.  Embarassed Embarassed Embarassed Не съм доволна от себе си. Tired

# 49
  • Мнения: 175
Simple Smile хайде да си смесим кусурите   bouquet
и мойта не стана и след добавянето на сироп
другия път  Mr. Green

# 50
  • Мнения: 58
Тази година правих една нова за мен рецепта,но резултата за нас стана умопомрачителен!
плънката ми е 2чаши сусам,като едната чаша смилам,а другата оставам сусама цял.Прибавям 1чаша захар и разбърква добре.Редя 2-3 листа,разпръсквам от плънката и така докато свършат корите и плънката.Разрязвамна ромбчета и по разрезите наливам сгорещено масло.Пека във слаба фурна,по-скоро да се суши,отколкото да се пече,до порозовяване.Сиропа е 1част вода,1част захар,като при варенето слагам и лимонова кора.Сиропирането е -студена баклава-горещ сероп.Добре е да престои поне 24 часа преди консумация.Добър апетит!

# 51
  • Мнения: 940
И аз направих баклава като на samotnika, само че с шам фъстък. Е стана супер яка баклава. Иначе метода ми е точно такъв, само дето не сложих никакви есенции, за да запазя вкуса на баклавата.

Ето я:

# 52
  • Мнения: 64
Момичета, да Ви кажа за моята баклава, става невероятно вкусна Grinning  chef
Значи  продуктите :
500 гр. кори , аз взимам Белла Фамилия
доста орехи
375-400 гр. краве масло
2-3 ванилии
2 чаени чаши вода
2 чаени чаши захар

Взимам 2 листа кори, наръсвам оБилно с  по едро счупени орехови ядки. Навивам на руло и после режа охлювчета с дебелина 2 пръста. Подреждам ги  в леко намазнена с олио тава, но  като буренца, внимава се, защото орехите  падат, но пак поръсете отгоре да влязат в отворите. Реди се плътно докато се запълни тавата. Заливаме с разтопеното масло и печем до порозовяване.
Като изстине заливаме с топъл сироп от водата, захарта и ванилията. Оставяме за няколко часа и послеееее........
ДА ВИ Е СЛАДКО МОМИЧЕТА, НА ВАС И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА!

# 53
  • Разград
  • Мнения: 3 110
благодаря за съпричастността   bouquet
добавих още редичък сироп късно снощи, но ми е рано да опитам още  Simple Smile
На 2 пакета кори на Белла по 400 грама и 1 пакетче галета, явно 3 ч. вода и 3 ч. ч.  захар дойдоха малко, добавих още по 1. Това мога да кажа с моя съмнителен опит  Mr. Green

Сега разбирам.Моята баклава е с един пакет листи(и винаги така правя,незнам защо слагате два пакета листи newsm78),като сиропа е 2 чч захар+3 чч вода=ври не повече от 5 минути.
За два пакета листи сиропа трябва да е двойно количество.

И аз вчера направих баклава,но тази,която се точи на Айля.Беше ми за първи път и мисля,че успях.


Незнам защо се плашите толкова от направата на сиропа.Ако искате да е по-лек правите го както по-горе съм написала.Ако искате да е както по рецепта за традиционна баклава правите сиропа 1 към 1,аз прибавям една капсула ароматизатор(ако позволява) и това е.Баклавата трябва добре да се изпече- и от вътре и от вън, на ниска температура(120-130 градуса).Охлажда се и се залива с горещ сироп(аз предпочитам сиропа и той да е леко охладен).

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 15:28 от max-mama

# 54
  • Мнения: 175
супер, знаех си, че е от сиропа, благодаря max mama
правила съм само 2 пъти до сега, откак баба не може, много е заради многото консумиращи и любители  Grinning , но пропорцията все ми убягва. А златната ми бабка я правеше убийствена!
Ще знам за в бъдеще.   bouquet
Аз не само го правих 1 към 1, но и го поварих да се сгъсти  Mr. Green

# 55
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ох, като ви гледам баклавите, ще се навия и аз да спретна една......... newsm78

# 56
  • Мнения: 5 710
Нашата баклава вече е на привършване.. Blush

1 пакет готови кори
4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
1 бакпулвер
2 ч.ч смлени орехи
1 пакет разтопено масло

Сироп:
1 л вода
800 г захар ( майка ми я прави с 1 кг захар, но е много).
настъргана кора лимон

Намазваш си тавата, после редиш кора/масло/кора/масло и когато си на половината на корите изсипваш сместа.
Може и на 3 части да разпределиш корите и на 2 пъти сместта. После викаш мъжа ти да я нареже на малки ромбчета и да сипе лекичко остатъка от маслото между редчетата на баклавата.
Печеш на вече загрята фурна ( 180-200 гр) на вентилатор до зачервяване.
Спокойно изчакваш да изстине.

Приготвяш сиропа, да ври 2-3 мин. Накрая сипваш настърганата кора от лимон или лимонтозу на върха на ножа.

Заливаш я, като правилото е, на студена баклава-горещ сироп.
Да не я залееш още топла, ще свариш корите.

И така, това е. Бон апети;-)) Не сколасахме да я снимаме нашата, останаха й само ъглите))))

# 57
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Ето и сладката баница с локум и орехи

# 58
  • Страната на приказките
  • Мнения: 368
Да споделя и аз моя опит. Ползвам грис за разделяне на корите, а не галета. Като се залее със сиропа, не хруска, няма страшно. Галетата все ми се струва, че има един лекичък мирис. Орехите ги обърквам с канела и настърганата коричка на един лимон. Между корите не ръся с масло, няма нужда, после при рязането е по-неудобно. Редя я на сухо, нарязвам и сипвам маслото с лъжица в разрезите, ефектът е абсолютно същият. Пека я на не много силна фурна, за да може и по средата да се опече. Обикновено дават студена баклава, горещ сироп, но четох някъде студена баклава и  х л а д ъ к  сироп. Реших да опитам и в интерес на истината ми се получи по-добре. Като мине известно време, вадя едно парченце и с от полученото "кладенче" с една лъжица обливам останалите парчета. Така се получава и един гланц отгоре, а и ако има нагънати връхни корички, се изправят и си лягат по местата. Най-забавното обаче беше, че баща ми (той живее сам) беше направил баклава и я беше подредил с късмети, че не му се занимавало и с баници.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт