баклава с готови точени кори???

  • 77 553
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Аз слагам, колкото да не киселее и в същото време да не е много сладък сиропа. Иначе казано въпрос на вкус. Simple Smile

# 31
  • Мнения: 321
да въпрос на вкус е.Аз слагам първо сок от 1/2лимон, пробвам как е и ако трябва слагам и другата половина. Ние го предпочитаме по кисел.

# 32
  • Враца
  • Мнения: 5 208
Благодаря   bouquet

# 33
  • Мнения: 413
Morena ,а как бих могла да я нарежа в кръгла тава?Нямам правоъгълна голяма та се чудех как да я оформя на еднакви хубави парченца? newsm78Давайте идеики ,че да не се изложа Embarassed

# 34
  • Мнения: 22 867
Morena ,а как бих могла да я нарежа в кръгла тава?Нямам правоъгълна голяма та се чудех как да я оформя на еднакви хубави парченца? newsm78Давайте идеики ,че да не се изложа Embarassed

Баклавата на Айля е много красиво нарязана, но тя е от точени кори, не знам с готовите дали ще се получи newsm78?

# 35
  • Мнения: 413
labrex  ,благодаря ти   bouquet
Мисля че ще се получи,нали и нейната тава е кръгла-може би самото нарязване ще е коварничко ,но ще опитам Peace
 
Още веднъж благодарности за линка  bouquet

# 36
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Баклавата на Айля е много красиво нарязана, но тя е от точени кори, не знам с готовите дали ще се получи newsm78?

 Няма по-вкусна баклава от тази на Айля.Аз по принцип не обичам, но тази е страхотна.Няма смисъл да правите с готови кори, няма нищо общо с нейната.

# 37
  • Мнения: 28
Аз слагам канела в орехите, пробвах и с парчета шоколад вътре, но трябва да престои ден в този случай. Всеки втори слой намазвам с олио и слагам плънката на две части за да е по-висока и не сбита. Отгоре заливам с остатъка от олиото. Някаде 1/2 чаша за цялата баклава.

За сиропа: 1 чаша вода, 1 чаша захар, 1/2 чаша захаросан мед или 3/4 течен, 1 л. ванила. Завира и изтива.

Изсипвам студен сироп в/у горещата баклава и оствям за една нощ. Баклавата трябва да е нарязана преди да се изпече.

Не мога да слагам снимки към темите още ...

# 38
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
totomaniak разбира се, че ще се получи разрязването, няма значение че е с готови кори.  Simple Smile

# 39
  • Мнения: 175
Правих баклавата с готови кори, по описания стандзартен начин - орехи, галета, захар, и лимонова кора между листите, нарязах я като тази на Айля, но в квадратна тава. Изпече се идеално и всичко изглеждаше наред, обачеее нещо сгафих със сиропа. Направих една доза, залях, престоя - твърда. Направих втора доза, пак същото. Сиропът ми, макар да му добавих цял лимон стана доста гъст, а баклавата не ще и не ще да стане сочна.
Какво обърках пак  newsm78

# 40
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Правих баклавата с готови кори, по описания стандзартен начин - орехи, галета, захар, и лимонова кора между листите, нарязах я като тази на Айля, но в квадратна тава. Изпече се идеално и всичко изглеждаше наред, обачеее нещо сгафих със сиропа. Направих една доза, залях, престоя - твърда. Направих втора доза, пак същото. Сиропът ми, макар да му добавих цял лимон стана доста гъст, а баклавата не ще и не ще да стане сочна.
Какво обърках пак  newsm78

А опита ли я?Аз,например,обичам баклавата да ми хрупка леко.Струва ми се,че твоята е станала такава.Опитай я и ще прецениш.

# 41
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Чакай да следя, че и аз ще правя.

# 42
  • Мнения: 175
опитах, но не е само хрупакава, а твърда някак, като картон. Може да съм пекла много, но не е черна. Дали не трябва да добавя малко топла вода  newsm78

# 43
  • София
  • Мнения: 1 312
Според мен сиропа е доста гъст и не попива във баклавата, но все пак не съм специалист....само предполагам newsm78

# 44
  • Разград
  • Мнения: 3 110
опитах, но не е само хрупакава, а твърда някак, като картон. Може да съм пекла много, но не е черна. Дали не трябва да добавя малко топла вода  newsm78

Недей добавя нищо повече.Остави я да престои още.Понякога самите листи са такива.

Общи условия

Активация на акаунт